Reteta preluata de la Mirela0911 ... cu mici diferente.
Noua ne-a placut tare mult...multumesc Mirela pentru reteta >:D<
Pentru blat :
Pentru crema:
Pentru glazura :
Mai este nevoie de :
Blatul:
Intr-un bol punem biscuitii maruntiti .Se adauga nesquik-ul, untul ( la temperatura camerei) si laptele. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o compozitie ca cea a salamului de biscuiti.
Punem folie alimentara pe fundul unei tavi cu pereti detasabili.Turnam compozitia cu biscuiti, nivelam si dam tava la rece.
Crema:
Intr-o craticioara punem frisca lichida si ciocolata maruntita. Lasam la foc mic pana ce frisca se incalzeste si amestecam pana ce ciocolata este topita. NU LASAM FRISCA SA ATINGA PUNCTUL DE FIERBERE !!!
Dam crema la rece pentru cel putin o ora.
Trecut acest timp, se scoate crema si se mixeaza pana ce isi mareste volumul.
Asamblare tort:
Capsunile le spalam, indepartam coditele si le taiem in jumatate pe lungime.( lasam cateva capsuni intregi pentru decor).
Scoatem tava cu blatul de biscuiti.
Turnam cateva linguri din crema si asezam capsuni pe marginea tavii cu partea taiata spre exterior. Capsunile ramase le asezam in interior.
Punem tot restul de crema si nivelam. Dam tava la rece pentru circa jumatate de ora.
Glazura:
Intre timp cat tava sta la rece, preparam glazura.
Intr-o craticioara amestecam frisca lichida cu ciocolata maruntita pana ce ciocolata este bine topita. Lasam sa se racoreasca putin.
Scoatem tava de la rece si turnam glazura. Se niveleaza frumos si dam din nou la rece pana ce glazura s-a intarit bine.
Scoatem tortul de la rece, il asezam pe un platou is decoram cu capsuni date prin zahar si ornamente de ciocolata.
Tortul se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna !
1
Cantitatile sunt pentru o tava de 20 cm.