V-ati gandit vreodata ca si briosele pot fi refreshing in zilele tropicale de vara, pe plaja, la picnic sau la munte? Briosele mele cu lamaie si zmeura au fost degustate de minim 6 persoane si toti s-au aratat incantati de aroma ei. Oare de ce? Pai m-am gandit asa: erau pufoase, usor acrisoare, frumos ambalate si evident mega-gustoase. Un fel de limo-briosa cu iz de zmeura pentru racorirea simturilor. Let's enjoy it!
Mod de pregatire: 1. Se amesteca untul (la temperatura camerei, nu topit) cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana capata volum si devine o crema deschisa la culoare, apoi se toarna putin cate putin zeama de lamaie si se amesteca pana cand se topeste zaharul.
2. Se adauga treptat ouale continuand sa mixam pana la omogenizare.
3. Se toarna iaurt si se mixeaza pana se incorporeaza toate ingredientele.
4. Intr-un bol mare se cerne faina, se adauga sarea si bicarbonatul si se amesteca.
5. Se incorporeaza treptat cele doua compozitii si se mixeaza pana se incorporeaza.
6. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se aseaza compozitia in formele pentru briose.
7. Asezati deasupra blatului sau intre prima si a doua lingura, cate 2-3 bucati de zmeura.
8. Se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana trec testul scobitorii.
9. Dupa coacere se scot imediat din cuptor ca sa-si pastreze culoarea galbena (sa nu devina maro asa cum au inceput sa se faca ale mele), se pun la racit pe un gratar si se servesc alaturi de prieteni dragi.