Despre burrito, domnul Google ne spune ca este o lipie din faina de grau pliata in forma cilindrica consumata cu diverse umpluturi din legume si/ sau carne. Burrito in stil mexican in general contine orez simplu, fasole, salata verde (aici eu am facut exceptie pentru ca am inlocuit salata cu varza), salsa, carne, ardei iute, rosii, ciuperci, dovlecei, guacamole, smantana. Deci am fost foarte aproape.
1. Incepem cu umplutura pentru lipie: fasolea se lasa peste noapte in apa. Se fierbe mult mai repede si se pregateste concomitent cu restul ingredientelor.
2. Se curata ceapa marunt si se caleste in ulei de masline pana devine transparenta, nu galbuie, nu maronie.
3. Legumele (dovleceii curatati de coaja, taiata cubulete, rosia taiata cubulete, ardeiul taiat cubulete, ciupercile curatate si spalate bine in apa multa) se adauga peste ceapa. Varza se poate consuma fie proaspata, fie taiata marunt si adaugata in tigaie peste legume. Ciupercile dupa ce se spala in apa multa, se taie din codita celor mai mari deoarece sunt mai lemnoase.
4. Se adauga fasolea scursa de apa. Totul se lasa la fiert pentru 10 minute sub capac.
5. Se pune capacul deoparte si se mai lasa pe foc inca 10 minute pana se mai evapora lichidul lasat de legume dar nu de tot.
6. Se condimenteaza cu boia, sare, piper, chili, curry.
7. Lipiile se pun intr-o tigaie incalzita cu ulei de masline si se lasa un minut pe fiecare parte, nu mai mult pentru ca se intaresc si crapa la impaturire.
8. Se adauga umplutura, sosul, se impaturesc si se servesc calde.