1. Se iau doua-trei linguri de blat si se aseaza in pahar formand primul strat al desertului.
2. Frisca se bate spuma, iar crema de branza de mixeaza cu miere si se adauga esenta de menta.
3. Frisca se incorporeaza in crema cu ajutorul unei spatule de silicon.
4. Se iau 2-3 linguri de...
1. Faina se cerne si se amesteca cu praf de copt si sare.
2. Se adauga scortisoara si se amesteca.
3. Branza de vaci se scurge de surplusul de lichid si se amesteca cu stafidele si prunele uscate.
4. Se adauga coaja de portocale, untul la temperatura camerei si zaharul brun, vanilia si...
1.Faina se cerne intr-un bol, se adauga sare, bicarbonat de sodiu si se amesteca.
2. Se adauga condimentele si se amesteca.
3. Se curata parul si ghimbirul de coaja si se dau prin razatoarea mica.
4. Ouale se bat cu zaharul, extractul de vanilie dupa care se adauga si uleiul.
5. Se...
Mod de pregatire aluat:
1. Intr-un bol mare se amesteca faina si sarea.
2. Se adauga untul si se faramiteaza intre degete impreuna cu faina.
3. Se adauga mierea, apa rece si se framanta din nou cu mana timp de 4-5 minute.
4. Se formeaza o bila si se pastreaza in...
Mod de pregatire briose:
1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita.
2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de unt.
3. Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si bicarbonatul de sodiu, mixand pana se...
1. Pentru pregatirea camembert-ului pane in ulei, se incinge uleiul, se bate un ou, branza se da prin ou si apoi prin pesmet. Se prajeste intre 1-2 minute pe fiecare parte.
2. Pentru varianta la cuptor, se aseaza hartie de copt intr-o tava si in cuptorul incalzit la 190 de grade se tin pentru...
1. Alunele de padure se macina marunt intr-o rasnita. Ienibaharul se zdrobeste in mojar sau se macina cu rasnita.
2. Faina cernuta se amesteca bine cu sarea, curry, praful de alune, ienibaharul, sofranul si bicarbonatul de sodiu.
3. Dupa ce se omogenizeaza faina cu condimentele, se adauga...
Mod de preparare briose:
1. Se pregateste cafeaua in expresso, cand este gata se adauga o lingurita de cacao, o lingurita de zahar brun (optional), lapte si se lasa la racit.
2. Se pregatesc briosele: se aseaza intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si se...
1. Incepem cu umplutura pentru lipie: fasolea se lasa peste noapte in apa. Se fierbe mult mai repede si se pregateste concomitent cu restul ingredientelor.
2. Se curata ceapa marunt si se caleste in ulei de masline pana devine transparenta, nu galbuie, nu maronie.
3. Legumele (dovleceii...
1. Faina se cerne si se amesteca intr-un bol cu bicarbonatul de sodiu si cu sarea.
2. Se adauga ouale si se framanta/ amesteca.
3. Se adauga apoi condimentele: oregano, curry si chilli si mai apoi pasta de tomate, bulion si ulei. Daca aluatul obtinut dupa omogenizare ramane...
1. Prunele se spala, se indeparteaza codita si se scot samburii. Am cantarit prunele dupa ce am scos samburii.
2. Se aseaza in oala, se adauga zaharul, extractul de vanilie, pastaile de vanilie si zeama de lamaie.
3. Se fierb la foc mic pentru minim o ora.
4. Intre...
Mod de pregatire aluat:
1. Intai de toate prunele se spala, se scot samburii si se presara cu 2-3 linguri de zahar. Se pastreaza la frigider pentru cateva ore. Eu am pregatit o dulceata de prune cu vanilie, iar din prunele tinute in zahar peste noapte, am folosit 5-6 bucati pentru...
