Este bogat in bromelaina, substanta ce se extrage din fruct si din tulpini, cu multe beneficii pentru sanatate (inflamatii, coagularea excesiva a sangelui) Contine si vitamina C, vitamina ce apara organismul de atacul radicalilor liberi si care asigura buna functionare a sistemului imunitar.
Este si o sursa buna de vitamina B1 si B6.
Atunci cand cumparati ananas, uitati-va sa fie fara lovituri sau pete. Evitati ananasul care miroase fad, acru sau fermentat. El trebuie sa aiba un miros dulceag.
Ananasul este foarte perisabil, dar poate fi pastrat pana la 2 zile la temperatura camerei. In acest mos devine mai zemos si mai moale. Daca totusi nu-l puteti consuma dupa 2 zile, bagati-l intr-o punga de plastic la frigider, unde va putea fi patrat pana la 5 zile.
Se poate servi simplu, cu sirop de artar sau cu iaurt.
Un plus de savoare veti da unei salate exotice daca veti adauga cateva bucati de ananas.
Nu poate fi folosit in amestecuri cu gelatina, datorita unei enzime ce descompune proteinele din gelatina. dar poate garnisi cu succes carnea de pui sau peste.
Cooking Tips & Techniques:
How To Cut A Pineapple
Retete recomandate: