Pandispan cu lamaie si glazura

de Lorra in Prajituri, 12 Feb 2015 | 6814 vizualizari

 

Este o prajiturica cat se poate de simpla si pufoasa cu o aroma delicioasa de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 130 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura
  • 50 ml zeama lamaie
  • 100 gr zahar pudara vanilat
  • bomboane decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu lamaie si glazura:

Separam ouale (albus de galbenus), iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul plus zaharul vanilat si mixam bine. La final se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul turnat cate putin, peste acestea turnam compozitia de albusuri si faina amestecata din timp cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia pandispanului si il bagam in cuptorul deja incalzit, la foc mediu pentru 20-25 min.

Cand este gata, stingem focul si lasam prajitura inca 10 min. cu usa putin deschisa. Scoatem pandispanul din tava si il portionam dupa bunul plac. Intre timp preparam glazura din zaharul pudra amestecat bine cu sucul de lamaie. Ornam fiecare prajiturica cu glazura si bombonele de decor.

TIPS-URI

1

Cea mai sigura metoda pentru a ne asigura ca blatul este copt, este testul cu scobitoarea. Se inteapa blatul iar daca betisorul iese curat, inseamna ca s-a copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu lamaie si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lorra 1

13.02.2015, 16:45

Cris, Cristeena, Dantes ma bucur ca va place

Lorra 1

13.02.2015, 16:46

Merci Cirstina, Simona

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu glazura de cacao