Chiftele cu legume

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 2 Noi 2018 | 3834 vizualizari

 

Atit de bune ...sa le incercati !!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cartofi
  • 100 gr morcov
  • 100 gr dovlecel
  • 50 gr ceapa
  • 30 gr parmezan
  • 1 ou
  • patrunjel
  • rozmarin
  • pesmet
  • ulei
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu legume:

Incepem prin a curata cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol si ii pisam ca pentru piure. Lasam sa se racoreasca.

Intre timp curatam morcovii, indepartam capetele dovleceilor si curatam ceapa. Toate legumele le taiem in cuburi marunte. 

Punem putin ulei intr-o tigaie si, cand uleiul este incins, punem la calit legumele, lasam cateva minute si apoi stingem focul si lasam sa se raceasca.

Dupa acest timp, adaugam legumele calite in bolul cu cartofi, apoi adaugam oul, parmezanul, patrunjelul tocat marunt, rozmarinul si sare. Amestecam bine toate ingredientele.

Daca vi se pare prea moale compozitia, adaugati putin pesmet.

Facem chiftelute din compozitia obtinuta si le trecem prin pesmet.

Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si stropim fiecare chifteluta cu putin ulei pe ambele parti.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, pentru 20 minute, intorcand chiftelutele pe cealalta parte la jumatatea timpului.

Se scot, se lasa sa se racoreasca si se servesc. Noi le-am servit cu rosii.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete in stil grecesc