Se scoate varza din saramura si se tine la desarat in apa cca 1 ora.
Ceapa se toaca marunt marunt si se amesteca cu carnea si orezul spalat.
Se adauga sarea, piperul si cimbrul dupa gust iar la final se pune o lingura pasta de tomate.
Se spala varza murata si se pregatesc frunzele...
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei, iar cand este gata se adauga bulionul indoit cu apa, apoi orezul.
Dupa 10 minute se pune carnea tocata si se tine pe foc pana isi schimba culoarea.
La final se adauga condimentele dupa gust si se opreste focul.
Intre timp se toaca...
Pregatim carnea pentru chiftele.
Se toaca ceapa si verdeata marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, oul si painea, apoi se condimenteaza dupa gust.
Se fac bilute din compozie si se dau prin faina, apoi se aplatizeaza putin in palme si se pun la prajit in uleiul...
Se pregateste carnea de pui, se spala si se portioneaza in bucati potrivite, apoi se pune in tava cu putin ulei si apa, se sareaza si se baga in cuptorul preincalzit.
Pana se rumeneste carnea, se pregateste sosul : se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga rosiile decojite si...
Pulpele se dezoseaza, se spala si se calesc in putin ulei (inabusite), cand sunt gata, se adauga legumele curate, spalate si tocate marunt.
Dupa 10 min. se pune orezul si apa cat sa-l acopere. Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez, apoi se adauga sare dupa gust si patrunjelul tocat...
Pieptul de pui se da prin masina de tocat sau blender.
Ceapa si usturoiul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, iar patrunjelul se toaca marunt.
Se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Se imparte compozitia in sase parti egale si se formeaza...
Se taie carnea si cartofii cubulete, apoi ceapa fasii si se amesteca toate cu condimente dupa gust.
Se pun in tava unsa cu ulei si se adauga 100 ml apa.
Se acopera tava cu folie de aluminiu perforata in 2-3 locuri si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 min.
Se indeparteaza...
Cartofii se fierb cu coaja, in apa cu sare, apoi se lasa la racit, se indeparteaza coaja si se taie rondele de cca 5 mm.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se presara sare si piper, apoi se adauga carnea tocata de pui si se mai tine pe foc cateva minute pana isi schimba...
Se curata legumele, se toaca si se pun la calit in putin ulei si sare.
Intre timp se fierb cremwurstii.
Cand legumele s-au calit, se adauga cartofii taiati cubulete si apa cat sa-i acopere. Cand au fiert se pune pasta de tomate.
La final, se condimenteaza cu piper, se potriveste de sare...
Se spala orezul si se tine in apa rece, la inmuiat.
Intre timp se pune vasul la incalzit si se toaca legumele.
Se adauga lingura de ulei in oala, ceapa si morcovul cu putina sare. Dupa 5 -10 min. de calire a legumelor (cu capacul asezat) se pune ardeiul gras, orezul si o cana cu...
Se pune oala pe foc (mediu) si se lasa cu capacul pus pana cand acul indicator pleaca din zona galbena, apoi se adauga o lingurita de ulei si legumele : ardeii, ceapa si morcovul tocate cubulete. Se lasa 3-4 min. si se adauga cartofiorii taiati cubulete.
Cand acul indicator ajunge la jumatatea...
Se pregateste carnea astfel : se felieaza muschiul si se cresteaza pe alocuri, apoi se condimenteaza si se aseaza felii de usturoi in santurile formate. Se adauga 2-3 foi de dafin si se tine la frigider pentru o ora.
Se pune vasul pe aragaz la foc mediu. Se tine cu capacul pus pana ce acul...
Se taie carnea ca pentru snitele (pe lungime) si se sareaza dupa gust, apoi se da prin ouale batute, prin pesmet si iar prin oua.
Se pune vasul pe aragaz la foc mediu, si se tine cu capacul pus pana cand acul indicator al termometrului pleaca din zona galbena. Atunci se pune un strop de ulei...
Am folosit de la un pui aripile, pulpele si pieptul pe care le-am dezosat.
Se pune vasul Zepter pe foc cu o picatura de ulei si asteptam sa se incinga bine pana la jumatatea zonei de culoare verde. Cand vasul s-a incins, se pune carnea de pui taiata cubulete (mai putin aripile care raman...
Se spala rosiile, se taie cate un capacel in partea superioara si se scoate pulpa cu ajutorul unei lingurite. Miezul si capacelele se pastreaza.
Se curata ceapa, se pune la calit in putin ulei incins, cand devine sticloasa se adauga ardeiul gras tocat si orezul, se adauga o cana cu apa si se...
Se spala si se portioneaza puiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tava se pune putin ulei si apa si se aseaza bucatile de carne, dupa care se baga in cuptorul preincalzit.
