Stiati despre Roscove ca...au o valoare nutritionala ridicata, pastaile brun-roscate putand fi consumate atat ca si fruct dar cat si folosit in diferite produse de patiserie. Are numeroase proprietati terapeutice. Contine o cantitate importanta de glucide simple si complexe, pectine, amidon si vitamine. Pulberea din pulpa roscovelor are efecte antidiareice si de absorbtie a toxinelor microbiene.
1. Se amesteca intr-un bol faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao si faina de roscove.
2. Avocado se curata de coaja si pune intr-un blender impreuna cu bautura de soia si 4 linguri din cantitatea totala de zahar, pentru a se obtine un pireu.
3. Restul de zahar se amesteca cu extractul de vanilie, uleiul vegetal si pireul de avocado.
4. Se amesteca cu mixerul, ingredientele uscate impreuna cu compozitia de avocado pana se incorporeaza si se adauga 2 lingurite de cafea macinata sau nes. Eu am folosit o cafea cu aroma de ciocolata pe care am primit-o cadou din State. La fel de bine se potriveste si cu nes.
5. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Blatul se toarna intr-o tava mica de diametrul 15-18 cm.
6. Se coace pentru 50-55 minute sau pana trece testul scobitorii.
7. Pentru glazura de ciocolata: se topeste ciocolata la bain-marie, peste care se adauga Baileys si bautura de soia.
8. Pentru glazura de zmeura se pun intr-o tigaie 3 linguri de zmeura, 3 linguri de zahar si se pastreaza pr foc mic pana se topeste zaharul si zmeura lasa un sirop, amestecand din cand in cand.
9. Dupa ce s-a racit blatul, se unge cu glazura de ciocolata si cea de zmeura. Se decoreaza cu cateva bucati de zmeura deasupra.