Ne place mult "mazarica" sau "bobite" cum ii spune fetita mea :) iar in combinatie cu chiftelutele din carne de purcel a iesit o bunatate !
Pregatim carnea pentru chiftele.
Se toaca ceapa si verdeata marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, oul si painea, apoi se condimenteaza dupa gust.
Se fac bilute din compozie si se dau prin faina, apoi se aplatizeaza putin in palme si se pun la prajit in uleiul incins.
Pana sunt gata chiftelele, se toaca ceapa pentru mancarea de mazare si se pune la calit in putin ulei. Cand este gata se adauga morcovul taiat felii subtiri si se mai lasa 5 min. cu capacul pus.
Se adauga mazarea si apa cat sa o acopere. Cand a scazut apa si legumele sunt fierte se pune sucul de rosii si se mai lasa la fier inca 10 min.
La final se adauga sare dupa gust si verdeata tocata marunt, apoi se pun si chiftelutele.
Pofta buna !
1
Daca va intalniti vreodata cu situatia cand mancarica ramane prea zemoasa, se poate inchega cu putin rantas din apa si faina.