Nuca este un fruct cu invelis lemnos, ce contine o mare cantitate de grasimi, proteine si alte lemente nutritive, in special vitamina E (previne ateroscleroza). Pe langa toate acestea este bogata in calciu (intareste sistemul osos), fosfor, clor, sodiu, fier, cupru,zinc (prevenine osteoporoza) si celuloza.
Datorita continutului ridicat de proteine, nuca este considerata un bun inlocuitor al carnii.
Are insa potential alergic, astfel incat se recomanda prudenta la persoanele alergice.
Mancati 20-50 grame de nuca pe zi si veti reduce riscul de a face diabet si al bolilor de inima.
Sunt o gustare sanatoasa si un ingredient delicios in multe retete. Cu nuca putem crea o mare varietate de retete, de la fel principal pana la desert.
Nucile, mai ales cele fara coaja trebuie patrate in conditii de temperatura si umiditate reduse, pentru a preveni rancezirea grasimilor.
Miezul de nuca este mai sensibil la rancezire decat nuca intreaga, astfel se recomanda sa achizitionam nuci intregi, pe care le vom putea pastra de la un an la altul.
Retete recomandate: