Desert cornuri cu mere si nuca

de - Andreea - in Dulciuri, 5 Iun 2018 | 3543 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Laurei : '' Pariziene umplute cu mere,nuca si morcovi '' ... asa pufoase au iesit ... 
''Picnicul bucatarasilor''

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 600 gr faina tip 00
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei

Pentru umplutura :

  • 6 mere
  • 80 gr zahar
  • 100 gr miez de nuca

In plus :

  • 1 ou pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu mere si nuca:

Punem intr-un bol micut drojdia maruntita, un praf de sare si zaharul. Adaugam putin lapte caldut ( NU fierbinte) si lasam 10 minute.

Punem faina intr-un bol mai mare. Adaugam drojdia (dupa cele 10 minute), ouale si restul de lapte caldut.

Framantam aluatul, adaugand putin cate putin uleiul. 

Vom obtine un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana ce isi va dubla ( cel putin ) volumul.

In acest timp, curatam merele de coaja si le dam prin razatoare.

Intr-o tigaie punem la calit merele cu zaharul. La urma adaugam nuca tocata. 

Cand aluatul a dospit, il impartim in doua parti. 

Ungem masa de lucru cu ulei ( sau presaram faina ) si intindem fiecare parte de aluat intr-o forma rotunda.Taiem in 8 parti. Pe fiecare parte punem din compozitia de mere si rulam.

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit pentru 15 minute.

Ungem cornurile cu ou batut si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.

Cand cornurile sunt frumos aurite...le scoatem si servim. 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Baclava rulata pentru Diaaaaaaaa