- Andreea -

7

Bucataras
Top-Chef

Galati

Bucataras din 09.11.2011

RETETE703
PRIETENI419
Retete / Mancaruri de legume

Cartofi Duchesse

In Mancaruri de legume la 9 Mar 2019

Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert ( incercam sa ii intepam cu o furculita. Daca aceasta intra usor, inseamna ca sunt fierti) ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol ,ii zdrobim ca pentru piure si lasam putin...

Orez cu dovleac si carnati

In Mancaruri de legume la 3 Noi 2018

Carnatii ii taiem bucati mici si ii prajim. Cand sunt gata, ii scoatem pe o farfurie si ii punem deoparte. Taiem partea superioara de la dovleac pentru a obtine un capac.  Scobim cu ajutorul unei linguri interiorul dovleacului si pastram doar pulpa. Punem o tigaie la foc potrivit....

Chiftele cu legume

In Mancaruri de legume la 2 Noi 2018

Incepem prin a curata cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol si ii pisam ca pentru piure. Lasam sa se racoreasca. Intre timp curatam morcovii, indepartam capetele dovleceilor si curatam ceapa. Toate legumele le...

Quiche dovlecei si pancetta

In Mancaruri de legume la 6 Oct 2018

Spalam dovleceii, inlaturam capetele si ii taiem rondele. Punem o tigaie la foc iute cu putin ulei si calim dovleceii pentru cateva minute. Adaugam apoi pancetta si lasam pana ce devine crocanta. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca. Untr-un bol batem spuma ouale si adaugam apoi...

Dovlecei crocanti la cuptor

In Mancaruri de legume la 6 Oct 2018

Spalam bine dovleceii, taiem capetele si taiem bastonase nu foarte subtiri. Intr-un bol punem oul usor batut. Adaugam bastonasele de dovlecei in acest bol. Separat amestecam pesmetul, parmezanul, sare si piper dupa gust. Luam dovleceii din ou si ii trecem prin amestecul cu pesmet si ii...

Cartofi taranesti

In Mancaruri de legume la 24 Mai 2018

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa.  Separat ceapa curatata o tocam marunt. Ardeiul copt il curatam si il taiem fasii. Feliile de speck le taiem fasii. ...

Succotash

In Mancaruri de legume la 6 Mai 2018

Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit spre iute. Cand untul este topit, punem baconul feliat foarte subtire si lasam pana devine crocant.  Cand acesta este gata, il scoatem pe o farfurie cu servet de hartie. In aceeasi tigaie, punem la calit ceapa tocata marunt si usturoiul...

Ciuperci umplute cu ton

In Mancaruri de legume la 5 Mai 2018

Ceapa curatata, o tocam cat mai marunt.  Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza piciorusele. Tonul il scurgem bine de uleiul din conserva. Porumbul il scurgem bine de apa din conserva.  Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.  Intr-o tigaie cu putin ulei...

Cartofi cu porumb dulce

In Mancaruri de legume la 5 Mai 2018

Punem o tigaie cu ulei la incins la foc potrivit spre iute. Cand uleiul este bine incins, punem cartofii la prajit, presarand putina sare. Cand sunt gata, ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. Separat, intr-o tigaie antiaderenta, punem putin ulei si adaugam...

Evantai cu legume

In Mancaruri de legume la 30 Aug 2017

1.    Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii feliem in felii rotunde potrivite ca si grosime. Dovleceii ii spalam, ii taiem la capete apoi feliem la fel ca si cartofii in felii . 2.  Punem ulei intr-o tigaie si cand este incins prajim cartofii .Cand sunt gata,ii scoatem...

Vinete in sos cu ardei gras

In Mancaruri de legume la 21 Iul 2017

Vinetele le spalam si le feliem felii subtiri pe lungime. Presaram sare si lasam cateva minute la scurs.  Incingem o tigaie si punem putin ulei. Prajim feliile de vanata pe ambele parti, dupa care le scoatem pe un servet de hartie si le rulam. Separat, curatam ardeii si ii taiem fasii...

Ciuperci umplute

In Mancaruri de legume la 1 Iul 2017

Incepem prin a curata ciupercile de pielita .Le trecem apoi sub un jet de apa rece si separam palarioarele de picioruse.  Piciorusele ciupercilor le tocam marunt. Morcovul il curatam,il spalam si il taiem cuburi. Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il...

Mix legume si pancetta in sos de rosii

In Mancaruri de legume la 22 Ian 2017

Morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in doua pe lungime, apoi rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il spalam, indepartam cotorul si il curatam bine de semintele din interior. Apoi, il taiem in cuburi potrivite ca marime . Intr-o tigaie, punem putin...

Dovlecei umpluti cu orez si ton

In Mancaruri de legume la 7 Aug 2015

Dovleceii rotunzi ii spalam, le taiem un capacel si cu ajutorul unei linguri scobim interiorul dovlecelului. Presaram sare si punem cu partea taiata in jos .  Dovleceii lungi se spala,se taie in doua parti egale pe lung, cu ajutorul unei linguri scobim interiorul astfel incat sa obtinem 4...

Mix de legume

In Mancaruri de legume la 14 Iun 2015

Daca veti folosi legume uscate atunci puneti-le in apa rece cu o seara inainte.A doua zi scurgeti apa si fierbeti legumele in apa rece cu sare. Eu am folosit legumele deja fierte din conserva (fasolea,mazarea,nautul,porumbul ) . Le-am scurs bine de apa din conserva,le-am trecut sub un jet...

Menemen turcesc

In Mancaruri de legume la 16 Oct 2014

Ardeii se spala,se taie in doua,se arunca cotorul si se curata de seminte si nervuri.  Se taie apoi fasii de grosime potrivita.  Ceapa o spalam si o taiem rondele .  Rosiile le spalam,indepartam codita si feliem felii subtiri .  Punem o tigaie antiaderenta la foc...

