Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline. Adaugam maslinele, bucatile de ansoa, care vor fi in prealabil desarate si usturoiul taiat felii subtiri. Bucatile de ansoa se vor topi.
Dupa citeva minute cind usturoiul a prins si el culoare ,adaugam rosiile taiate bucati. Punem capacul, dam la...
Inghetata se lasa putin la dezghetat pina ajunge de consistenta smantanii.
Biscuitii ii rupem in bucati potrivite.
Amestecam inghetata cu biscuitii si punem totul la congelator pentru cel putin o ora.
Florile de dovlecel le spalam si le uscam cu ajutorul unui servet de hartie.Indepartam codita si partea interioara.
Separat intr-un bol amestecam ouale,laptele,faina si sarea astfel incit sa obtinem o compozitie asemanatoare unei smantane.
Trecem florile prin compozitie si le prajim in ulei...
Punem apa la fiert.Cind fierbe,punem sarea si apoi punem pastele si le fierbem conform timpului indicat pe pachet.Cind s-au fiert ,le scurgem de apa.In timpul fierberii amestecam pastele pentru a nu se lipi.
Intre timp punem intr-o tigaie putin ulei.adaugam usturoiul intreg si lasam sa prinda...
Intr-o tigaie pe foc,se pune uleiul si carnea taiata cuburi si se caleste bine pe ambele parti.Adaugam ceapa tocata marunt si calim totul la foc mediu.
Se adauga boia si se amesteca cu o lingura de lemn.Se adauga usturoiul si se lasa sa prinda savoare citeva minute.
Se adauga...
Se spala capsunele ,se inlatura coditele si se pun pe un servet curat.
Optional se trece fiecare capsuna prin zahar pudra.Zic optional deoarece depinde de cit de dulci sunt capsunile.
Intre timp ,cu ajutorul mixerului,se mixeaza frisca lichida pina devine tare.Se iau 300 gr din capsuni si...
Incalzim cuptorul la 50 grade.
Se amesteca faina impreuna cu drojdia uscata.
Untul il topim la bainmarine sau in cuptorul cu microunde.Cind s-a topit il punem intr-un bol si il amestecam cu ouale,laptele,faina si ricotta.
Adaugam apoi putina sare si cei 80 gr Nesquik.Amestecam totul...
Ciocolata o taiem sau o rupem in bucati cit mai mici.
Frisca lichida o punem intr-o tigaie si dam la foc mic.Adaugam ciocolata si amestecam pina cind ciocolata s-a topit facind atentie insa ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.
Compozitia astfel obtinuta se da la rece pentru citeva ore.Eu in...
Se spala dovleceii , se taie in cuburi si se pun intr-o tigaie cu putin ulei incins.Se gatesc pentru 10 minute.Se presara sare si se continua la foc mic pentru inca 5 minute.
Ouale se bat spuma impreuna cu parmezanul.Se adauga piper dupa gust.
Pastele se fierb in apa sarata conform...
Cum se prepara Paste cu ton si porumb dulce - Reteta gustoasa din cateva ingrediente
Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe pachet in apa fiarta sarata.Cind sunt gata le scurgem de apa.
Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam usturoiul pina ce acesta prinde culoare.Apoi il dam...
Ciupercile se scurg bine de lichidul de conservare.Iar daca nu sunt deja feliate,le feliem in felii subtiri.
Intr-o tigaie punem la incins ulei si adaugam catelul de usturoi.Cind acesta a prins culoare il eliminam.
Adaugam in tigaie ciupercile si le lasam la calit la foc iute citeva...
Carnea o spalam si o taiem in bucati mici.Intr-o tigaie punem putin ulei si lasam sa se incinga.adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca bine pe toate partile.o dam la o parte si o tinem la cald.
Mazarea o scurgem bine de zeama din conserva.In uleiul ramas de la carne punem la calit...
Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu 2 linguri ulei si una de unt. Cind ceapa e calita, adaugam mazarea scursa bine de apa din conserva. Amestecam cu o lingura de lemn si lasam la foc potrivit pentru citeva minute.
