publicat la 26.04.2024
publicat la 21.04.2024
publicat la 02.10.2023
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert cornuri cu mere si nuca
Punem intr-un bol micut drojdia maruntita, un praf de sare si zaharul. Adaugam putin lapte caldut ( NU fierbinte) si lasam 10 minute. Punem faina intr-un bol mai mare. Adaugam drojdia (dupa cele 10 minute), ouale si restul de lapte caldut. Framantam aluatul, adaugand putin cate putin...
Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)
Blatul: Intr-un bol punem biscuitii maruntiti .Se adauga nesquik-ul, untul ( la temperatura camerei) si laptele. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o compozitie ca cea a salamului de biscuiti. Punem folie alimentara pe fundul unei tavi cu pereti detasabili.Turnam...
Desert prajitura cu mere
Punem intr-un bol zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui mixer pana ce zaharul este topit. Adaugam apa si mixam in continuare. Punem apoi faina, untul la temperatura camerei si praful de copt. Mixam in continuare. Alunele de padure si migdalele le macinam fin, dupa care le...
Desert chec cu cirese
Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol si mixam cu ajutorul unui mixer pana acestea se intaresc. Adaugam apoi putin cate putin zaharul, mixand in continuare. Intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu un varf de sare si ulei. Turnam...
Desert prajitura cu lapte cald si nesquik
Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade C. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima, pentru 7-8 minute, pana ce devin de culoare deschisa si pufoase, iar...
Desert brownies cu Nutella
In primul rand untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol, punem untul impreuna cu Nutella si amestecam bine. Intr-un alt bol punem zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui mixer pana devin de culoare deschisa si spumoase. Adaugam crema de unt si Nutella, amestecand cu o...
Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca
Punem intr-un bol faina, zaharul pudra, cacaua si untul. Amestecam bine aceste ingrediente. Adaugam galbenusul de ou si apa si amestecam in continuare pana obtinem o compozitie modelabila. Punem compozitia pe planul de lucru usor presarat cu faina si intindem o foaie subtire. Decupam...
Quatre quarts
Incepem prin a cantari ouale intregi ( cu tot cu coaja ). Eu am folosit 4 oua ce cantareau 250 grame. Daca vom avea 200 grame de oua, folosim acelasi gramaj ( 200 gr ) pentru zahar, unt si faina. Dupa ce am cantarit toate ingredientele necesare, dam drumul la cuptor la 170 grade C,...
Desert prajitura cu branza
Punem intr-un castron ouale si zaharul si mixam pana ce devin spuma si zaharul s-a topit. Adaugam branza si amestecam in continuare. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Il adaugam in bol si mixam. Adaugam si iaurtul (eu am folosit unul natural dulce) si...
Desert strudel cu mere
Incepem prin a curata merele de coaja si a le taia cuburi. Le stropim cu sucul de lamaie. Intr-o tigaie antiaderenta punem untul si pesmetul. Amestecam pana ce untul s-a topit si lasam pe foc mic circa 2-3 minute, amestecand in continuu. Intr-un castron punem merele, migdalele...
Desert bomboane Brigadeiro
Intr-o craticioara punem laptele condensat, 20 gr de unt si cacaua amara. Amestecam ingredientele. Punem craticoara la foc mic si lasam circa 10 minute, amestecand in continuu sau pana ce compozitia incepe sa se dezlipeasca usor de pe peretii vasului. Ungem un vas cu untul ramas si...
Desert pancakes
1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Intr-un bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. 3. Separat, intr-un alt bol, mixam la viteza maxima albusurile impreuna cu un varf de sare . ...
Desert biscuiti Norisori
Din cantitatile de mai sus au iesit 30 bucati Norisori :) 1. Incepem prin a da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 170 grade , deoarece prepararea dureaza foarte putin . 2. Intr-un bol punem oul , Ricotta,laptele si zaharul. Amestecam bine ingredientele cu ajutorul...
Desert chec economic
1. Punem intr-un bol ouale cu zaharul si mixam la viteza maxima pana cand isi dubleaza volmul. 2. Adaugam apoi pe rand , laptele rece si uleiul, mixand bine dupa fiecare in parte. 3. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in bol. Amestecam cu o spatula...
Desert prajitura cu blat, biscuiti si crema
Blatul : Intr-un bol punem albusurile cu un varf de cutit cu sare si mixam la viteza maxima pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si la final faina, amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Punem compozitia intr-o tava...
