Pastele se pun la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa.
Intr-o tigaie se pune untul si se lasa sa se topeasca.
Adaugam branza si amestecam cu o lingura de lemn pana ce branza va deveni o crema.
Se amesteca crema de branza cu pastele si se servesc fierbinti.
Spalam legumele.Ardeiul il taiem fisii,morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele,ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie cu ulei punem legumele sa se caleasca.Cind au prins culoare adaugam orezul ( spalat in apa rece) si amestecam in continuu cu o lingura lemn ( ptr a nu se...
Blatul il impartim in trei parti egale.Fiecare parte o insiropam cu siropul de la piersici.
Se pune pe un platou primul blat.Se orneaza cu frisca batuta bine ,piersici taiate cubulete si ciocolata data prin razatoare.
Se pune peste acestea ,cel de-al doilea blat si repetam:frisca,piersici...
Mai intai preparam piftelutele.
Intr-un bol punem carnea tocata ,patrunjelul tocat fin,cartofii dati prin razatoare,oul,Miezul de paine inmuiat in lapte si scurs bine.Se omogenizeaza bine.Se da compozitia la rece pentru 10-15 minute si apoi facem piftelute pe care le dam prin faina si le...
Spalam bine orezul cu apa rece.
Punem laptele la fiert.Adaugam zaharul,scortisoara si orezul.
Lasam pina ce orezul e fiert.Amestecam din cind in cind ptr ca orezul sa nu se lipeasca.
Il servim decorat cu nesquik.
Se amesteca laptele caldut cu zaharul si virful de sare.Zaharul trebuie sa se topeasca.
Se adauga apoi uleiul ,drojdia si 2-3 linguri faina.Se amesteca si se lasa la dospit 5 minute.
Se pune faina untr-un castron si adaugam drojdia.Se framanta bine aluatul.Se acopera si se lasa la dospit...
Busuiocul se spala cu apa rece si se usuca cu ajutoarul unui servet.
Se piseaza bine usturoiul( curatat) cu putina sare.
Punem in robotul de bucatarie usturoiul,semintele de pin,busuiocul,parmezanul si pecorino.Se omogenizeaza totul foarte bine.
Apoi incet incet adaugam uleiul de masline...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un virf de sare .Adaugam apoi zaharul si mixam bine pina obtinem o spuma densa si lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu ulei.
Adaugam usor galbenusurile la spuma de albusuri,apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu...
Punem intr-un bol carnea,usturoiul pisat,pesmetul,oul si patrunjelul tocat.
Amestecam bine si punem sare si piper dupa gust.
Din aluat facem bilute.
Intr-o tigaie cu ulei incins,prajim piftelutele bine pe ambele parti.
Se servesc alaturi de cartofi,in sos ... sau chiar si numai...
Margarina topita si apoi lasata sa se raceasca se amesteca bine cu 100 gr zahar si lingura de zahar vanilat.Trebuie sa obtinem o compozitie cremoasa.
Se adauga apoi ouale unul cite unul pe rind( amestecam bine dupa fiecare).Se obtine o crema bogata.Se adauga apoi putin cite putin faina...
Amestecam praful de budinca cu citeva linguri de lapte. Apoi turnam totul in restul de lapte si punem la foc mic amestecind pina cind budinca se ingroasa. Se amesteca mereu .Se lasa la racit.
Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu cacaua si zaharul pudra .Adaugam putin cite putin laptele...
Ceapa o spalam si o taiem rondele.
Ardeiul il spalam il taiem fasii subtiri.
Punem intr-o tigaie putin ulei ,calim ceapa impreuna cu ardeiul,Cind acestea au prins culoare,adaugam bulionul.Diluam cu putina apa,adaugam putin zahar ,sare si piper dupa gust.
Separat punem apa la fiert.Cind...
Amestecam faina cu sarea ,punem untul rece taiat aschii cu cutitul sau dat prin razatoare si se framanta bine.Va rezulta un aluat nisipos.
Adaugam cascavalul si framantam in continuare.
Adaugam si galbenusul.
Punem apa putin cite putin pina obtinem un aluat elastic .
Dam circa 20...
Intr-un castron,amestecam carnea tocata,cimbrul,ceapa taiata rondele,morcovul taiat cubulete,1 ou,piper si sare dupa gust.Amestecam bine compozitia ,acoperim cu folie alimentara si il lasam in frigider pentru 30 minute.
Fierbem cele 3 oua si le curatam de coaja.
Punem carnea pe o folie de...
