Daca tot mi-a adus mosul multe paste sub bradut, m-am gandit sa prepar si eu cateva retete mai usoare.
Reteta de fata este una din preferatele mele.
Mai intai se caramelizeaza zaharul intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde.
Dupa ce se lichefiaza, se toarna in forma de copt si se inclina forma asa incat zaharul sa se dispuna pe peretii acesteia.
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 15 minute, apoi se scurg si se trec prin jet de apa rece.
Branza se amesteca cu untul moale, apoi se adauga zaharul, esenta, coaja rasa de lamaie si cele 3 oua si se omogenizeaza compozitia.
Se unge forma cu unt, peste zaharul caramelizat deja racit si se aseaza un rand de paste, un rand de compozitie cu branza si tot asa, culminand cu un rand de compozitie cu branza.
Se da forma la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade, dupa care se lasa sa se tempereze usor, apoi se rastoarna pe platou.
Se serveste atat calda cat si rece.
1
Nu trebuie lasata budinca sa se raceasca in forma, pentru a nu se intari zaharul caramelizat pe peretii acesteia.
2
Compozitia de branza trebuie sa fie usor moale, pentru a permite pastelor sa ramana hidratate in timpul tratamentului termic.
3
in functie de textura branzei se poate adauga in compozitie o lingura sau doua de smantana(la mine nu a fost cazul)