Rumene, carnoase, dulci-acrisoare, fac deliciul oricarui iubitor de fructe.
Desigur, vorbim despre caisele cele parfumate si pline de savoare. Cata placere gustativa iti aduce atunci cand musti dintr-o caisa coapta si buna!
Pe langa gustul lor minunat, caisele au multe beneficii pentru organism, fiind o sursa buna de antioxidanti, vitamine si minerale.
Sunt foarte bune pentru sistemul imunitar, pentru vedere, iar datorita fibrelor sunt de mare ajutor in mentinerea sanatatii tractului digestiv si la prevenirea constipatiei.
Daca alegeti sa le includeti in dieta, este bine de stiut ca pe cat de bogate sunt in vitamine si antioxidanti, pe atat de sarace sunt in calorii, plus ca au un indice glicemic scazut ceea ce ofera alternativa dulce si sanatoasa si persoanelor care sufera de diabet.
Caisele pot fi consumate in stare cruda, cat si in preparate dulci: compoturi, prajituri, gemuri, inghetate.
Trebuie totusi mentionat ca aceste fructe comune pot provoca reactii neplacute persoanelor predispuse la alergii.
Se recomanda consumul moderat, intrucat au efect laxativ si pot cauza balonare, probleme digestive si flatulenta.
Pentru a te bucura de gustul lor, trebuie sa stii ca cele mai bune caise sunt cele bine coapte, cu o culoare intensa si o textura usor moale la atingere.
Dintre alegerile culinare, va recomandam 20 de retete perfecte pentru pofticiosi, dar nu numai.
2. Tort de vara cu iaurt si caise
4. Prajitura cu caise si bezea
6. Tarta cu caise si crema de lamaie
10. Tarta cu caise si budinca de vanilie
11. Prajitura cu caise si fulgi de ciocolata
12. Gem de caise cu portocale si migdale
13. Inghetata cu banane si caise
14. Prajitura cu caise si iaurt
16. Nectar de caise
19. Pandispan cu caise, ciocolata alba si migdale
20. Compot de caise
Mai multe retete, gasesti AICI.