Scurta descriere : savoare, aroma si bun gust !
Nu ma pot exprima in cuvinte, cat de fraged si gustos a iesit acest preparat in vasul Zepter.
Carnea si-a pastrat aroma, gustul si proprietatile nutritive, printr-un proces cat se poate de simplu de gatire.
Se pregateste carnea astfel : se felieaza muschiul si se cresteaza pe alocuri, apoi se condimenteaza si se aseaza felii de usturoi in santurile formate. Se adauga 2-3 foi de dafin si se tine la frigider pentru o ora.
Se pune vasul pe aragaz la foc mediu. Se tine cu capacul pus pana ce acul indicator al termometrului pleaca din zona galbena. Atunci se pune un strop de ulei cu care se unge baza vasului si se aseaza carnea.
Se lasa 2 min. dupa care se intoarce pe partea cealalta.
Se pune capacul si se mai tine 10 min. pe foc, dupa care se stinge focul si se lasa cu capacul pus pana cand acul termometrului coboara in zona galbena.
Se serveste alaturi de un piure de cartofi pufos, preparat cu unt si lapte, si o salata de varza, sau cu usturoi.