Prazul
Postat de: Oana in LegumePrazul are o aroma fina si rafinata si trebuie sa nu-l gatim prea mult pentru ca se intareste. Comparativ cu ceapa si cu usturoiul prazul are un miros si un gust mai bland.Citeste continuarea
Fasolea uscata
Postat de: Oana in LegumeFasolea este o sursa de proteine fara grasime!Citeste continuarea
Vinetele
Postat de: Oana in LegumeVanata este o leguma de care va puteti bucura cam o luna jumatate pe tot parcursul anuluiCiteste continuarea
Spanacul
Postat de: Oana in LegumeSpanacul este bogat în potasiu, care stimulează muşchiul cardiac, dar şi în calciu, important pentru sănătatea oaselor, pentru contracţia musculară şi buna funcţionare a sistemului nervos.Citeste continuarea
Reportaj Bucataras: seminar culinar LallaCooking aprilie
Postat de: Catalin in Bucataras in orasSalate, albinute, atmosfera relaxata, Luiza in forma maxima, flotari si zimbete la seminarul de miercuri, 29 aprilie. Cook & smile, adica fix stilul bucataras.roCiteste continuarea
Iti place siteul? Da-ne o sugestie!
Postat de: Bucataras in TipsuriSintem ochi si urechi. Da-ne o idee, o sugestie, spune-ne ce te doare pe acest site.Citeste continuarea
Concurs! Cistiga un mixer vertical BRAUN!
Postat de: Bucataras in ConcursBucatarasii lanseaza un nou concurs! Premiul este un mixer vertical Braun, dar pot aparea, dupa cum v-am obisnuit, si premii surpriza!Citeste continuarea
Sfecla rosie
Postat de: Oana in LegumeSfecla rosie ajuta la detoxifierea ficatului. Ea contine potasiu si acid folic (B9) si ajuta la reglarea tensiunii arteriale si ofera protectie cardica.Citeste continuarea
Cum vopsesti ouale de Pasti
Postat de: Bucataras in TipsuriPentru ca se apropie ziua in care se vor vopsi ouale, ne-am gindit sa facem noi aceasta operatiune azi pentru a da si cele mai mici amanunte si tipsuri. Am vopsit 6-7 oua pentru acest lucru. Nu...Citeste continuarea
Andivele
Postat de: Oana in LegumeFrunzele alb-galbui ale andivei, cultivate la intuneric, ating o lungime de pana la 20 cm. Cu cat planta bate mai mult spre verde, cu atat mai amar este gustul. Merg de minune cu dressinguri...Citeste continuarea
Cum cureti rapid si usor un ou fiert de coaja
Postat de: Bucataras in TipsuriSinteti la un click de un experiment amuzant, care, culmea, chiar functioneaza. L-au testat de Pasti mai multi bucatarasi ...Citeste continuarea
Recipiente originale
Postat de: Oana in TipsuriDaca doriti sa serviti mancarea altfel decat in vasele obisnuite, incercati cu aceste piese iesite din comun:Citeste continuarea
Oscarurile Bucataras la fel de delicioase!
