Muffins cu pere si ghimbir

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 27 Dec 2013 | 3390 vizualizari

 

Stiu ca nu am mai trecut pe aici demult, dar ma bucur ca m-am intors si ca va gasesc mai multi si mai voiosi :)
Nu vroiam sa inchei anul fara sa trec pe la voi si fara sa va impartasesc ce am mai cookerit de cand am lipsit.
Va doresc tuturor Sarbatori Fericite si tihnite!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 24 briose:
  • - 375 grame faina;
  • - un praf de sare;
  • - 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 1 para;
  • - 1 lingura ghimbir proaspat ras;
  • - 1/4 lingurita scortisoara;
  • - 1/4 lingurita cardamon macinat;
  • - 1/4 lingurita cuisoara macinata;
  • - 1/4 lingurita ienibahar macinat;
  • - 45 grame nuci taiate marunt;
  • - 3 oua;
  • - 250 grame zahar brun;
  • - 125 ml ulei de struguri;
  • - 1 lingurita extract de vanilie.
  • Pentru glazura (Streusel):
  • - 1 1/2 lingura fulgi de ovaz;
  • - 2-3 linguri faina integrala;
  • - 2 linguri zahar brun sau miere;
  • - 1 lingura de unt;
  • - 1/2 lingurita scortisoara si/sau cuisoare;
  • - 1 lingura fulgi de cocos (optional).
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu pere si ghimbir:

1.Faina se cerne intr-un bol, se adauga sare, bicarbonat de sodiu si se amesteca.

2. Se adauga condimentele si se amesteca.

3. Se curata parul si ghimbirul de coaja si se dau prin razatoarea mica.

4. Ouale se bat cu zaharul, extractul de vanilie dupa care se adauga si uleiul.

5. Se adauga parul si ghimbirul rase si se amesteca.

6. Se toarna treptat faina peste compozitia cu oua si se mixeaza pana se incorporeaza bine ingredientele.

7. Se adauga nucile taiate marunt si se amesteca.

8. Se pregateste glazura: se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine sa se incorporeze perfect toate componentele. Se pot sfarama intre degete, se omogenizeaza mai bine ingredientele.

9. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

10. Se pregateste tava cu hartiile pentru copt briose, se pun cate doua linguri de inghetata in fiecare forma si deasupra se presara cu glazura Streusel.

11. Se introduc la cuptor pentru 20-25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu pere si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles)