Articole

Prazul

Postat de: Oana in Legume

Prazul are o aroma fina si rafinata si trebuie sa nu-l gatim prea mult pentru ca se intareste. Comparativ cu ceapa si cu usturoiul prazul are un miros si un gust mai bland.Citeste continuarea

Fasolea uscata

Postat de: Oana in Legume

Fasolea este o sursa de proteine fara grasime!Citeste continuarea

Vinetele

Postat de: Oana in Legume

Vanata este o leguma de care va puteti bucura cam o luna jumatate pe tot parcursul anuluiCiteste continuarea

Spanacul

Postat de: Oana in Legume

Spanacul este bogat în potasiu, care stimulează muşchiul cardiac, dar şi în calciu, important pentru sănătatea oaselor, pentru contracţia musculară şi buna funcţionare a sistemului nervos.Citeste continuarea

Rodia

Postat de: Oana in Fructe

Stiati ca rodia este un fruct miraculos?Citeste continuarea

Reportaj Bucataras: seminar culinar LallaCooking aprilie

Postat de: Catalin in Bucataras in oras

Salate, albinute, atmosfera relaxata, Luiza in forma maxima, flotari si zimbete la seminarul de miercuri, 29 aprilie. Cook & smile, adica fix stilul bucataras.roCiteste continuarea

Iti place siteul? Da-ne o sugestie!

Postat de: Bucataras in Tipsuri

Sintem ochi si urechi. Da-ne o idee, o sugestie, spune-ne ce te doare pe acest site.Citeste continuarea

Concurs! Cistiga un mixer vertical BRAUN!

Postat de: Bucataras in Concurs

Bucatarasii lanseaza un nou concurs! Premiul este un mixer vertical Braun, dar pot aparea, dupa cum v-am obisnuit, si premii surpriza!Citeste continuarea

Sfecla rosie

Postat de: Oana in Legume

Sfecla rosie ajuta la detoxifierea ficatului. Ea contine potasiu si acid folic (B9) si ajuta la reglarea tensiunii arteriale si ofera protectie cardica.Citeste continuarea

Cum vopsesti ouale de Pasti

Postat de: Bucataras in Tipsuri

Pentru ca se apropie ziua in care se vor vopsi ouale, ne-am gindit sa facem noi aceasta operatiune azi pentru a da si cele mai mici amanunte si tipsuri. Am vopsit 6-7 oua pentru acest lucru. Nu...Citeste continuarea

Andivele

Postat de: Oana in Legume

Frunzele alb-galbui ale andivei, cultivate la intuneric, ating o lungime de pana la 20 cm. Cu cat planta bate mai mult spre verde, cu atat mai amar este gustul. Merg de minune cu dressinguri...Citeste continuarea

Cum cureti rapid si usor un ou fiert de coaja

Postat de: Bucataras in Tipsuri

Sinteti la un click de un experiment amuzant, care, culmea, chiar functioneaza. L-au testat de Pasti mai multi bucatarasi ...Citeste continuarea

Recipiente originale

Postat de: Oana in Tipsuri

Daca doriti sa serviti mancarea altfel decat in vasele obisnuite, incercati cu aceste piese iesite din comun:Citeste continuarea

Oscarurile Bucataras la fel de delicioase!

Postat de: Bucataras in Concurs

OscarBucataras s-a remarcat prin calitatea retetelor si prin spontaneitatea decernarii premiilor, care de fiecare data s-a desfasurat live.Citeste continuarea

Masina de piine

Postat de: Bucataras in Ustensile de bucatarie

Nu credeam ca poate fi asa de utila. Intr-un an, de cind avem in bucatarie masina de piine, n-am mai cumparat de 10 ori piine.Citeste continuarea

Bors facut in casa

Postat de: Bucataras in Tipsuri

Borsul pentru ciorba mai exact, facut din tarate, este foarte sanatos si contine foarte multe vitamine si minerale. Mama facea intotdeauna bosul in casa, am intrebat-o ce si cum si m-am hotarat sa...Citeste continuarea

