- Andreea -

7

Bucataras
Top-Chef

Galati

Bucataras din 09.11.2011

RETETE703
PRIETENI387
Retete

Spaghetti alla puttanesca

In Spaghete la 19 Iun 2013

Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline. Adaugam maslinele, bucatile de ansoa, care vor fi in prealabil desarate si usturoiul taiat felii subtiri. Bucatile de ansoa se vor topi. Dupa citeva minute cind usturoiul a prins si el culoare ,adaugam rosiile taiate bucati. Punem capacul, dam la...

Inghetata cu biscuiti

In Mancare copii la 19 Iun 2013

Inghetata se lasa putin la dezghetat pina ajunge de consistenta smantanii.  Biscuitii ii rupem in bucati potrivite. Amestecam inghetata cu biscuitii si punem totul la congelator pentru cel putin o ora.  

Flori de dovlecel pane

In Mancaruri de legume la 17 Iun 2013

Florile de dovlecel le spalam si le uscam cu ajutorul unui servet de hartie.Indepartam codita si partea interioara. Separat intr-un bol amestecam ouale,laptele,faina si sarea astfel incit sa obtinem o compozitie asemanatoare unei smantane. Trecem florile prin compozitie si le prajim in ulei...

Paste cu ton si masline verzi

In Paste la 11 Iun 2013

Punem apa la fiert.Cind fierbe,punem sarea si apoi punem pastele si le fierbem conform timpului indicat pe pachet.Cind s-au fiert ,le scurgem de apa.In timpul fierberii amestecam pastele pentru a nu se lipi. Intre timp punem intr-o tigaie putin ulei.adaugam usturoiul intreg si lasam sa prinda...

Gulas de vita

In Vita la 25 Mai 2013

Intr-o tigaie pe foc,se pune uleiul si carnea taiata cuburi si se caleste bine pe ambele  parti.Adaugam ceapa tocata marunt si calim totul la foc mediu. Se adauga boia si se amesteca cu o lingura de lemn.Se adauga usturoiul si se lasa sa prinda savoare citeva minute. Se adauga...

Capsune cu frisca la pahar

In Dulciuri la 25 Mai 2013

Se spala capsunele ,se inlatura coditele si se pun pe un servet curat. Optional se trece fiecare capsuna prin zahar pudra.Zic optional deoarece depinde de cit de dulci sunt capsunile. Intre timp ,cu ajutorul mixerului,se mixeaza frisca lichida pina devine tare.Se iau 300 gr din capsuni si...

Clatite cu ricotta si Nesquik

In Dulciuri la 22 Mai 2013

Incalzim cuptorul la 50 grade. Se amesteca faina impreuna cu drojdia uscata. Untul il topim la bainmarine sau in cuptorul cu microunde.Cind s-a topit il punem intr-un bol si il amestecam cu ouale,laptele,faina si ricotta. Adaugam apoi putina sare si cei 80 gr Nesquik.Amestecam totul...

Crema pentru prajituri ( tort)

In Dulciuri la 28 Mar 2013

Ciocolata o taiem sau o rupem in bucati cit mai mici. Frisca lichida o punem intr-o tigaie si dam la foc mic.Adaugam ciocolata si amestecam pina cind ciocolata s-a topit facind atentie insa ca frisca sa nu inceapa sa fiarba. Compozitia astfel obtinuta se da la rece pentru citeva ore.Eu in...

Penne cu dovlecei si parmezan

In Penne la 11 Mar 2013

Se spala dovleceii , se taie in cuburi si se pun intr-o tigaie cu putin ulei incins.Se gatesc pentru 10 minute.Se presara sare si se continua la foc mic pentru inca 5 minute. Ouale se bat spuma impreuna cu parmezanul.Se adauga piper dupa gust. Pastele se fierb in apa sarata conform...

Paste cu ton si porumb dulce - Reteta gustoasa din cateva ingrediente

In Paste la 2 Mar 2013

Cum se prepara Paste cu ton si porumb dulce - Reteta gustoasa din cateva ingrediente Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe pachet in apa fiarta sarata.Cind sunt gata le scurgem de apa. Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam usturoiul pina ce acesta prinde culoare.Apoi il dam...

