Supa-crema, inedit mod de a prepara o supa intr-un mod mai putin clasic insa la fel de simplu.
Nu-i asa ca prazul este una din legumele din aceeasi categorie ca si anghinarea, cartofii dulci sau poate chiar si avocado, care rar se intampla sa le gatesti sau sa incerci o reteta noua? Ati fi surprinsi cat de gustoasa poate fi o tarta cu praz si cu ricotta, spre exemplu, sau o placinta din cartofi dulci cu praz. Merge foarte bine cu branza de capra sau cu pestele afumat, mai departe totul tine de imaginatie si gusturi.
1. Se spala telina si patrunjelul, se curata de coaja si se taie cubulete si felii.
2. Untul se topeste in cratita impreuna cu uleiul de masline. Se adauga telina si patrunjelul si se lasa la calit pentru 10-12 minute pana se rumenesc.
3. Se adauga prazul taiat felii si se lasa la calit pentru inca 5 minute.
4. Castravetele se curata de coaja si se taie felii. Se pune in cratita langa restul legumelor.
5. Se adauga apa in cratita cat se acopere legumele si se lasa la fiert cu capac pentru 15 minute.
6. In mojar se piseaza usturoiul, boabele de piper, de coriandru si boiaua pana se obtine o pasta care se pune peste legume.
7. Dupa ce se fierb legumele, se lasa la racit dupa care se dau prin blender impreuna cu parmezanul si smantana, sare si piper dupa gust.
8. Supa crema de praz se serveste cu un manunchi de germeni de broccoli si seminte de in presarate deasupra. Plus inca putin parmezan de decor.