Chec cu bulion si curry

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2013 | 3362 vizualizari

 

Cu abundenta de rosii bune cu gust, aromate si sanatoase de care am avut parte anul acesta, am gasit oportun momentul sa diversific modul lor pregatire. Dupa ce am epuizat cam tot ce se putea prepara din rosii: tarta de branza cu cherry, bruschete (the best!), salate peste salate, sandwich-uri cu gramezile si tot soiul de sosuri, am trecut intr-o noua dimensiune: un chec condimentat cu rosii din abundenta. Am folosit rosiile sub forma de pasta si bulion, ambele homemade de mine sau de altii.
Checul devine un aperitiv desarvasit consumat cu sos tzatziki care nu necesita mare efort decat: se razuiesc castravetii spalati si curatati de coaja, se adauga iaurt grecesc sau smantana, sare, piper si poate putin praf de chilli si verdeturi, de preferat marar insa mie imi place cu busuioc mult mai mult.

 

INGREDIENTE

  •   150 grame faina alba;
  • 100 grame faina de secara;
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu; 
  • 1/2 lingurita sare de mare;
  • 2 oua de casa; 
  • 70 grame cascaval afumat taiat cubulete; 
  • 1 lingurita oregano uscat; 
  • 1/2 lingurita praf de curry; 
  • 1/2 lingurita praf de chilli; 
  • 125-150 ml bulion (depinde foarte mult de tipul de faina folosit); 
  • 2 lingurite pasta de tomate; 
  • 4-5 linguri ulei de masline; 
  • 1 lingura ulei de sofranel; 
  • busuioc proaspat pentru decor.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu bulion si curry:

  1. Faina se cerne si se amesteca intr-un bol cu bicarbonatul de sodiu si cu sarea. 

2. Se adauga ouale si se framanta/ amesteca.

3. Se adauga apoi condimentele: oregano, curry si chilli si mai apoi pasta de tomate, bulion si ulei. Daca aluatul obtinut dupa omogenizare ramane prea uscat, se completeaza cu bulion si/sau ulei.

4. Aluatul se toarna intr-o forma de chec unsa in prealabil cu unt.

5. Cascavalul se taie cubulete si se presara deasupra aluatului. Impingeti usor fiecare cubulet ca sa se stabilizeze in aluat.

6. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana cand scobitoarea iese uscata.

7. Se serveste cu sos tzatziki, ketchup sau guacamole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu bulion si curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (11)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

04.10.2013, 12:50

Si dragii mei, cu aceasta reteta am ajuns la 90 de retete publicate pe bucataras.ro. Pana la 100 nu mai e mult Ramaneti aproape, vor urma surprize placute!

Corinuta 1

04.10.2013, 15:24

Ce interesant!

Sim0na 1

07.10.2013, 09:35

Cred ca-i tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv a la Motan