Usor, rapid si mega delicios
Nu durează mai mult de 20- 30 minute ca sa il pregatiti.
Se spală fructele, se lasă la scurs, apoi caisele se desfac în jumătăți, îndepărtându-se sâmburii.
Se pregătește o baie de aburi. Se topește ciocolata albă cu laptele dulce. Se omogenizează, apoi se dă deoparte să se tempereze.
Gelatina se hidratează în apă rece, apoi se încălzește cât să se topească granulele. Puteți să o puneți pe aceeași baie de aburi.
Biscuiții se râșnesc cu ajutorul unui roboțel. Se adaugă untul topit, se amestecă ușor până se obține un pesmet dens și omogen.
Se ia o tavă de copt (preferabil cu inel detașabil, diametru 18 cm), apoi se așază în strat egal și compact, pesmetul de biscuiți. Se dă la rece, 5-10 minute.
Ciocolata albă temperată se amestecă cu iaurtul până la omogenizare. Se adaugă gelatina topită și se încorporează în cremă.
Se scoate tava de la frigider, se așază pe margine jumătăți de caise, în mijloc se asaza murele, apoi se toarnă compoziția de iaurt, cu atenție să nu cadă fructele. Se dă la rece pentru câteva ore.
Se ornează cu așchii de ciocolată.
Este un tort mega delicios, răcoritor și fructat! Deliciu de vară gata în maxim jumătate de oră!
1
eu nu sunt fan gelatina, insa mai fac exceptii pana incerc agar agar :))
2
nu folositi gelatina in cantitate mare, fiindca ea oricum va inchega compozitia, va iesi cremoasa, nu ca racitura, dar daca preferati sa folositi mai multa, e la libera alegere.
3
Cantitatea de zahar este suficienta, nu e cazul de suplimentare.