Se adauga sare,piper.Oprim focul.
Cu ajutorul unui blender obtinem o...
Amestecam intr-un bol carnea tocata ,ouale,orezul,sarea,piperul si patrunjelul.Din aceasta compozitie formam bilute.
Curatam telina si morcovul si le taiem rondele.Le punem la fiert intr-o oala cu apa .
Dupa citeva minute, adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul taiat in cuburi mici si...
Punem ulei intr-o tigaie si cind acesta s-a incins punem boabele de porumb si le lasam pina au ''inflorit'' toate si nu mai fac POC :)
Separat punem pe foc o tigaie in care punem zaharul.Amestecam in continuu pina se topeste si capata o culoare maronie.
Dam de pe foc si adaugam frisca...
Fenicul se curata si se taie in patru.Se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute.
Separat intr-o tigaie punem la calit ceapa tocata marunt.Cind aceasta s-a calit adaugam feniculul scurs de apa.Lasam sa se caleasca citeva minute dupa care adaugam bulionul.
Potrivim de sare si...
Ficateii se spala,se curata de pielita si se lasa la scurs.
Se pune intr-o tigaie putin ulei.
Adaugam ceapa taiata juliene.Se caleste 2 minute si apoi adaugam dovlecelul taiat in cuburi mici.Lasam sa se caleasca bine amestecind din cind in cind
Se adauga apoi ficateii.Se lasa sa se...
Se taie pancetta bastonase si se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei impreuna cu usturoiul zdrobit.Se caleste bine .Cind usturoiul a prins culoare,se indeparteazza din tigaie.
Punem o oala cu apa la fiert.Cind fierbe,adaugam sare apoi punem pastele si le fierbem conform indicatiilor de...
Tocam marunt ceapa si o calim impreuna cu morcovul taiat cuburi mici si tija de telina,la fel,tocata marunt.
Cind acestea s-au calit,adaugam carnea si lasam la calit pina isi schimba culoarea.
Adaugam sosul de rosii,putina apa si sare,piper dupa gust.
Cind sosul a scazut adaugam busuioc....
Intr-un bol,batem cele doua oua,adaugam apoi laptele,sare si piper dupa gust.
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem pai.
Intr-o tigaie cu ulei,punem cartofii la prajit.Cind sunt aproape gata punem crenvustii taiati rondele.
Lasam 2-3 minute si apoi scurgem uleiul din...
Intr-un bol punem laptele cu zaharul si mixam pina ce zaharul este topit in intregime.Adaugam apoi ouale,un praf de sare si margarina. Amestecam bine totul, apoi adaugam faina si amestecam in continuare. La urma adaugam drojdia si amestecam bine.
Punem pe flacara o...
Dizolvam drojdia in laptele caldut ,adaugam 4 linguri faina si lasam 10 minute sa dospeasca.
Punem restul de faina intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul,uleiul si oul.Framintam un aluat moale insa nelipicios.
Lasam la dospit pina isi dubleaza volumul.
Luam aluatul si il framintam iarasi...
Untul la temperatura camerei se topeste partial ,apoi cu ajutorul mixerului se mixeaza pina se incheaga din nou si devine ca o crema.
Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pina cind zaharul se topeste si devine o crema spumoasa.
Se adauga oul si se mixeaza pina la...
Ciupercile le curatam si apoi le spalam. Luam coditele si le tocam marunt.Le calim in putin ulei .Le amestecam apoi cu patrunjelul tocat marunt si parmezanul.
Cu acest amestec umplem palarioarele de la ciuperca si dam la cuptorul incins in prealabil la temperatura medie pentru 30 minute.
Se...
Orezul se pune la fiert.La o ceasca orez punem 3 de apa.Cind acesta a fiert bine,il punem intr-un bol.
Adaugam sare,piper,patrunjel tocat si amestecam bine.Adaugam apoi ouale si amestecam din nou.
Punem intr-o tigaie uleiul.Cind e incins punem compozitia de oua cu orez.Cind s-a copt pe o...