Se tine la foc mediu, iar cand devine rumen deasupra, se intoarce pe partea...
Se pregateste puiul, se curata, se spala bine si se unge cu un amestec de unt cu sare si piper.
Intr-o sticla se pune apa pana la jumatate si se aseaza puiul pe ea.
Sticla cu puiul se pune in tava umpluta cu apa (tot pana la jumatate), se adauga putin usturoi feliat si foi...
Se pun la calit ceapa, morcovul si ardeiul gras, tocate.
Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete, dupa care se pun peste legumele calite si se adauga apa cat sa-i acopere.
Pieptul de pui taiat cubulete, se caleste in putin ulei si se adauga in cratita dupa ce cartofii au fiert, tot...
Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, oul, felia de paine inmuiata in putina apa, verdeata tocata marunt si sarea dupa gust.
Se formeaza chiftelutele la dimensiunea dorita, se dau prin faina si se prajesc in tigaia cu ulei incins.
Se servesc dupa...
Se curata si spala ardeii grasi, apoi ii oparim pentru a scapa de gustul ceva mai amar si pentru a se aseza mai bine si usor in cratita.
Intre timp se prepara si umplutura : Se pune la calit in putin ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoarea mica, o lingura de pasta de tomate si...
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand devine sticloasa, se adauga morcovul taiat feliute subtiri (sau dupa preferinta). Se mai lasa putin pe foc dupa care se adauga mazarea si se pune apa cat sa o acopere putin, apoi se potriveste de sare.
Separat se prajeste doar putin...
Varza murata se tine o ora in apa, pentru a diminua gustul sarat si acru (dupa preferinta). Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Varza se toaca fidelute subtiri si se pune peste ceapa (cand aceasta devine sticloasa). Carnatii se taie bucati si se prajesc 5 min in ulei incins,...
Se spala si se feliaza pieptul de pui in bucati potrivite, apoi se bate cu ciocanelul pe o singura parte si se sareaza dupa preferinta.
Intre timp se bat ouale intr-un bol cu un praf de sare, iar faina si pesmetul se aseaza separat in cate o farfurie.
Se trece fiecare bucata de carne prin ou...
Cum se prepara Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei
Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga...
Sarmale
Se scoate varza din saramura si se tine la desarat in apa cca 1 ora. Ceapa se toaca marunt marunt si se amesteca cu carnea si orezul spalat. Se adauga sarea, piperul si cimbrul dupa gust iar la final se pune o lingura pasta de tomate. Se spala varza murata si se pregatesc frunzele...
Varza a la Cluj
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei, iar cand este gata se adauga bulionul indoit cu apa, apoi orezul. Dupa 10 minute se pune carnea tocata si se tine pe foc pana isi schimba culoarea. La final se adauga condimentele dupa gust si se opreste focul. Intre timp se toaca...
Mazare cu chiftelute
Pregatim carnea pentru chiftele. Se toaca ceapa si verdeata marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, oul si painea, apoi se condimenteaza dupa gust. Se fac bilute din compozie si se dau prin faina, apoi se aplatizeaza putin in palme si se pun la prajit in uleiul...
Ostropel de pui
Se pregateste carnea de pui, se spala si se portioneaza in bucati potrivite, apoi se pune in tava cu putin ulei si apa, se sareaza si se baga in cuptorul preincalzit. Pana se rumeneste carnea, se pregateste sosul : se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga rosiile decojite si...
Pilaf cu pui
Pulpele se dezoseaza, se spala si se calesc in putin ulei (inabusite), cand sunt gata, se adauga legumele curate, spalate si tocate marunt. Dupa 10 min. se pune orezul si apa cat sa-l acopere. Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez, apoi se adauga sare dupa gust si patrunjelul tocat...
Burgeri de pui
Pieptul de pui se da prin masina de tocat sau blender. Ceapa si usturoiul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, iar patrunjelul se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se imparte compozitia in sase parti egale si se formeaza...
Tocana la cuptor
Se taie carnea si cartofii cubulete, apoi ceapa fasii si se amesteca toate cu condimente dupa gust. Se pun in tava unsa cu ulei si se adauga 100 ml apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu perforata in 2-3 locuri si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 min. Se indeparteaza...
Musaca de cartofi cu pui
Cartofii se fierb cu coaja, in apa cu sare, apoi se lasa la racit, se indeparteaza coaja si se taie rondele de cca 5 mm. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se presara sare si piper, apoi se adauga carnea tocata de pui si se mai tine pe foc cateva minute pana isi schimba...
Tocana cu crenvusti
Se curata legumele, se toaca si se pun la calit in putin ulei si sare. Intre timp se fierb cremwurstii. Cand legumele s-au calit, se adauga cartofii taiati cubulete si apa cat sa-i acopere. Cand au fiert se pune pasta de tomate. La final, se condimenteaza cu piper, se potriveste de sare...
Pilaf cu carnati
Se spala orezul si se tine in apa rece, la inmuiat. Intre timp se pune vasul la incalzit si se toaca legumele. Se adauga lingura de ulei in oala, ceapa si morcovul cu putina sare. Dupa 5 -10 min. de calire a legumelor (cu capacul asezat) se pune ardeiul gras, orezul si o cana cu...
Tocana de cartofi cu carnaciori - in vas Zepter
Se pune oala pe foc (mediu) si se lasa cu capacul pus pana cand acul indicator pleaca din zona galbena, apoi se adauga o lingurita de ulei si legumele : ardeii, ceapa si morcovul tocate cubulete. Se lasa 3-4 min. si se adauga cartofiorii taiati cubulete. Cand acul indicator ajunge la jumatatea...
Muschiulet de porc in vas Zepter
Se pregateste carnea astfel : se felieaza muschiul si se cresteaza pe alocuri, apoi se condimenteaza si se aseaza felii de usturoi in santurile formate. Se adauga 2-3 foi de dafin si se tine la frigider pentru o ora. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu. Se tine cu capacul pus pana ce acul...
Chicken parmigiana in vas Zepter
Se taie carnea ca pentru snitele (pe lungime) si se sareaza dupa gust, apoi se da prin ouale batute, prin pesmet si iar prin oua. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu, si se tine cu capacul pus pana cand acul indicator al termometrului pleaca din zona galbena. Atunci se pune un strop de ulei...
Papricas de pui in vasul Zepter
Am folosit de la un pui aripile, pulpele si pieptul pe care le-am dezosat. Se pune vasul Zepter pe foc cu o picatura de ulei si asteptam sa se incinga bine pana la jumatatea zonei de culoare verde. Cand vasul s-a incins, se pune carnea de pui taiata cubulete (mai putin aripile care raman...
Rosii umplute, la cuptor
Se spala rosiile, se taie cate un capacel in partea superioara si se scoate pulpa cu ajutorul unei lingurite. Miezul si capacelele se pastreaza. Se curata ceapa, se pune la calit in putin ulei incins, cand devine sticloasa se adauga ardeiul gras tocat si orezul, se adauga o cana cu apa si se...
Pui la tava cu pilaf
Se spala si se portioneaza puiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tava se pune putin ulei si apa si se aseaza bucatile de carne, dupa care se baga in cuptorul preincalzit. Se tine la foc mediu, iar cand devine rumen deasupra, se intoarce pe partea...
Pui pe sticla
Se pregateste puiul, se curata, se spala bine si se unge cu un amestec de unt cu sare si piper. Intr-o sticla se pune apa pana la jumatate si se aseaza puiul pe ea. Sticla cu puiul se pune in tava umpluta cu apa (tot pana la jumatate), se adauga putin usturoi feliat si foi...
Tocanita de cartofi cu pui si masline
Se pun la calit ceapa, morcovul si ardeiul gras, tocate. Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete, dupa care se pun peste legumele calite si se adauga apa cat sa-i acopere. Pieptul de pui taiat cubulete, se caleste in putin ulei si se adauga in cratita dupa ce cartofii au fiert, tot...
Chiftele de pui, prajite
Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, oul, felia de paine inmuiata in putina apa, verdeata tocata marunt si sarea dupa gust. Se formeaza chiftelutele la dimensiunea dorita, se dau prin faina si se prajesc in tigaia cu ulei incins. Se servesc dupa...
Ardei umpluti
Se curata si spala ardeii grasi, apoi ii oparim pentru a scapa de gustul ceva mai amar si pentru a se aseza mai bine si usor in cratita. Intre timp se prepara si umplutura : Se pune la calit in putin ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoarea mica, o lingura de pasta de tomate si...
Mazare cu piept de pui
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand devine sticloasa, se adauga morcovul taiat feliute subtiri (sau dupa preferinta). Se mai lasa putin pe foc dupa care se adauga mazarea si se pune apa cat sa o acopere putin, apoi se potriveste de sare. Separat se prajeste doar putin...
Varza calita cu carnaciori
Varza murata se tine o ora in apa, pentru a diminua gustul sarat si acru (dupa preferinta). Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Varza se toaca fidelute subtiri si se pune peste ceapa (cand aceasta devine sticloasa). Carnatii se taie bucati si se prajesc 5 min in ulei incins,...
Snitel din piept de pui
Se spala si se feliaza pieptul de pui in bucati potrivite, apoi se bate cu ciocanelul pe o singura parte si se sareaza dupa preferinta. Intre timp se bat ouale intr-un bol cu un praf de sare, iar faina si pesmetul se aseaza separat in cate o farfurie. Se trece fiecare bucata de carne prin ou...
Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei
Cum se prepara Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga...