Daca vreti o prajitura rapida si gustoasa, v-o recomand cu incredere!
Bilute de cocos:
Blat:
Glazura de ciocolata:
Bilute de cocos: Amestecati bine toate ingredientele, apoi lasati compozitia la frigider pentru 20 de minute.
Blat de ciocolata: Preincalzti cuptorul la 180C. Amestecati ingredientele uscate pentru blat: faina si cacaua cernuta, amidonul, praful de copt si sarea. Mixati albusurile cu zaharul foarte bine, ca pentru bezea. Topiti ciocolata la microunde, iar cand se raceste (sa ajunga la temperatura camerei) incorporati galbenusurile. Adaugati esenta de vanilie.
Adaugati ciocolata topita peste albusuri, amestecand incet cu o lingura de lemn sau plastic, apoi puneti si amestecul cu faina.Aveti grija ca albusul sa nu se lase pentru ca prajitura nu va mai creste! (Eu am patit-o la prima incercare!)
Cu mainile umezite formati bilutele de cocos, apoi asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt.
Peste bilutele de cocos turnati uniform compozita de blat, apoi dati la cuptor timp de 30 de minute.
Glazura: Fierbeti la foc potrivit laptele, zaharul si untul pana se ingroasa putin, apoi luati de pe foc si adaugati ciocolata rupta in bucatele. Amestecati bine pana ce se topeste ciocolata si compozitia devine cremoasa.
Turnati glazura fierbinte peste prajitura calda. Lasati prajitura sa se raceasca bine inainte de a o taia.
Eu am ras putina ciocolata alba deasupra, insa daca va place puteti presara si fulgi de cocos.
Pofta buna!
1
Va recomand sa folositi o tava cu diametrul de 26, deoarece eu am folosit una de 21 si blatul de ciocolata mi-a iesit cam inalt.