1. Se amesteca intr-un bol incapator, faina cernuta, sarea si bicarbonatul de sodiu.
2. Se mixeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat, untul si iaurtul.
3. Ingredientele uscate se toarna treptat peste compozitia lichida si se mixeaza pana se incorporeaza.
4. Cuptorul se incalzeste la 180 de...
1. Sfecla se poate fierbe, coace sau se poate consuma cruda, asa cum am facut si eu
2. Ingredientele pentru vinegreta se amesteca bine, iar sfecla taiata felii se tavaleste prin ea.
3. Se taie chifla in doua, se presara cu vinegreta (optional) sau se unge cu crema de branza...
1. Merele se spala, se curata de coaja (se poate pastra si coaja, daca vreti), si se taie cubulete.
2. Se pun intr-o craticioara la fiert cu apa cat sa le acopere.
3. Se adauga zaharul, zeama de la o jumatate de lamaie, iar cealalta jumatate se taie felii si se adauga in oala...
1. Am folosit forma de inimioare in care in mod uzual se coc in special briose sau orice alte mini-prajiturele. Si cum anul acesta nu am gasit sub nicio forma formele de inghetata pe care mi le-am dorit, am tot improvizat.
2. Bananele se zdrobesc in blender cu kefirul si zeama de lamaie. Am...
Mod de pregatire: 1. Se amesteca untul (la temperatura camerei, nu topit) cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana capata volum si devine o crema deschisa la culoare, apoi se toarna putin cate putin zeama de lamaie si se amesteca pana cand se topeste zaharul.
2. Se adauga treptat ouale...
1. Ciresele se spala cu apa din abundenta si se scot samburii. Ciresele stricate se arunca.
2. Se pun intregi intr-o oala (de 2-3 litri) si se stoarce peste ele zeama de la lamaie.
3. Se amesteca si se adauga esenta de rom, batonul de scortisoara si boabele de pimento.
4. Se adauga...
1. Piersicile se spala, se taie cubulete si se dau prin blender pana se obtine un pireu.
2. Se adauga laptele de soia, zaharul si untul la temperatura camerei si se amesteca pana se incorporeaza. Se lasa deoparte.
3. Separat se amesteca faina de orez si cea de spelta, praful de copt si sarea....
1. Se amesteca faina cu sarea, drojdia si apa.
2. Se adauga uleiul de masline si se incepe framantarea prin apasarea ferma a aluatului pana devine moale.
3. Se lasa la dospit in bol pentru 2 ore intr-un loc ferit de umezeala si curent, acoperit cu un servet de bucatarie....
1. Pepenele se taie cubulete si se pune in blender cu laptele de soia.
2. Ghimbirul se da prin razatoare si se adauga in blender impreuna cu frunzele de menta.
3. Daca doriti un smoothie mai dulce, puteti adauga 2 linguri de miere. Eu am gasit varianta de pepene portocaliu,...
Preparare:
1. Se stoarce lamaia, apoi lime si se toarna zeama intr-un pahar.
2. Se adauga apa minerala carbogazoasa sau plata.
3. Se toarna apa de trandafir si pentru o aroma mai puternica, se adauga cateva picaturi de esenta de trandafir.
4. Limonada se amesteca cu doua-trei linguri de...
1. Se amesteca intr-un bol faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao si faina de roscove.
2. Avocado se curata de coaja si pune intr-un blender impreuna cu bautura de soia si 4 linguri din cantitatea totala de zahar, pentru a se obtine un pireu.
3. Restul de zahar se amesteca cu...
1. Se amesteca drojdia cu apa, se acopera si se lasa deoparte pentru 15 minute, la temperatura camerei.
2. Legumele se calesc usor in ulei de masline, conform retetei insa eu am feliat dovlecelul si vanata si le-am asezat crude pe aluat.
3. Pentru sosul de rosii am folosit cel de la...
1. Galbenusurile, zaharul si vanilia se amesteca cu mixerul pana se topeste zaharul si se deschide la culoare compozitia.
2. Se adauga laptele treptat, continuand sa mixam.
3. Faina se amesteca cu sarea si praful de copt si se adauga in compozitie putin cate putin. Se mixeaza pana se...
1. Se pregateste pe foc o cratita in care se pune frisca si pastaia de vanilie despicata. Se scot cu varful unui cutit semintele din interiorul pastaii si se adauga in cratita. Lasam sa dea in clocot si retragem de pe foc, punem capacul si lasam sa se patrunda bine aroma de vanilie in frisca,...
