Pentru ca tot e vremea caiselor, m-am gandit la un desert simplu, fara prea multe batai de cap, dar delicios. Daca nu vreti sa folositi budinca din plic, puteti sa o faceti acasa. Eu trebuie sa recunosc ca de data asta am fost comoda si am apelat la varianta din plic :)
Incepem cu prepararea budincii. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. cand incepe sa fiarba adaugam budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc si mai amestecam din cand in cand ca sa nu faca crusta.
Pentru aluat mixam bine untul cu zaharul si vanilia. Adaugam pe rand ouale si mixam bine dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie impreuna cu smantana. Amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam aschiile de ciocolata sau ciocolata rasa.
Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm) si nivelam.
Punem budinca racita intr-un posh si facem moate in aluat. Varful poshului trebuie scufundat putin in aluat, astfel moatele nu vor fi doar la suprafata tartei.
Deasupra asezam caisele spalate si curatate de samburi.
Dam la cuptor, la foc potrivit ~ 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca iar apoi o scoatem din tava si pudram cu zahar.