Denumirea acestei prajituri ''Quatre quarts '' ( patru sferturi) vine de la faptul ca ingredientele principale sunt patru si toate in aceeasi cantitate .
Este o prajitura pufoasa si aromata !
Incepem prin a cantari ouale intregi ( cu tot cu coaja ). Eu am folosit 4 oua ce cantareau 250 grame. Daca vom avea 200 grame de oua, folosim acelasi gramaj ( 200 gr ) pentru zahar, unt si faina.
Dupa ce am cantarit toate ingredientele necesare, dam drumul la cuptor la 170 grade C, deoarece prepararea compozitiei va dura tare putin :) .
Separam albusurile de galbenusuri.
Cu ajutorul mixerului, mixam galbenusurile cu 250 gr zahar pana ce zaharul este topit.
Adaugam untul ( la temperatura camerei ), sucul de lamaie si continuam sa mixam pentru circa un minut.
Mixand la viteza mica, adaugam faina amestecata cu praful de copt pana ce toate ingredientele sunt bine amestecate intre ele.
Separat mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, dupa care le adaugam la restul de ingrediente si amestecam usor de jos in sus.
Tapetam o forma pentru chec cu hartie pentru copt ( sau ungeti tava cu unt si tapetati cu faina ) si punem compozitia.
Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 170 grade C, pentru 45 minute.
Cand prajitura este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca complet inainte de a servi.
POFTA BUNA !
1
Inloc de lamaie, puteti folosi ca aroma vanilia, portocala...
2
Puteti inlocui untul sarat cu unul normal sau ulei.