Biscuiti cu alune de padure si curry

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 24 Oct 2013 | 3251 vizualizari

 

Explorand colectia de condimente, am dat peste curry si am realizat ca l-am neglijat in ultima vreme cu toate ca el n-a gresit cu nimic, asa ca i-am acordat sansa de a-si pune in valoare calitatile din nou, intr-o combinatie inedita cu alune de padure ambele facand obiectul mirificilor biscuiti ce pot fi excelent pregatite in mod vegan. Reteta mea nu cuprinde in totalitate ingrediente vegane, insa voi adauga si alternativa aceasta in descrierea retetei, respectiv ce ingrediente vegane pot lua locul celor obisnuite.
Biscuitii sunt excelenti pentru petrecerea de Halloween care se apropie cu pasi repezi, sau cu cafea. Nu pot descrie in cuvinte aroma pe care au degajat-o cand le-am scos din cuptor, imbietoare, fragede, parca aduceau a iz de nugat, usor spicy. Nemaipomenite! Cu ocazia asta, am experimentat inscriptionarea pe biscuiti cu "masinaria" proaspat achizitionata. O minunatie! Mi-a placut enorm si mi-am propus sa mai explorez acest domeniu pentru ca este mult mai sanatos sa-ti prepari biscuitii in casa, la fel ca si painea, cand stii exact ce amesteci in aluat si in plus adaugi ingrediente dupa pofta inimii. Se pregatesc in timp record si este o adevarata placere sa te joci cu aluatul si formele.

 

INGREDIENTE

  • - 75 grame alune de padure macinate;
  • - 125 grame faina alba (sau faina integrala);
  • - 75 grame faina spelta;
  • - un praf sare de mare;
  • - 1/2 lingurita praf de curry;
  • - 1/4 lingurita ienibahar proaspat macinat;
  • - 1/4 lingurita sofran (sau chiar si mai putin);
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 50 grame zahar brut pudra (sau miere);
  • - 60 grame unt la temperatura camerei (unt ghee sau unt de cocos);
  • - 25 ml sirop de agave;
  • - 40 ml iaurt grecesc (lapte de soia sau de migdale).
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu alune de padure si curry:

1. Alunele de padure se macina marunt intr-o rasnita. Ienibaharul se zdrobeste in mojar sau se macina cu rasnita.

2. Faina cernuta se amesteca bine cu sarea, curry, praful de alune, ienibaharul, sofranul si bicarbonatul de sodiu.

3. Dupa ce se omogenizeaza faina cu condimentele, se adauga zaharul si se amesteca.

4. Untul moale se amesteca cu siropul de agave si iaurtul grecesc.

5. Se incorporeaza toate ingredientele si se framanta timp de 5 minute pana se omogenizeze.

6. Aluatul se lasa intr-un bol, se acopera cu folie alimentara de plastic si se lasa la frigider peste noapte sau minim 5 ore.

7. Se scoate de la frigider, se framanta pe planseta presarata cu faina si se intinde la grosimea de 2 mm. Se decupeaza cu formele dorite si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

8. Se coc la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu alune de padure si curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă reinterpretata