Desert briose Happy
I ntr-un bol, punem faina, praful de copt, cacaua si zaharul. Amestecam bine ingredientele. Adaugam oul, uleiul si la final, laptele. Amestecam din nou. Ciocolata o tocam marunt si o adaugam in compozitie, amestecand bine. Punem compozitia in forma de briose si dam la cuptorul incins in...
Desert fursecuri fragede cu ciocolata
Intr-un bol, punem untul impreuna cu zaharul si esenta de lamaie si mixam pana devin o crema. Adaugam oul si mixam bine pana la incorporarea acestuia. Se adauga apoi pe rand uleiul, praful de copt si faina treptat, mixand bine dupa fiecare. Ornamentele de ciocolata le adaugam la final,...
Desert prajitura cu ciocolata
Prepararea blatului: Topim ciocolata maruntita la foc mic. Intr-un bol, batem spuma ouale impreuna cu zaharul. Adaugam faina si praful de copt. Adaugam untul topit si alunele de padure tocate marunt si amestecam totul foarte bine. Incalzim cuptorul la 180 grade C si ungem o tava...
Desert gogosi olandeze (Oliebollen)
Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam. Topim untul la foc mic, adaugam laptele si lasam in continuare la foc mic, pana ce laptele s-a incalzit ( NU trebuie sa fie fierbinte). Adaugam drojdia uscata in lapte si amestecam. Turnam amestecul de lapte in bolul cu faina, amestecam...
Desert tort de biscuiti
Untul trebuie sa fie adus la temperatura camerei. Punem intr-un bol untul si il mixam bine cu zaharul pudra pana devine o crema. Separat, maruntim cu mana biscuitii, in bucati cat mai mici. Nucile si alunele de padure le maruntim cu ajutorul unui cutit. Punem intr-un bol biscuitii,...
Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos
Incepem prin prepararea blatului. Intr-un bol, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam apoi pe rand, zaharul si fulgii de cocos, mixand la viteza maxima. La final, adaugam faina amestecand insa de sus in jos, cu ajutorul unei linguri de lemn. Tapetam o tava cu...
Desert prajitura cu banane si crema de branza
Intr-un bol, mixam bine zaharul impreuna cu untul ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga rand pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina, praful de copt si bicarbonatul. Acest amestec il adaugam in bolul cu oua, alternand cu...
Desert prajitura cu branza
Blat : Intr-un bol, punem zaharul si ouale si amestecam bine cu ajutorul unui tel. Adaugam apoi laptele, uleiul, vanilia si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele. Compozitia trebuie sa fie lichida, insa densa ca o smantana...
Desert prajitura cu caise
Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si un varf de sare. Mixam pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi ouale, mixand bine dupa fiecare. Separat, amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Adaugam acest amestec in bol,alternand cu laptele rece si...
Fursecuri colorate
Scoatem din timp untul din frigider, pentru a ajunge la temperatura camerei. Punem intr-un bol, untul impreuna cu zaharul pudra si un praf de sare. Mixam totul forte bine cu ajutorul unui mixer, apoi adaugam galbenusul de ou si se omogenizeaza compozitia. Separat, amestecam faina cu...
Prajitura cu Ricotta
Punem intr-un bol ricotta impreuna cu zaharul si amestecam bine cu ajutorul unui tel ( sau putem folosi mixerul) . Adaugam apoi ouale si amestecam in continuare. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei ( daca l-ati scos tarziu din frigider,il puteti topi la flacara mica ca apoi sa...
Chec
Intr-un bol punem zaharul impreuna cu untul (untul trebuie scos din timp din frigider pentru a fi moale) si mixam bine pana ce zaharul este topit si obtinem consistenta unei creme . Adaugam apoi ouale intregi, laptele si mixam bine in continuare. Punem coaja rasa de la o lamaie, faina...
Nutellotti
Nutella va trebui sa fie la temperatura camerei. Daca preparati acesti biscuiti iarna,cand crema de ciocolata este mai dura,este suficient sa o topiti putin in cuptorul cu microunde.Daca insa este mult prea moale,lasati-o putin la frigider. Punem intr-un bol cele 200 gr Nutella cu oul...
Foietaj cu Nutella, Oreo si caju
Scoatem din timp pachetul cu foietaj din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Intindem foietajul pe masa de lucru. Cu un cutit bine ascutit impartim aluatul in doua parti egale. Luam prima jumatate si intindem pe intreaga suprafata doua linguri cu Nutella,4...
Ou de ciocolata cu capsuni
Capsunile se spala si se sterg cu un servet de hartie. Lasam 6 capsuni indregi iar restul le taiem cuburi mici si le punem intr-un bol presarate cu zahar. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt capsunile. Separat frisca lichida o mixam la viteza maxima pana...