Ravioli cu branza tofu

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Paste, 5 Iun 2013 | 5720 vizualizari

 

Ravioli, paste de casa, grisine, toate din faina integrala, saratele cu seminte, pizza de casa, sunt toate preocupari recente si nascatoare de idei inovatoare pentru mine. Ravioli a fost prima pe lista, iar pentru umplutura am folosit branza de tofu de la Inedit care m-a surprins in mod foarte placut pentru ca atunci cand am cumparat-o pentru prima oara, nu vedeam prea multe variante pentru a fi consumata

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 240 grame faina + pentru presarat;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 2 oua proaspete de casa;
  • - 2 linguri ulei de masline;
  • - 2 linguri de apa.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 300 grame branza tofu Inedit;
  • - 1/2 lingurita Herbs de Provence;
  • - 3 lingurite lapte de soia Inedit (sau iaurt grecesc 10%);
  • - piper.
  • Ingrediente pentru sos:
  • - 4-5 linguri zacusca macedoneana Inedit;
  • - 2-3 lingurite sos de soia Inedit;
  • - 2 lingurite sos Teriyaki;
  • - frunze de salvie tocata;
  • - frunze de menta tocata;
  • - parmezan ras.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu branza tofu:

1. Pe o planseta (de lemn) se pune faina si se formeaza un cerc in interior.

2. Se sparg ouale in mijloc si se bat incet cu o furculita.

3. Se adauga sarea, uleiul de masline, apa si se amesteca, incorporand treptat din faina prin miscari circulare cu furculita, insa fara a strica cercul si zidul de faina format, altfel compozitia de oua se va prelinge pe suprafata plansetei.

4. Dupa omogenizare si atunci cand compozitia devine mai groasa, amestecati aluatul cu mana. Daca aluatul este prea uscat, mai adaugati apa. Mie mi-a iesit perfect, n-am adaugat apa in plus, deloc.

5. Framantati aluatul pentru minim 8-10 minute. Procesul de framantare este esential pentru ca va oferi aluatului textura perfecta. Lasati greutatea corpului pe aluat si framantati cu toata forta fara a-l rupe.

6. Dupa framantare, aluatul se pune intr-o folie de plastic si se lasa pe planseta pentru minim 30 minute sau chiar o ora.

7. Se presara faina pe planseta si se intinde aluatul cu sucitorul sau folositi masina de facut paste daca aveti. Eu n-am avut aparat, m-am folosit de sucitor si am fost foarte multumita de rezultat.

8. Pentru a face ravioli se pot folosi pahare cu care se procedeaza asa: se taie aluatul cu gura paharului, se aseaza peste o lingurita de umplutura dupa care se aseaza deasupra un alt cerculet de aluat format si se sigileaza cu cutter-ul de ravioli. Atentie: procesul de sigilare este foarte important, deoarece altfel umplutura se va scurge in oala, in momentul fierberii.

9. Un alt mod de a forma ravioli este sa taiati doua fasii de aluat, pe una asezati umplutura la o distanta de un deget, peste care asezati a doua fasie de aluat, dupa care sigilati cu cutter-ul de ravioli.

10. Ravioli se fierb pentru 5 minute in apa clocotita cu sare. Cand toate se ridica la suprafata, e semn ca sunt gata. 

11. Se scurg si se poate adauga putin ulei de masline ca sa nu se lipeasca.

12. Se consuma cu sos si se presara cu frunze tocate de salvie si menta si parmezan ras + un pahar de vin (musai!). Preparare umplutura:
Se piseaza branza tofu intr-un bol pana se faramiteaza de tot, se adauga ierburile, piperul si laptele. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Preparare sos:

Pentru sos am folosit zacusca (macedoneana, de la Inedit) pentru ca nu am gasit bulion si sos propriu-zis, insa zacusca are o textura care se preteaza foarte bine la sos, la gust este exceptionala, are tot ce trebuie pentru un sos consumat cu paste. Categoric va fi nelipsita de acum din meniu, planuiesc s-o folosesc si la pizza si la paste. In compozitie are vinete, ardei copti (my favorite!), morcovi, bulion, ulei vegetal, piure de cartofi, zahar, sare si cam atat. Imita perfect ceea ce as numi eu sos de legume. Zacusca am amestecat-o cu sos de soia si sos Teriyaki.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu branza tofu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc