Am vazut si eu reteta bantuind pe ici pe colo si mi-a placut cum se prezenta.....am executat-o si eu,mi-a placut,rece si cu multa frisca....
Mai intai am caramelizat 5 linguri de zahar intr-o cratita de 3 l.Cand s-a topit zaharul,capatand o culoare de chihlimbar,am imbracat cratita pe taoate partile cu zaharul lichid si am lasat sa se raceasca.
Crema : Ouale impreuna cu zaharul le-am mixat bine,pana zaharul s-a topit,apoi am adaugat esenta de vanilie si laptele
Blat :Oul impreuna cu zaharul l-am mixat bine,apoi am adaugat uleiul ,ca la maioneza.Separat am amestecat faina,cacaoa si praful de copt,pe care le-am amestecat cu oul mixat,am adaugat si nesul,esenta de rom si la final laptele.
Asamblare : Peste zaharul caramelizat si racit turnam crema de oua cu lapte,apoi rasturnam compozitia de blat,avand garija sa o punem in mijlocul cratitei,ca apoi ea sa se imprastie cat de cat uniform.Se da cratita la cuptorul preincalzit,cca 40 min.Blatul se va ridica deasupra,facem testul scobitorii si daca aceasta este curata,tortul e gata.Trebuie sa se vada ca e desprins de jur imprejurul marginei .Se lasa la racit si apoi cu ajutorul unei farfurii se rastoarna tortul.Se serveste rece cu frisca sau fara,dupa preferinte