Oul il amestecam cu coaja de lamaie, zaharul, untul la temperatura camerei, faina,laptele, varful de sare si putina scortisoara. Amestecam bine totul, acoperim vasul si il lasam la odihnit pentru circa o ora.
Intr-o tigaie cu ulei incins punem cu lingura din compozitie si lasam sa se prajeasca...
Se prepara un aluat de consistenta clatitelor din ou,coaja de lamaie,zahar,untul la temperatura camerei,faina,lapte si un virf de sare.Se acopera bolul si se lasa sa se odihneasca circa o ora.
Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem felii.Le punem intr-un castron .Peste ele...
Salam de biscuiti reteta
Untul la temperatura camerei il amestecam impreuna cu zaharul pina devine o crema.
Adaugam apoi oul si amestecam din nou.
Punem cacaua si amestecam in continuare.
Biscuitii ii maruntim si ii punem peste amestecul de unt .
Cu aceasta compozitie formam...
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert.Cind s-au fiert ii scurgem de apa si facem un pireu adaugind unt,lapte,parmezan si sare dupa gust.
Separat intr-o tigaie cu putin ulei calim bine kaizerul taiat cubulete impreuna cu porumbul dulce.
Intr-o tava de cuptor punem un...
Intr-o oala cu apa cu sare ,punem mazarea si porumbul sa fiarba.
Spaghetele le punem si pe ele in apa cu sare si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.
Usturoiul il pisam si adaugam sare si piper dupa gust.Se adauga uleiul si se omogenizeaza.Adaugam si smintina si apoi mararul....
Spaghetti alla puttanesca
Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline. Adaugam maslinele, bucatile de ansoa, care vor fi in prealabil desarate si usturoiul taiat felii subtiri. Bucatile de ansoa se vor topi. Dupa citeva minute cind usturoiul a prins si el culoare ,adaugam rosiile taiate bucati. Punem capacul, dam la...
Inghetata cu biscuiti
Inghetata se lasa putin la dezghetat pina ajunge de consistenta smantanii. Biscuitii ii rupem in bucati potrivite. Amestecam inghetata cu biscuitii si punem totul la congelator pentru cel putin o ora.
Flori de dovlecel pane
Florile de dovlecel le spalam si le uscam cu ajutorul unui servet de hartie.Indepartam codita si partea interioara. Separat intr-un bol amestecam ouale,laptele,faina si sarea astfel incit sa obtinem o compozitie asemanatoare unei smantane. Trecem florile prin compozitie si le prajim in ulei...
Paste cu ton si masline verzi
Punem apa la fiert.Cind fierbe,punem sarea si apoi punem pastele si le fierbem conform timpului indicat pe pachet.Cind s-au fiert ,le scurgem de apa.In timpul fierberii amestecam pastele pentru a nu se lipi. Intre timp punem intr-o tigaie putin ulei.adaugam usturoiul intreg si lasam sa prinda...
Gulas de vita
Intr-o tigaie pe foc,se pune uleiul si carnea taiata cuburi si se caleste bine pe ambele parti.Adaugam ceapa tocata marunt si calim totul la foc mediu. Se adauga boia si se amesteca cu o lingura de lemn.Se adauga usturoiul si se lasa sa prinda savoare citeva minute. Se adauga...
Capsune cu frisca la pahar
Se spala capsunele ,se inlatura coditele si se pun pe un servet curat. Optional se trece fiecare capsuna prin zahar pudra.Zic optional deoarece depinde de cit de dulci sunt capsunile. Intre timp ,cu ajutorul mixerului,se mixeaza frisca lichida pina devine tare.Se iau 300 gr din capsuni si...
Clatite cu ricotta si Nesquik
Incalzim cuptorul la 50 grade. Se amesteca faina impreuna cu drojdia uscata. Untul il topim la bainmarine sau in cuptorul cu microunde.Cind s-a topit il punem intr-un bol si il amestecam cu ouale,laptele,faina si ricotta. Adaugam apoi putina sare si cei 80 gr Nesquik.Amestecam totul...