Tagliatelle cu sos de ciuperci

In Paste la 24 Feb 2013

Ciupercile se scurg bine de lichidul de conservare.Iar daca nu sunt deja feliate,le feliem in felii subtiri. Intr-o tigaie punem la incins ulei si adaugam catelul de usturoi.Cind acesta a prins culoare il eliminam. Adaugam in tigaie ciupercile si le lasam la calit la foc iute citeva...

Mazare cu carne de porc

In Porc la 18 Feb 2013

Carnea o spalam  si o taiem in bucati mici.Intr-o tigaie punem putin ulei si lasam sa se incinga.adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca bine pe toate partile.o dam la o parte si o tinem la cald. Mazarea o scurgem bine de zeama din conserva.In uleiul ramas de la carne punem la calit...

Orez in verde

In Mancaruri de post la 15 Feb 2013

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu 2 linguri ulei si una de unt. Cind ceapa e calita, adaugam mazarea scursa bine de apa din conserva. Amestecam cu o lingura de lemn si lasam la foc potrivit pentru citeva minute. Se adauga sare,piper.Oprim focul. Cu ajutorul unui blender obtinem o...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 23 Ian 2013

Amestecam intr-un bol carnea tocata ,ouale,orezul,sarea,piperul si patrunjelul.Din aceasta compozitie formam bilute. Curatam telina si morcovul si le taiem rondele.Le punem la fiert intr-o oala cu apa . Dupa citeva minute, adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul taiat in cuburi mici si...

Popcorn caramel

In Dulciuri la 22 Ian 2013

Punem ulei intr-o tigaie si cind acesta s-a incins punem boabele de porumb si le lasam pina au ''inflorit'' toate si nu mai fac POC :) Separat punem pe foc o tigaie in care punem zaharul.Amestecam in continuu pina se topeste si capata o culoare maronie. Dam de pe foc si adaugam frisca...

Fenicul in sos de rosii

In Mancaruri de legume la 22 Ian 2013

Fenicul se curata  si se taie in patru.Se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Separat intr-o tigaie punem la calit ceapa tocata marunt.Cind aceasta s-a calit adaugam feniculul scurs de apa.Lasam sa se caleasca citeva minute dupa care adaugam bulionul. Potrivim de sare si...

Ficatei de pui in sos de rosii

In Pui la 22 Ian 2013

Ficateii se spala,se curata de pielita si se lasa la scurs. Se pune intr-o tigaie putin ulei. Adaugam ceapa taiata juliene.Se caleste 2 minute si apoi adaugam dovlecelul taiat in cuburi mici.Lasam sa se caleasca bine amestecind din cind in cind Se adauga apoi ficateii.Se lasa sa se...

Spaghete Carbonara

In Spaghete la 22 Ian 2013

Se taie pancetta bastonase si se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei impreuna cu usturoiul zdrobit.Se caleste bine .Cind usturoiul a prins culoare,se indeparteazza din tigaie. Punem o oala cu apa la fiert.Cind fierbe,adaugam sare apoi punem pastele si le fierbem conform indicatiilor de...

Paste cu carne tocata

In Penne la 21 Ian 2013

Tocam marunt ceapa si o calim impreuna cu morcovul taiat cuburi mici si tija de telina,la fel,tocata marunt. Cind acestea s-au calit,adaugam carnea si lasam la calit pina isi schimba culoarea. Adaugam sosul de rosii,putina apa si sare,piper dupa gust. Cind sosul a scazut adaugam busuioc....

Cartofi pai in omleta

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2013

Intr-un bol,batem cele doua oua,adaugam apoi laptele,sare si piper dupa gust. Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem pai. Intr-o tigaie cu ulei,punem cartofii la prajit.Cind sunt aproape gata punem crenvustii taiati rondele. Lasam 2-3 minute si apoi scurgem uleiul din...