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cind s-au fiert ii scurgem de apa si ii tocam in cuburi mici.
Ouale le fierbem tari.Le curatam de coaja si le tocam la fel ca pe cartofi,in cuburi mici.
Brinza o dam prin razatoarea mare sau o taiem fisii....
Topim untul si lasam apoi sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul,zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam untul , faina si amstecam bine.La urma adaugam laptele caldut putin cite putin pina se incorporeaza bine.
Albusurile se...
Pregatim crema amestecind intr-o craticioara ,la foc mic,frisca si ciocolata rupta bucati .Cind ciocolata s-a topit,stingem focul si dam la rece circa 2 ore . In momentul ornarii tortului,mixam ptr a obtine o crema fina.
Blatul il taiem in trei parti egale.Insiropam fiecare blat si punem crema...
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare.Ii fierbem pentr circa 15 minute.
Intr-un bol mic punem mustarul.Putin cite putin adaugam uleiul si amestecam bine.Punem sarea si busuiocul uscat si amestecam.
Scurgem cartofii fierti de apa si...
Spalam legumele.
Intr-un bol punem salata rupta bucati,castravetii taiati in doua pe lung si apoi rondele,rosiile taiate cuburi ,ceapa taiata rondele. Se amesteca adaugand uleiul de masline si sare dupa gust.
Branza o taiem cuburi si o adaugam la salata.
Servim cu paine ( bagheta).
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma.Separat galbenusurile se amesteca bine cu zaharul.
Se amesteca galbenusurile impreuna cu albusurile batute spuma.
Amestecam drojdia cu faina si o adaugam la compozitia de oua .
Piersicile le taiem felii si le dam prin faina....
Amestecam drojdia cu laptele caldut,zaharul,sarea si 2-3 linguri faina.Lasam 10 minute la dospit.
Dupa care amestecam drojdia la restul de faina si framantam bine pina devine un aluat elastic si nelipicios.
Lasam la dospit cel putin o ora sau pina cind aluatul isi dubleaza volumul.
Din...
Se pun in blender laptele si ciocolata lichida.Se mixeaza citeva secunde.
Se adauga inghetata si se mixeaza.
Se serveste rece intr-un pahar inalt cu pai ;) .
Se amesteca cafeaua cu lingurita de cacao.
Separat incalzim laptele insa fara a-l lasa sa inceapa sa fiarba.
Se adauga laptele la cafea,se amesteca si se serveste fierbinte.
Mai intai se iau crenvustii si se taie rondele.Punem in fiecare cite 4-5 fire de spaghete ( cu grija ca acestea sa nu se rupa).Punem apa la fiert si cind aceasta fierbe punem sare si apoi punem pastele cu crenvusti.Se fierb aproximativ 10 minute.Cind sunt gata le scurgem de apa.
Separat...
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Se adauga zaharul si se mixeaza foarte bine pina ce devin o spuma tare.
Se adauga pe rind cite un galbenus,romul,faina si se amesteca totul cu grija.
Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu...
Pentru barcute :
Se fierb ouale aproximativ 10 minute.Cind s-au fiert le curatam de coaja si le taiem in doua pe lung.Galbenusurile le amestecam cu putin ulei,sare,piper,mustar .Cu ajutorul unei lingurite umplem albusurile cu aceasta compozitie.Pe o scobitoare punem un cub ardei,o felie...
Se mixeaza cu ajutorul blenderului piersica cu laptele si iaurtul.
Se adauga ciocolata lichida si se mixeaza bine pina se obtine o compozitie densa si spumoasa.
Se serveste rece.
Cu ajutorul unui cutit ungem inghetata pe patru biscuiti.Ceilalti 4 biscuiti ii suprapunem peste cei cu inghetata.
Fiecare sandvis de biscuiti cu inghetata se unge cu ciocolata topita.
Se servesc imediat !!!
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.
Ceapa o tocam marunt si o calim intr-o tigaie cu putin ulei incins.Adaugam morcovul curatat,spalat si taiat rondele.Lasam 2-3 minute dupa care adaugam cartofii.
Separat diluam bulionul in putina apa si il adaugam peste cartofi.Daca...
Fusilli cu gorgonzola
Pastele se pun la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa. Intr-o tigaie se pune untul si se lasa sa se topeasca. Adaugam branza si amestecam cu o lingura de lemn pana ce branza va deveni o crema. Se amesteca crema de branza cu pastele si se servesc fierbinti.