Crema pentru prajituri ( tort)
Ciocolata o taiem sau o rupem in bucati cit mai mici. Frisca lichida o punem intr-o tigaie si dam la foc mic.Adaugam ciocolata si amestecam pina cind ciocolata s-a topit facind atentie insa ca frisca sa nu inceapa sa fiarba. Compozitia astfel obtinuta se da la rece pentru citeva ore.Eu in...
Penne cu dovlecei si parmezan
Se spala dovleceii , se taie in cuburi si se pun intr-o tigaie cu putin ulei incins.Se gatesc pentru 10 minute.Se presara sare si se continua la foc mic pentru inca 5 minute. Ouale se bat spuma impreuna cu parmezanul.Se adauga piper dupa gust. Pastele se fierb in apa sarata conform...
Paste cu ton si porumb dulce - Reteta gustoasa din cateva ingrediente
Cum se prepara Paste cu ton si porumb dulce - Reteta gustoasa din cateva ingrediente Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe pachet in apa fiarta sarata.Cind sunt gata le scurgem de apa. Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam usturoiul pina ce acesta prinde culoare.Apoi il dam...
Tagliatelle cu sos de ciuperci
Ciupercile se scurg bine de lichidul de conservare.Iar daca nu sunt deja feliate,le feliem in felii subtiri. Intr-o tigaie punem la incins ulei si adaugam catelul de usturoi.Cind acesta a prins culoare il eliminam. Adaugam in tigaie ciupercile si le lasam la calit la foc iute citeva...
Mazare cu carne de porc
Carnea o spalam si o taiem in bucati mici.Intr-o tigaie punem putin ulei si lasam sa se incinga.adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca bine pe toate partile.o dam la o parte si o tinem la cald. Mazarea o scurgem bine de zeama din conserva.In uleiul ramas de la carne punem la calit...
Orez in verde
Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu 2 linguri ulei si una de unt. Cind ceapa e calita, adaugam mazarea scursa bine de apa din conserva. Amestecam cu o lingura de lemn si lasam la foc potrivit pentru citeva minute. Se adauga sare,piper.Oprim focul. Cu ajutorul unui blender obtinem o...
Ciorba de perisoare
Amestecam intr-un bol carnea tocata ,ouale,orezul,sarea,piperul si patrunjelul.Din aceasta compozitie formam bilute. Curatam telina si morcovul si le taiem rondele.Le punem la fiert intr-o oala cu apa . Dupa citeva minute, adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul taiat in cuburi mici si...
Popcorn caramel
Punem ulei intr-o tigaie si cind acesta s-a incins punem boabele de porumb si le lasam pina au ''inflorit'' toate si nu mai fac POC :) Separat punem pe foc o tigaie in care punem zaharul.Amestecam in continuu pina se topeste si capata o culoare maronie. Dam de pe foc si adaugam frisca...
Fenicul in sos de rosii
Fenicul se curata si se taie in patru.Se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Separat intr-o tigaie punem la calit ceapa tocata marunt.Cind aceasta s-a calit adaugam feniculul scurs de apa.Lasam sa se caleasca citeva minute dupa care adaugam bulionul. Potrivim de sare si...
Ficatei de pui in sos de rosii
Ficateii se spala,se curata de pielita si se lasa la scurs. Se pune intr-o tigaie putin ulei. Adaugam ceapa taiata juliene.Se caleste 2 minute si apoi adaugam dovlecelul taiat in cuburi mici.Lasam sa se caleasca bine amestecind din cind in cind Se adauga apoi ficateii.Se lasa sa se...
Spaghete Carbonara
Se taie pancetta bastonase si se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei impreuna cu usturoiul zdrobit.Se caleste bine .Cind usturoiul a prins culoare,se indeparteazza din tigaie. Punem o oala cu apa la fiert.Cind fierbe,adaugam sare apoi punem pastele si le fierbem conform indicatiilor de...
