Mi-a placut tare mult cum s-a preparat orezul in vasul Zepter, asadar nu pierd niciodata ocazia sa repet experienta :)
...simplu, rapid, gustos, sanatos !
Se spala orezul si se tine in apa rece, la inmuiat.
Intre timp se pune vasul la incalzit si se toaca legumele.
Se adauga lingura de ulei in oala, ceapa si morcovul cu putina sare. Dupa 5 -10 min. de calire a legumelor (cu capacul asezat) se pune ardeiul gras, orezul si o cana cu apa.
Se mai tine pe foc 10 min., timp in care se taie rondele carnatii si se calesc in putin ulei.
Apoi se stinge focul, se adauga carnea si patrunjelul tocat marunt peste pilaf, se potiveste de sare si se tine in continuare oala cu capacul asezat pana ce aceasta se raceste, timp in care orezul infloreste atat cat trebuie, nu se lipeste si nu devine inecacios.
1
De la inceputul prepararii si pana la final, vasul se va tine tot timpul cu capacul pus.
2
Orezul merge tare bine cu salata de varza cruda.