Pilaf bulgaresc
Spalam legumele.Ardeiul il taiem fisii,morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele,ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie cu ulei punem legumele sa se caleasca.Cind au prins culoare adaugam orezul ( spalat in apa rece) si amestecam in continuu cu o lingura lemn ( ptr a nu se...
Tort Alex
Blatul il impartim in trei parti egale.Fiecare parte o insiropam cu siropul de la piersici. Se pune pe un platou primul blat.Se orneaza cu frisca batuta bine ,piersici taiate cubulete si ciocolata data prin razatoare. Se pune peste acestea ,cel de-al doilea blat si repetam:frisca,piersici...
Piftelute cu sos alb
Mai intai preparam piftelutele. Intr-un bol punem carnea tocata ,patrunjelul tocat fin,cartofii dati prin razatoare,oul,Miezul de paine inmuiat in lapte si scurs bine.Se omogenizeaza bine.Se da compozitia la rece pentru 10-15 minute si apoi facem piftelute pe care le dam prin faina si le...
Orez cu lapte
Spalam bine orezul cu apa rece. Punem laptele la fiert.Adaugam zaharul,scortisoara si orezul. Lasam pina ce orezul e fiert.Amestecam din cind in cind ptr ca orezul sa nu se lipeasca. Il servim decorat cu nesquik.
Discuri cu capsuni
Se amesteca laptele caldut cu zaharul si virful de sare.Zaharul trebuie sa se topeasca. Se adauga apoi uleiul ,drojdia si 2-3 linguri faina.Se amesteca si se lasa la dospit 5 minute. Se pune faina untr-un castron si adaugam drojdia.Se framanta bine aluatul.Se acopera si se lasa la dospit...
Pesto alla genovese
Busuiocul se spala cu apa rece si se usuca cu ajutoarul unui servet. Se piseaza bine usturoiul( curatat) cu putina sare. Punem in robotul de bucatarie usturoiul,semintele de pin,busuiocul,parmezanul si pecorino.Se omogenizeaza totul foarte bine. Apoi incet incet adaugam uleiul de masline...
Pandispan
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un virf de sare .Adaugam apoi zaharul si mixam bine pina obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei. Adaugam usor galbenusurile la spuma de albusuri,apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu...
Sos de iaurt cu usturoi
Usturoiul se curata si se piseaza. Se adauga sare,piper si ulei. Se amesteca bine. Se adauga iaurtul si la urma patrunjelul tocat.
Piftele
Punem intr-un bol carnea,usturoiul pisat,pesmetul,oul si patrunjelul tocat. Amestecam bine si punem sare si piper dupa gust. Din aluat facem bilute. Intr-o tigaie cu ulei incins,prajim piftelutele bine pe ambele parti. Se servesc alaturi de cartofi,in sos ... sau chiar si numai...
Chec Zebra
Margarina topita si apoi lasata sa se raceasca se amesteca bine cu 100 gr zahar si lingura de zahar vanilat.Trebuie sa obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga apoi ouale unul cite unul pe rind( amestecam bine dupa fiecare).Se obtine o crema bogata.Se adauga apoi putin cite putin faina...
Rulada de biscuiti cu budinca de ciocolata
Amestecam praful de budinca cu citeva linguri de lapte. Apoi turnam totul in restul de lapte si punem la foc mic amestecind pina cind budinca se ingroasa. Se amesteca mereu .Se lasa la racit. Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu cacaua si zaharul pudra .Adaugam putin cite putin laptele...
Tortellini cu sos de ardei si ceapa verde
Ceapa o spalam si o taiem rondele. Ardeiul il spalam il taiem fasii subtiri. Punem intr-o tigaie putin ulei ,calim ceapa impreuna cu ardeiul,Cind acestea au prins culoare,adaugam bulionul.Diluam cu putina apa,adaugam putin zahar ,sare si piper dupa gust. Separat punem apa la fiert.Cind...
Saleuri de casa
Amestecam faina cu sarea ,punem untul rece taiat aschii cu cutitul sau dat prin razatoare si se framanta bine.Va rezulta un aluat nisipos. Adaugam cascavalul si framantam in continuare. Adaugam si galbenusul. Punem apa putin cite putin pina obtinem un aluat elastic . Dam circa 20...
Rulada de porc
Intr-un castron,amestecam carnea tocata,cimbrul,ceapa taiata rondele,morcovul taiat cubulete,1 ou,piper si sare dupa gust.Amestecam bine compozitia ,acoperim cu folie alimentara si il lasam in frigider pentru 30 minute. Fierbem cele 3 oua si le curatam de coaja. Punem carnea pe o folie de...