Paste cu carne tocata
Tocam marunt ceapa si o calim impreuna cu morcovul taiat cuburi mici si tija de telina,la fel,tocata marunt. Cind acestea s-au calit,adaugam carnea si lasam la calit pina isi schimba culoarea. Adaugam sosul de rosii,putina apa si sare,piper dupa gust. Cind sosul a scazut adaugam busuioc....
Cartofi pai in omleta
Intr-un bol,batem cele doua oua,adaugam apoi laptele,sare si piper dupa gust. Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem pai. Intr-o tigaie cu ulei,punem cartofii la prajit.Cind sunt aproape gata punem crenvustii taiati rondele. Lasam 2-3 minute si apoi scurgem uleiul din...
Tort cu clatite americane
Intr-un bol punem laptele cu zaharul si mixam pina ce zaharul este topit in intregime.Adaugam apoi ouale,un praf de sare si margarina. Amestecam bine totul, apoi adaugam faina si amestecam in continuare. La urma adaugam drojdia si amestecam bine. Punem pe flacara o...
Pachetele cu crema de ciocolata
Dizolvam drojdia in laptele caldut ,adaugam 4 linguri faina si lasam 10 minute sa dospeasca. Punem restul de faina intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul,uleiul si oul.Framintam un aluat moale insa nelipicios. Lasam la dospit pina isi dubleaza volumul. Luam aluatul si il framintam iarasi...
Fursecuri
Untul la temperatura camerei se topeste partial ,apoi cu ajutorul mixerului se mixeaza pina se incheaga din nou si devine ca o crema. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pina cind zaharul se topeste si devine o crema spumoasa. Se adauga oul si se mixeaza pina la...
Ciuperci umplute
Ciupercile le curatam si apoi le spalam. Luam coditele si le tocam marunt.Le calim in putin ulei .Le amestecam apoi cu patrunjelul tocat marunt si parmezanul. Cu acest amestec umplem palarioarele de la ciuperca si dam la cuptorul incins in prealabil la temperatura medie pentru 30 minute. Se...
Omleta din orez
Orezul se pune la fiert.La o ceasca orez punem 3 de apa.Cind acesta a fiert bine,il punem intr-un bol. Adaugam sare,piper,patrunjel tocat si amestecam bine.Adaugam apoi ouale si amestecam din nou. Punem intr-o tigaie uleiul.Cind e incins punem compozitia de oua cu orez.Cind s-a copt pe o...
Gogosi cu lingura
Oul il amestecam cu coaja de lamaie, zaharul, untul la temperatura camerei, faina,laptele, varful de sare si putina scortisoara. Amestecam bine totul, acoperim vasul si il lasam la odihnit pentru circa o ora. Intr-o tigaie cu ulei incins punem cu lingura din compozitie si lasam sa se prajeasca...
Mere prajite
Se prepara un aluat de consistenta clatitelor din ou,coaja de lamaie,zahar,untul la temperatura camerei,faina,lapte si un virf de sare.Se acopera bolul si se lasa sa se odihneasca circa o ora. Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem felii.Le punem intr-un castron .Peste ele...
Salam de biscuiti reteta (fara foc)
Salam de biscuiti reteta Untul la temperatura camerei il amestecam impreuna cu zaharul pina devine o crema. Adaugam apoi oul si amestecam din nou. Punem cacaua si amestecam in continuare. Biscuitii ii maruntim si ii punem peste amestecul de unt . Cu aceasta compozitie formam...
Cuiburi la cuptor
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert.Cind s-au fiert ii scurgem de apa si facem un pireu adaugind unt,lapte,parmezan si sare dupa gust. Separat intr-o tigaie cu putin ulei calim bine kaizerul taiat cubulete impreuna cu porumbul dulce. Intr-o tava de cuptor punem un...
Spaghete cu legume si sos de usturoi
Intr-o oala cu apa cu sare ,punem mazarea si porumbul sa fiarba. Spaghetele le punem si pe ele in apa cu sare si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Usturoiul il pisam si adaugam sare si piper dupa gust.Se adauga uleiul si se omogenizeaza.Adaugam si smintina si apoi mararul....