1. Se spala telina si patrunjelul, se curata de coaja si se taie cubulete si felii.
2. Untul se topeste in cratita impreuna cu uleiul de masline. Se adauga telina si patrunjelul si se lasa la calit pentru 10-12 minute pana se rumenesc.
3. Se adauga prazul taiat felii si se lasa la...
1. Pe o planseta (de lemn) se pune faina si se formeaza un cerc in interior.
2. Se sparg ouale in mijloc si se bat incet cu o furculita.
3. Se adauga sarea, uleiul de masline, apa si se amesteca, incorporand treptat din faina prin miscari circulare cu furculita, insa fara a strica cercul...
1. Untul se topeste intr-o oala, se adauga faina si se lasa sa fiarba pentru 2-3 minute, amestecand continuu.
2. Se adauga treptat laptele, apoi smantana, continuand amestecarea pana se obtine un sos. Insistati in cazul in care se formeaza cocoloase. Se disperseaza prin omogenizare.
3. Se...
1. Capsunii se spala si se curata de frunze. Rubarba se spala, se sterge si se taie marunt.
2. Se pun toate fructele in blender, apoi salvia, se adauga iaurtul si se mixeaza un minut-doua.
3. Se serveste rece decorat cu capsuni si frunze de salvie.
Initial am vrut sa fac...
Brownie & cream cheese triffle
1. Se iau doua-trei linguri de blat si se aseaza in pahar formand primul strat al desertului. 2. Frisca se bate spuma, iar crema de branza de mixeaza cu miere si se adauga esenta de menta. 3. Frisca se incorporeaza in crema cu ajutorul unei spatule de silicon. 4. Se iau 2-3 linguri de...
Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara
1. Faina se cerne si se amesteca cu praf de copt si sare. 2. Se adauga scortisoara si se amesteca. 3. Branza de vaci se scurge de surplusul de lichid si se amesteca cu stafidele si prunele uscate. 4. Se adauga coaja de portocale, untul la temperatura camerei si zaharul brun, vanilia si...
Muffins cu pere si ghimbir
1.Faina se cerne intr-un bol, se adauga sare, bicarbonat de sodiu si se amesteca. 2. Se adauga condimentele si se amesteca. 3. Se curata parul si ghimbirul de coaja si se dau prin razatoarea mica. 4. Ouale se bat cu zaharul, extractul de vanilie dupa care se adauga si uleiul. 5. Se...
Tarta cu dovleac si nuci pecan
Mod de pregatire aluat: 1. Intr-un bol mare se amesteca faina si sarea. 2. Se adauga untul si se faramiteaza intre degete impreuna cu faina. 3. Se adauga mierea, apa rece si se framanta din nou cu mana timp de 4-5 minute. 4. Se formeaza o bila si se pastreaza in...
Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale
Mod de pregatire briose: 1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita. 2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de unt. 3. Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si bicarbonatul de sodiu, mixand pana se...
Camembert pane cu orez si dulceata de afine
1. Pentru pregatirea camembert-ului pane in ulei, se incinge uleiul, se bate un ou, branza se da prin ou si apoi prin pesmet. Se prajeste intre 1-2 minute pe fiecare parte. 2. Pentru varianta la cuptor, se aseaza hartie de copt intr-o tava si in cuptorul incalzit la 190 de grade se tin pentru...
Biscuiti cu alune de padure si curry
1. Alunele de padure se macina marunt intr-o rasnita. Ienibaharul se zdrobeste in mojar sau se macina cu rasnita. 2. Faina cernuta se amesteca bine cu sarea, curry, praful de alune, ienibaharul, sofranul si bicarbonatul de sodiu. 3. Dupa ce se omogenizeaza faina cu condimentele, se adauga...
Briose cu cafea mocha
Mod de preparare briose: 1. Se pregateste cafeaua in expresso, cand este gata se adauga o lingurita de cacao, o lingurita de zahar brun (optional), lapte si se lasa la racit. 2. Se pregatesc briosele: se aseaza intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si se...