Salata in straturi
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cind s-au fiert ii scurgem de apa si ii tocam in cuburi mici. Ouale le fierbem tari.Le curatam de coaja si le tocam la fel ca pe cartofi,in cuburi mici. Brinza o dam prin razatoarea mare sau o taiem fisii....
Prajitura desteapta
Topim untul si lasam apoi sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul,zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam untul , faina si amstecam bine.La urma adaugam laptele caldut putin cite putin pina se incorporeaza bine. Albusurile se...
Tort cu crema de ciocolata si kiwi
Pregatim crema amestecind intr-o craticioara ,la foc mic,frisca si ciocolata rupta bucati .Cind ciocolata s-a topit,stingem focul si dam la rece circa 2 ore . In momentul ornarii tortului,mixam ptr a obtine o crema fina. Blatul il taiem in trei parti egale.Insiropam fiecare blat si punem crema...
Cartofi in crusta de mustar
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare.Ii fierbem pentr circa 15 minute. Intr-un bol mic punem mustarul.Putin cite putin adaugam uleiul si amestecam bine.Punem sarea si busuiocul uscat si amestecam. Scurgem cartofii fierti de apa si...
Salata de vara cu branza Caciotta
Spalam legumele. Intr-un bol punem salata rupta bucati,castravetii taiati in doua pe lung si apoi rondele,rosiile taiate cuburi ,ceapa taiata rondele. Se amesteca adaugand uleiul de masline si sare dupa gust. Branza o taiem cuburi si o adaugam la salata. Servim cu paine ( bagheta).
Briose cu piersica
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma.Separat galbenusurile se amesteca bine cu zaharul. Se amesteca galbenusurile impreuna cu albusurile batute spuma. Amestecam drojdia cu faina si o adaugam la compozitia de oua . Piersicile le taiem felii si le dam prin faina....
Cornuri simple din aluat dospit
Amestecam drojdia cu laptele caldut,zaharul,sarea si 2-3 linguri faina.Lasam 10 minute la dospit. Dupa care amestecam drojdia la restul de faina si framantam bine pina devine un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit cel putin o ora sau pina cind aluatul isi dubleaza volumul. Din...
Frappe cu ciocolata
Se pun in blender laptele si ciocolata lichida.Se mixeaza citeva secunde. Se adauga inghetata si se mixeaza. Se serveste rece intr-un pahar inalt cu pai ;) .
Mokalatte
Se amesteca cafeaua cu lingurita de cacao. Separat incalzim laptele insa fara a-l lasa sa inceapa sa fiarba. Se adauga laptele la cafea,se amesteca si se serveste fierbinte.
Spaghete cu crenvusti in sos de smantana
Mai intai se iau crenvustii si se taie rondele.Punem in fiecare cite 4-5 fire de spaghete ( cu grija ca acestea sa nu se rupa).Punem apa la fiert si cind aceasta fierbe punem sare si apoi punem pastele cu crenvusti.Se fierb aproximativ 10 minute.Cind sunt gata le scurgem de apa. Separat...
Prajitura Alba-Neagra
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Se adauga zaharul si se mixeaza foarte bine pina ce devin o spuma tare. Se adauga pe rind cite un galbenus,romul,faina si se amesteca totul cu grija. Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu...
Aperitive pentru copii
Pentru barcute : Se fierb ouale aproximativ 10 minute.Cind s-au fiert le curatam de coaja si le taiem in doua pe lung.Galbenusurile le amestecam cu putin ulei,sare,piper,mustar .Cu ajutorul unei lingurite umplem albusurile cu aceasta compozitie.Pe o scobitoare punem un cub ardei,o felie...
Frappe cu piersica
Se mixeaza cu ajutorul blenderului piersica cu laptele si iaurtul. Se adauga ciocolata lichida si se mixeaza bine pina se obtine o compozitie densa si spumoasa. Se serveste rece.
Sandvis de biscuiti cu inghetata si ciocolata
Cu ajutorul unui cutit ungem inghetata pe patru biscuiti.Ceilalti 4 biscuiti ii suprapunem peste cei cu inghetata. Fiecare sandvis de biscuiti cu inghetata se unge cu ciocolata topita. Se servesc imediat !!!
Tocana de cartofi
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi. Ceapa o tocam marunt si o calim intr-o tigaie cu putin ulei incins.Adaugam morcovul curatat,spalat si taiat rondele.Lasam 2-3 minute dupa care adaugam cartofii. Separat diluam bulionul in putina apa si il adaugam peste cartofi.Daca...