Rosii umplute cu crema de oua

In Mancaruri de legume la 25 Sep 2014

Rosiille le spalam si le indepartam coditele. E bine sa folositi rosii tari , nu foarte coapte.  Taiem la fiecare rosie putin din partea superioara ( ca un capac) cat sa putem sa eliminam semintele,pulpa si sucul din interiorul lor. Presaram sare in interiorul rosiiilor si le punem cu...

Ardei umpluti cu ciuperci si ton

In Mancaruri de legume la 19 Sep 2014

Jumatatile de ardei le curatam se seminte si nervuri , le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa .  Intre timp punem ulei de masline intr-o tigaie si punem cateii de usturoi curatati de coaja.Lasam la foc iute 2-3 minute ( astfel uleiul va lua aroma usturoiului ).  Adaugam...

Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor

In Mancaruri de legume la 23 Aug 2014

Incepem prin a curata ciupercile de pielita ,le spalam si le taiem in doua pe lung apoi le feliem  ( sau doar le feliem,in functie de marimea lor ) . Separat punem o tigaie la foc potrivit.Topim untul si adaugam ceapa curatata,spalata si tocata marunt.Lasam pana ce ceapa prinde o culoare...

Vinete umplute

In Mancaruri de legume la 17 Iun 2014

Vinetele le spalam si le taiem in jumatate pe lungime.Cu ajutorul unei lingurite  scobim interiorul avand grija insa sa nu rupem coaja. ( vanata trebuie sa ramana ca o barcuta).Punem sare si lasam cojile la scurs. Miezul vinetelor, ardeii,morcovul si dovlecelul le tocam cubulete mici....

Vinete la cuptor

In Mancaruri de legume la 1 Mai 2014

Vanata o spalam si o feliem.Presaram sare mare si o lasam la scurs pentru a-si lasa din zeama amara. Ceapa alba o spalam si o tocam marunt iar cea verde o spalam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam de coaja iar ardeiul curatat de seminte ,il spalam si il taiem fasii. Cand vinetele...

Vinete Parmigiana

In Mancaruri de legume la 18 Mar 2014

Vanata se spala si se feliaza.Se presara sare si se lasa la scurs ( astfel nu va mai fi amara). Feliile de vanata se spala si se usuca cu un servet de hartie .Se prajesc intr-o tigaie cu foarte putin ulei ( le puteti coace si la cuptor sau pe grill) .Se scot pe un servet de hartie pentru a...

Cartofi gratinati

In Mancaruri de legume la 3 Aug 2013

Cartofii se curata de coaja se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca,dupa care ii feliem. Intr-un bol punem ouale,smantana,laptele si sare.Amestecam totul bine. Ungem un vas pentru cuptor cu ulei,asezam un strat de...

Rosii prajite

In Mancaruri de legume la 2 Aug 2013

In primul rand curatam rosiile de coaja si le tocam cu ajutorul robotului.Cine nu are robot de bucatarie da rosiile prin razatoare. Separat tocam foarte marunt si ardeii cu ceapa verde. Punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins ardeii impreuna cu ceapa si le calim bine.Adaugam rosiile...

Rosti

In Mancaruri de legume la 29 Iul 2013

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii dam prin razatoare. Intr-un bol batem ouale ,punem sare si piper,adaugam ceapa tocata ma imarunt si cartofii.Amestecam bine. Punem o tigaie la foc mediu si cand uleiul s-a incins,punem din compozitia de cartofi si rumenim frumos pe ambele parti....

Pasta de fasole pastai

In Mancaruri de legume la 27 Iul 2013

Pastaile se spala si se rup capetele.Se pun la fiert in ap cu sare. Cand s-au fiert se scurg bine de apa.Cu ajutorul robotului de bucatarie amestecam bine pastaile,maioneza,mararul si sarea. ( Daca nu avei robot atunci dati pastaile prin masina de tocat). Se serveste rece pe paine.

Cuiburi cu mazare

In Mancaruri de legume la 27 Iul 2013

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa. Se pun in robot cartofii ,ouale,parmezanul ras si unt.Se adauga sare dupa gust si se amesteca totul foarte bine.Se trece compozitia intr-o tigaie la foc mic si amestecam continuu pina ce compozitie se...

Fasole verde cu carnati uscati

In Mancaruri de legume la 27 Iul 2013

Fasolea se spala,se rup capetele si se pune la fiert in apa cu sare.Cand s-a fiert scurgem apa. Intr-o tigaie punem ulei si calim ceapa tocata . Adaugam fasolea si o calim fara sa adaugam apa. Se adauga sare si piper dupa gust. Spre sfarsit adaugam carnatii uscati taiati felii...

Chiftelute din dovlecei

In Mancaruri de legume la 26 Iul 2013

Dovleceii se spala si se curata de coaja.Se taie cuburi. Intr-un robot de bucatarie punem dovlecelul,usturoiul curata de coaja si pisat,condimentele,ouale si parmezanul ras.Se amesteca totul foarte bine. Punem compozitia intr-un bol si adaugam faina pina devine de consistenta unei smantani...

Piure de spanac cu oua ochiuri

In Mancaruri de legume la 23 Iul 2013

Spalam spanacul si il punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce a fiert il lasam sa se scurga bine de apa si il tocam marunt. Ceapa tocata,ardeii tocati marunt si usturoiul le punem la calit in putin ulei.Cand ceapa s-a calit adaugam spanacul si condimentele . Dupa ce s-a calit si spanacul...

Afisate 1 - 30 din 40 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]