Postat de: Bucataras in ConcursOscarBucataras s-a remarcat prin calitatea retetelor si prin spontaneitatea decernarii premiilor, care de fiecare data s-a desfasurat live.Citeste continuarea
Masina de piine
Postat de: Bucataras in Ustensile de bucatarieNu credeam ca poate fi asa de utila. Intr-un an, de cind avem in bucatarie masina de piine, n-am mai cumparat de 10 ori piine.Citeste continuarea
Bors facut in casa
Postat de: Bucataras in TipsuriBorsul pentru ciorba mai exact, facut din tarate, este foarte sanatos si contine foarte multe vitamine si minerale. Mama facea intotdeauna bosul in casa, am intrebat-o ce si cum si m-am hotarat sa...Citeste continuarea
Cum colorezi natural maioneza
Postat de: Bucataras in TipsuriDaca vreti sa dati o alta tenta de culoare maionezei, puteti adauga suc de sfecla rosie cruda. Valabil si in cazul in care vrei o frisca roze sau rosie. (O lingurita-doua sint suficiente). E si...Citeste continuarea
Reguli de asociere a vinului cu mincarea
Postat de: Bucataras in BauturiValentin Ceafalau, unul dintre specialistii www.vinul.ro, explica regulile asocierii dintre vinuri si mincare.Citeste continuarea
Vin alb sec
Postat de: Bucataras in BauturiVinul alb il putem acopia minunat cu produse de peste,carne alba, salate, fructe si chiar desert.Citeste continuarea
Cum arata Carmen Bruma la 86 de kilograme
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasRevista Felicia a iesit pe piata cu o carte semnata Carmen Bruma: “Slim”. Lasind la o parte ca este o vedeta TV si prietena lui Mircea Badea, Carmen explica intr-un mod sincer cum a slabit 30...Citeste continuarea
Pretul cireselor in Bucuresti vs Barcelona
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasAm mai scris despre pretul cireselor in Amzei, 1,8 milioane lei. Le-am descoperit un pic mai ieftine la magazinasul OK (linga Cena), tot in centru: 1,43 milioane lei. Si le-am gasit muuuuult mai...Citeste continuarea
Bucataras reportaj la ferma de lapte
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasNea Mihai are palmele batatorite de munca. “Sint la ferma asta din 1971 …”. Are aerul sfatos al oamenilor simpli, trecuti prin viata. “Laptele nostru e de foarte mare calitate. Daca ma...Citeste continuarea
Patrunjelul
Postat de: Bucataras in CondimentePatrunjelul contine uleiuri esentiale si flavonoizi. De asemenea e bogat in vitaminele A si C, fier, calciu si potasiu.Citeste continuarea
Cum stii ca-s dulci portocalele
Postat de: Bucataras in TipsuriMi-a povestit mama prea cu foc pt a nu dezvalui secretul. Cind cumperi portocale, cica se te uiti la “banutzul” de pe “fund” (opusul coditei). Cu cit este mai mare, cu atit portocala e mai...Citeste continuarea
Cum pastram maslinele
Postat de: Bucataras in TipsuriO reteta preluata de la prietenul nostru grec, unde ne-am petrecut ultimele concedii:Citeste continuarea
Cum fierbi ouale
Postat de: Bucataras in TipsuriNu-i asa ca e un fel de loterie fierberea oualelor? Iata citeva sfaturi:Citeste continuarea
Rosiile
Postat de: Bucataras in LegumeSunt legume bogate in beta-caroten, substanta anticancerigena, si vitamina C care are un rol important in stimularea imunitatii. Culoarea rosie le este data de substanta numita licopen, un nutrient...Citeste continuarea
Ghimbir
Postat de: Bucataras in CondimenteFolosit mult in bucataria asiatica, ghimbirul este un ingredient obisnuit in preparatele dulci si picante. Radacina proaspata de ghimbir se curata de coaja , se rade, apoi se adauga in mancaruri de...Citeste continuarea
Mere
Postat de: Bucataras in FructeMerele sunt foarte bune pentru inima si circulatie. Ele contin pectina, o fibra solubila care ajuta organismul sa elimine colesterolul si il protejeaza de factorii poluanti din mediu. De asemenea,...Citeste continuarea
Revista Felicia il aduce pe Michel MONTIGNAC la Bucuresti!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasEvenimentul va avea loc marti, 5 mai, incepand cu ora 11.00, la Hotel Crowne Plaza. Michel Montignac va prezenta tuturor celor interesati principiile dietei sale si va raspunde la intrebarile...Citeste continuarea
Seminarul culinar Lalla Cooking de la restaurantul Sangria
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasAnca si Andra zimbesc larg. Urmaresc cu degetul lista invitatilor. "Aaaa, bucataras, bucataras ... sa ramii sa vorbim dupa ... Te conducem, pe aici...", spun vesele si urca scarile facind semn sa...Citeste continuarea