Cum colorezi natural maioneza

Postat de: Bucataras in Tipsuri

Daca vreti sa dati o alta tenta de culoare maionezei, puteti adauga suc de sfecla rosie cruda. Valabil si in cazul in care vrei o frisca roze sau rosie. (O lingurita-doua sint suficiente). E si...Citeste continuarea

Reguli de asociere a vinului cu mincarea

Postat de: Bucataras in Bauturi

Valentin Ceafalau, unul dintre specialistii www.vinul.ro, explica regulile asocierii dintre vinuri si mincare.Citeste continuarea

Vin alb sec

Postat de: Bucataras in Bauturi

Vinul alb il putem acopia minunat cu produse de peste,carne alba, salate, fructe si chiar desert.Citeste continuarea

Cum arata Carmen Bruma la 86 de kilograme

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Revista Felicia a iesit pe piata cu o carte semnata Carmen Bruma: “Slim”. Lasind la o parte ca este o vedeta TV si prietena lui Mircea Badea, Carmen explica intr-un mod sincer cum a slabit 30...Citeste continuarea

Pretul cireselor in Bucuresti vs Barcelona

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Am mai scris despre pretul cireselor in Amzei, 1,8 milioane lei. Le-am descoperit un pic mai ieftine la magazinasul OK (linga Cena), tot in centru: 1,43 milioane lei. Si le-am gasit muuuuult mai...Citeste continuarea

Bucataras reportaj la ferma de lapte

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Nea Mihai are palmele batatorite de munca. “Sint la ferma asta din 1971 …”. Are aerul sfatos al oamenilor simpli, trecuti prin viata. “Laptele nostru e de foarte mare calitate. Daca ma...Citeste continuarea

Patrunjelul

Postat de: Bucataras in Condimente

Patrunjelul contine uleiuri esentiale si flavonoizi. De asemenea e bogat in vitaminele A si C, fier, calciu si potasiu.Citeste continuarea

Cum stii ca-s dulci portocalele

Postat de: Bucataras in Tipsuri

Mi-a povestit mama prea cu foc pt a nu dezvalui secretul. Cind cumperi portocale, cica se te uiti la “banutzul” de pe “fund” (opusul coditei). Cu cit este mai mare, cu atit portocala e mai...Citeste continuarea

Cum pastram maslinele

Postat de: Bucataras in Tipsuri

O reteta preluata de la prietenul nostru grec, unde ne-am petrecut ultimele concedii:Citeste continuarea

Cum fierbi ouale

Postat de: Bucataras in Tipsuri

Nu-i asa ca e un fel de loterie fierberea oualelor? Iata citeva sfaturi:Citeste continuarea

Rosiile

Postat de: Bucataras in Legume

Sunt legume bogate in beta-caroten, substanta anticancerigena, si vitamina C care are un rol important in stimularea imunitatii. Culoarea rosie le este data de substanta numita licopen, un nutrient...Citeste continuarea

Ghimbir

Postat de: Bucataras in Condimente

Folosit mult in bucataria asiatica, ghimbirul este un ingredient obisnuit in preparatele dulci si picante. Radacina proaspata de ghimbir se curata de coaja , se rade, apoi se adauga in mancaruri de...Citeste continuarea

Mere

Postat de: Bucataras in Fructe

Merele sunt foarte bune pentru inima si circulatie. Ele contin pectina, o fibra solubila care ajuta organismul sa elimine colesterolul si il protejeaza de factorii poluanti din mediu. De asemenea,...Citeste continuarea

Revista Felicia il aduce pe Michel MONTIGNAC la Bucuresti!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Evenimentul va avea loc marti, 5 mai, incepand cu ora 11.00, la Hotel Crowne Plaza. Michel Montignac va prezenta tuturor celor interesati principiile dietei sale si va raspunde la intrebarile...Citeste continuarea

Seminarul culinar Lalla Cooking de la restaurantul Sangria

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Anca si Andra zimbesc larg. Urmaresc cu degetul lista invitatilor. "Aaaa, bucataras, bucataras ... sa ramii sa vorbim dupa ... Te conducem, pe aici...", spun vesele si urca scarile facind semn sa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]