Tort cu clatite americane

In Torturi la 19 Ian 2013

 Intr-un bol punem laptele cu zaharul si mixam pina ce zaharul este topit in intregime.Adaugam apoi ouale,un praf de  sare  si margarina. Amestecam bine totul, apoi adaugam faina si amestecam in continuare. La urma adaugam drojdia  si amestecam bine. Punem pe flacara o...

Pachetele cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 14 Ian 2013

Dizolvam drojdia in laptele caldut ,adaugam 4 linguri faina si lasam 10 minute sa dospeasca. Punem restul de faina intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul,uleiul si oul.Framintam un aluat moale insa nelipicios. Lasam la dospit pina isi dubleaza volumul. Luam aluatul si il framintam iarasi...

Fursecuri

In Dulciuri la 11 Ian 2013

Untul la temperatura camerei se topeste partial ,apoi cu ajutorul mixerului se mixeaza pina se incheaga din nou si devine ca o crema. Se adauga zaharul si esenta de vanilie  si se mixeaza pina cind zaharul se topeste si devine o crema spumoasa. Se adauga oul si se mixeaza pina la...

Ciuperci umplute

In Mancaruri de legume la 11 Ian 2013

Ciupercile le curatam si apoi le spalam. Luam coditele si le tocam marunt.Le calim in putin ulei .Le amestecam apoi cu patrunjelul tocat marunt si parmezanul. Cu acest amestec umplem palarioarele de la ciuperca si dam la cuptorul incins in prealabil la temperatura medie pentru 30 minute. Se...

Omleta din orez

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2013

Orezul se pune la fiert.La o ceasca orez punem 3 de apa.Cind acesta a fiert bine,il punem intr-un bol. Adaugam sare,piper,patrunjel tocat si amestecam bine.Adaugam apoi ouale si amestecam din nou. Punem intr-o tigaie uleiul.Cind e incins punem compozitia de oua cu orez.Cind s-a copt pe o...

Gogosi cu lingura

In Dulciuri la 10 Ian 2013

Oul il amestecam cu coaja de lamaie, zaharul, untul la temperatura camerei, faina,laptele, varful de sare si putina scortisoara. Amestecam bine totul, acoperim vasul si il lasam la odihnit pentru circa o ora. Intr-o tigaie cu ulei incins punem cu lingura din compozitie si lasam sa se prajeasca...

Mere prajite

In Dulciuri la 10 Ian 2013

Se prepara un aluat de consistenta clatitelor din ou,coaja de lamaie,zahar,untul la temperatura camerei,faina,lapte si un virf de sare.Se acopera bolul si se lasa sa se odihneasca circa o ora. Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem felii.Le punem intr-un castron .Peste ele...

Salam de biscuiti reteta (fara foc)

In Dulciuri la 9 Ian 2013

Salam de biscuiti reteta Untul la temperatura camerei il amestecam impreuna cu zaharul pina devine o crema. Adaugam apoi oul si amestecam din nou. Punem  cacaua si amestecam in continuare. Biscuitii ii maruntim si ii punem peste amestecul de unt . Cu aceasta compozitie formam...

Cuiburi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2013

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert.Cind s-au fiert ii scurgem de apa si facem un pireu adaugind unt,lapte,parmezan si sare dupa gust. Separat intr-o tigaie cu putin ulei calim bine kaizerul taiat cubulete impreuna cu porumbul dulce. Intr-o tava de cuptor punem un...

Spaghete cu legume si sos de usturoi

In Spaghete la 8 Ian 2013

Intr-o oala cu apa cu sare ,punem mazarea si porumbul sa fiarba. Spaghetele le punem si pe ele in apa cu sare si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Usturoiul il pisam si adaugam sare si piper dupa gust.Se adauga uleiul si se omogenizeaza.Adaugam si smintina si apoi mararul....

Afisate 571 - 600 din 703 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Retete preferate
Ice caffe latte

Voturi:24

Joulutorttu

Voturi:14

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu(biban rosu) prajit

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]