Se spala si se portioneaza puiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tava se pune putin ulei si apa si se aseaza bucatile de carne, dupa care se baga in cuptorul preincalzit.
Se tine la foc mediu, iar cand devine rumen deasupra, se intoarce pe partea cealalta.
Se stropeste din cand in cand pe deasupra, cu zeama din tava.
Este gata cand s-a rumenit pe ambele parti.
Pentru pilaf, se curata ceapa, se spala si se toaca, iar morcovul se taie felii (rondele) subtiri.
Intr-un tuci se pune uleiul la incins si se adauga legumele si sare dupa gust.
Cand acestea s-au calit si ceapa devine sticloasa, se pune orezul mestecand bine, apoi se adauga apa.
Se fierbe la foc mic mestecand din cand in cand, pana ce apa scade si bobul de orez se umfla.
La final se presara patrunjel tocat.
Merge tare bine cu o salata de varza si marar.