Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 28 Oct 2013 | 6835 vizualizari

 

Briose cookerite cu ocazia Petrecerii de Halloween. Voi cum petreceti de Halloween? As zice sa incepeti cu niste briose ;)

 

INGREDIENTE

  • - 300 grame faina alba;
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 1/4 lingurita sare de mare;
  • - 2 oua de casa;
  • - 3 banane coapte, zdrobite;
  • - coaja de la o portocala;
  • - zeama si pulpa de la o jumatate de portocala (cam 25 ml);
  • - 150 grame zahar brut;
  • - 1 lingurita extract de vanilie;
  • - 90 grame unt la temperatura camerei;
  • - 70 ml iaurt grecesc;
  • - 75 grame nuci macadamia tocate marunt;
  • - 30 grame ciocolata amaruie decor.
  • Pentru glazura:
  • - 250 grame unt 82% grasime (la temperatura camerei);
  • - 175 grame zahar pudra;
  • - un praf de sare;
  • - 1 picatura esenta de portocale;
  • - 20 ml zeama de portocale;
  • - 2-3 picaturi colorant (gel) portocaliu
  • - bomboane colorate de decor.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale:

Mod de pregatire briose:

1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita.

2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de unt.

3. Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si bicarbonatul de sodiu, mixand pana se omogenizeaza ingredientele. 

4. Se adauga iaurtul si zeama de portocale si se mixeaza in continuare.

5. Se toaca nucile macadamia cu cutitul si se incorporeaza in blat.

Mod de pregatire glazura de portocale:

1. Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si sarea pentru 4-5 minute.

2. Se adauga treptat esenta de portocale si sucul.

3. Se coloreaza cu 2-3 picaturi de colorant gel portocaliu. Se mixeaza pana se distribuie culoarea uniform.

4. Cu ajutorul unui pos, se pune glazura deasupra brioselor.

5. Se decoreaza cu bomboane colorate.

6. Blatul se pune in formele pentru briose, cate o lingura (de inghetata) si jumatate.

7. Se presara deasupra cu ornamente de ciocolata.

8. Tava se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

9. Se lasa la racit pe un gratar inainte de a se decora cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata pentru Mos Craciun