Musaca de cartofi cu pui

de Lorra in Pui, 24 Oct 2013 | 3517 vizualizari

 

Este o mancarica tare buna si usor de preparat.
Sursa de inspiratie a fost musacaua domnului Motan :) si tin sa-i multumesc pe aceasta cale !

 

INGREDIENTE

  • 700gr. carne tocata pui
  • 500 gr. cartofi
  • 150 gr. smantana
  • 3 oua
  • 60 ml lapte
  • 1 lingura pasta tomate + putina apa
  • 150 gr. cascaval
  • piper
  • sare
  • ulei pentru uns vasul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu pui:

Cartofii se fierb cu coaja, in apa cu sare, apoi se lasa la racit, se indeparteaza coaja si se taie rondele de cca 5 mm.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se presara sare si piper, apoi se adauga carnea tocata de pui si se mai tine pe foc cateva minute pana isi schimba culoarea.  

Cand este gata, se adauga o lingura de pasta de tomate diluata in putina apa si se mai lasa 10 min. pana scade zeama.

Ouale se bat cu putina sare, smantana si laptele.

Se unge vasul cu ulei si se aseaza un strat de cartofi, deasupra lor se pune carnea uniform, se adauga putin amestec de oua, alt strat de cartofi si la final restul amestecului de oua.

Se coace in vas, la foc mic spre mediu, 20 min.

La final se aseaza deasupra feliile de cascaval, se indeparteaza vasul de pe foc si se lasa acoperit pana la servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu carne de pui si cascaval