Burrito cu legume
1. Incepem cu umplutura pentru lipie: fasolea se lasa peste noapte in apa. Se fierbe mult mai repede si se pregateste concomitent cu restul ingredientelor. 2. Se curata ceapa marunt si se caleste in ulei de masline pana devine transparenta, nu galbuie, nu maronie. 3. Legumele (dovleceii...
Chec cu bulion si curry
1. Faina se cerne si se amesteca intr-un bol cu bicarbonatul de sodiu si cu sarea. 2. Se adauga ouale si se framanta/ amesteca. 3. Se adauga apoi condimentele: oregano, curry si chilli si mai apoi pasta de tomate, bulion si ulei. Daca aluatul obtinut dupa omogenizare ramane...
Dulceata de prune cu vanilie
1. Prunele se spala, se indeparteaza codita si se scot samburii. Am cantarit prunele dupa ce am scos samburii. 2. Se aseaza in oala, se adauga zaharul, extractul de vanilie, pastaile de vanilie si zeama de lamaie. 3. Se fierb la foc mic pentru minim o ora. 4. Intre...
Mini-tarte cu Nesquik si prune
Mod de pregatire aluat: 1. Intai de toate prunele se spala, se scot samburii si se presara cu 2-3 linguri de zahar. Se pastreaza la frigider pentru cateva ore. Eu am pregatit o dulceata de prune cu vanilie, iar din prunele tinute in zahar peste noapte, am folosit 5-6 bucati pentru...
Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare
1. Se amesteca intr-un bol incapator, faina cernuta, sarea si bicarbonatul de sodiu. 2. Se mixeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat, untul si iaurtul. 3. Ingredientele uscate se toarna treptat peste compozitia lichida si se mixeaza pana se incorporeaza. 4. Cuptorul se incalzeste la 180 de...
Sandwich cu sfecla si nuci
1. Sfecla se poate fierbe, coace sau se poate consuma cruda, asa cum am facut si eu 2. Ingredientele pentru vinegreta se amesteca bine, iar sfecla taiata felii se tavaleste prin ea. 3. Se taie chifla in doua, se presara cu vinegreta (optional) sau se unge cu crema de branza...
Compot de mere aromat cu anason
1. Merele se spala, se curata de coaja (se poate pastra si coaja, daca vreti), si se taie cubulete. 2. Se pun intr-o craticioara la fiert cu apa cat sa le acopere. 3. Se adauga zaharul, zeama de la o jumatate de lamaie, iar cealalta jumatate se taie felii si se adauga in oala...
Inghetata din kefir cu banane
1. Am folosit forma de inimioare in care in mod uzual se coc in special briose sau orice alte mini-prajiturele. Si cum anul acesta nu am gasit sub nicio forma formele de inghetata pe care mi le-am dorit, am tot improvizat. 2. Bananele se zdrobesc in blender cu kefirul si zeama de lamaie. Am...
Muffin cu lamaie si zmeura
Mod de pregatire: 1. Se amesteca untul (la temperatura camerei, nu topit) cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana capata volum si devine o crema deschisa la culoare, apoi se toarna putin cate putin zeama de lamaie si se amesteca pana cand se topeste zaharul. 2. Se adauga treptat ouale...
Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara
1. Ciresele se spala cu apa din abundenta si se scot samburii. Ciresele stricate se arunca. 2. Se pun intregi intr-o oala (de 2-3 litri) si se stoarce peste ele zeama de la lamaie. 3. Se amesteca si se adauga esenta de rom, batonul de scortisoara si boabele de pimento. 4. Se adauga...
Biscuiti din faina de spelta cu piersici
1. Piersicile se spala, se taie cubulete si se dau prin blender pana se obtine un pireu. 2. Se adauga laptele de soia, zaharul si untul la temperatura camerei si se amesteca pana se incorporeaza. Se lasa deoparte. 3. Separat se amesteca faina de orez si cea de spelta, praful de copt si sarea....
Focaccia cu ierburi, din faina de secara
1. Se amesteca faina cu sarea, drojdia si apa. 2. Se adauga uleiul de masline si se incepe framantarea prin apasarea ferma a aluatului pana devine moale. 3. Se lasa la dospit in bol pentru 2 ore intr-un loc ferit de umezeala si curent, acoperit cu un servet de bucatarie....
Smoothie cu pepene galben si ghimbir
1. Pepenele se taie cubulete si se pune in blender cu laptele de soia. 2. Ghimbirul se da prin razatoare si se adauga in blender impreuna cu frunzele de menta. 3. Daca doriti un smoothie mai dulce, puteti adauga 2 linguri de miere. Eu am gasit varianta de pepene portocaliu,...
Limonada cu parfum de trandafir
Preparare: 1. Se stoarce lamaia, apoi lime si se toarna zeama intr-un pahar. 2. Se adauga apa minerala carbogazoasa sau plata. 3. Se toarna apa de trandafir si pentru o aroma mai puternica, se adauga cateva picaturi de esenta de trandafir. 4. Limonada se amesteca cu doua-trei linguri de...
Tort Vegan de ciocolata cu avocado si zmeura
1. Se amesteca intr-un bol faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao si faina de roscove. 2. Avocado se curata de coaja si pune intr-un blender impreuna cu bautura de soia si 4 linguri din cantitatea totala de zahar, pentru a se obtine un pireu. 3. Restul de zahar se amesteca cu...
Mini-pizza
1. Se amesteca drojdia cu apa, se acopera si se lasa deoparte pentru 15 minute, la temperatura camerei. 2. Legumele se calesc usor in ulei de masline, conform retetei insa eu am feliat dovlecelul si vanata si le-am asezat crude pe aluat. 3. Pentru sosul de rosii am folosit cel de la...
Pancakes cu merisoare si zmeura (din oua de casa)
1. Galbenusurile, zaharul si vanilia se amesteca cu mixerul pana se topeste zaharul si se deschide la culoare compozitia. 2. Se adauga laptele treptat, continuand sa mixam. 3. Faina se amesteca cu sarea si praful de copt si se adauga in compozitie putin cate putin. Se mixeaza pana se...
Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason
1. Se pregateste pe foc o cratita in care se pune frisca si pastaia de vanilie despicata. Se scot cu varful unui cutit semintele din interiorul pastaii si se adauga in cratita. Lasam sa dea in clocot si retragem de pe foc, punem capacul si lasam sa se patrunda bine aroma de vanilie in frisca,...
Supa crema de praz cu parmezan
1. Se spala telina si patrunjelul, se curata de coaja si se taie cubulete si felii. 2. Untul se topeste in cratita impreuna cu uleiul de masline. Se adauga telina si patrunjelul si se lasa la calit pentru 10-12 minute pana se rumenesc. 3. Se adauga prazul taiat felii si se lasa la...
Ravioli cu branza tofu
1. Pe o planseta (de lemn) se pune faina si se formeaza un cerc in interior. 2. Se sparg ouale in mijloc si se bat incet cu o furculita. 3. Se adauga sarea, uleiul de masline, apa si se amesteca, incorporand treptat din faina prin miscari circulare cu furculita, insa fara a strica cercul...
Sufleu de cascaval cu ierburi
1. Untul se topeste intr-o oala, se adauga faina si se lasa sa fiarba pentru 2-3 minute, amestecand continuu. 2. Se adauga treptat laptele, apoi smantana, continuand amestecarea pana se obtine un sos. Insistati in cazul in care se formeaza cocoloase. Se disperseaza prin omogenizare. 3. Se...
Smoothie cu capsuni, rubarba si salvie
1. Capsunii se spala si se curata de frunze. Rubarba se spala, se sterge si se taie marunt. 2. Se pun toate fructele in blender, apoi salvia, se adauga iaurtul si se mixeaza un minut-doua. 3. Se serveste rece decorat cu capsuni si frunze de salvie. Initial am vrut sa fac...