M-am inspirat din reteta Laurei : '' Pariziene umplute cu mere,nuca si morcovi '' ... asa pufoase au iesit ...
''Picnicul bucatarasilor''
Pentru aluat :
Pentru umplutura :
In plus :
Punem intr-un bol micut drojdia maruntita, un praf de sare si zaharul. Adaugam putin lapte caldut ( NU fierbinte) si lasam 10 minute.
Punem faina intr-un bol mai mare. Adaugam drojdia (dupa cele 10 minute), ouale si restul de lapte caldut.
Framantam aluatul, adaugand putin cate putin uleiul.
Vom obtine un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana ce isi va dubla ( cel putin ) volumul.
In acest timp, curatam merele de coaja si le dam prin razatoare.
Intr-o tigaie punem la calit merele cu zaharul. La urma adaugam nuca tocata.
Cand aluatul a dospit, il impartim in doua parti.
Ungem masa de lucru cu ulei ( sau presaram faina ) si intindem fiecare parte de aluat intr-o forma rotunda.Taiem in 8 parti. Pe fiecare parte punem din compozitia de mere si rulam.
Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit pentru 15 minute.
Ungem cornurile cu ou batut si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.
Cand cornurile sunt frumos aurite...le scoatem si servim.
Pofta buna !