Articole

Sustine si tu blogosfera culinara!

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Bucataras.ro continua campania de sustinere a blogosferei culinare printr-un widget prin care poti cauta orice mincare doresti printre retetele din blogosfera culinara!Citeste continuarea

Intrebuintarea aspicului

Postat de: miha in Tehnici

Cu aspic se orneaza preparatele de carne, peste, oua, salate. Se pastreaza la rece timp de 2-3 zile. In cazul in care prinde pojghita, se spala cu apa calda, dupa care se trece usor prin apa rece....Citeste continuarea

Remontarea maionezei taiate

Postat de: miha in Tipsuri

Se intampla deseori ca maioneaza sa se taie la inceputul operatiei sau dupa ce a stat cateva ore. In acest caz se poate remonta in mai multe feluri.Citeste continuarea

Sarbatorile religioase

Postat de: Bucataras in Craciun

Craciunul, Sfintul Vasile, Boboteaza sau Sfintul Ioan sint Sarbatori religioase importante in jurul anului nou.Citeste continuarea

Sosurile in bucataria moderna

Postat de: miha in Tehnici

Sosurile sunt una din componentele importante ale mancarurilor si au rolul de a desavarsi gustul mancarurilor.Citeste continuarea

Traditii si superstitii de Craciun

Postat de: miha in Craciun

Luna decembrie este o luna plina de sarbatoare si bucurie.Citeste continuarea

Mos Nicolae

Postat de: Bucataras in Craciun

Legenda spune că trei surori, fetele unui nobil sărac, nu se puteau mărita datorită situaţie financiare precare. Se spune ca atunci când fata cea mare a ajuns la vremea măritişului,...Citeste continuarea

Moş Crăciun în alte ţări

Postat de: Bucataras in Craciun

Noi l-am cunoscut ca Mos Gerila. Apoi, dupa revolutie, a devenit Mos Craciun ...Citeste continuarea

Craciunita

Postat de: Bucataras in Craciun

Exista un obicei: de Craciun este frumos sa daruiesti o ... Craciunita ...Citeste continuarea

Traditia viscului

Postat de: Bucataras in Craciun

De Craciun se agata la usa crengute de visc, care, conform legendei, are puterea de a transforma ura in iubire.Citeste continuarea

Carnea de porc, la ce?

Postat de: Bucataras in Tipsuri

Va intrebati ce carne din porc ar merge la un gratar sau la o tocanita. Iata raspunsurile ...Citeste continuarea

Despre condimente

Postat de: Bucataras in Tipsuri

Condimentele dau o savoare deosebita mincarurilor. Nemacinate, isi pastreaza aroma mai bine decit cele macinate. De aceea, este bine sa le cumperi intregi si sa le macini intr-o risnita mica doar...Citeste continuarea

Acasa la Mos Craciun

Postat de: Bucataras in Craciun

I se spune Lappi, in finlandeza, tinutului magic care porneste din Rovaniemi si se opreste în Oceanul Arctic si care il gazduieste, de secole, pe Mos Craciun. Acolo se afla si fabrica lui de...Citeste continuarea

Cum sa faci friptura frageda

Postat de: Bucataras in Craciun

Festinurile copioase si gustoase din zilele de Craciun si de Revelion nu vor ramane fara urmari asupra siluetei daca nu veti avea grija ce si cum mincati.Citeste continuarea

Mos Craciun, inceputurile

Postat de: Bucataras in Craciun

Mos Craciun. Legendarul Mos Craciun. Simpaticul batrinel care mingiie sufletul copiilor, care ne face pe noi adultii sa mai credem in vise. Are o poveste interesanta, iar in lumina de acum a fost...Citeste continuarea

La multi ani bucataras Nyana!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

In week end, bucataras Nyana a implinit "o virsta". Sa-i uram la multi ani si sa-i dorim tot ce-si doreste!Citeste continuarea

Tips pentru rinichii de porc preparati de Craciun

Postat de: Bucataras in Craciun

Inainte de a-i prepara trebuie sa-i curatati de grasime si sa-i tineti 30 minute in apa cu otet (sau cu lamiie) pentru a-si lasa mirosul…Citeste continuarea

Bucataras, cel mai activ si eficient site culinar din .ro!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Profilul demografic al bucatarasilor este pe masura. Studiul a fost realizat de www.trafic.ro, cel mai vechi sistem de monitorizare din .ro. Incepind cu 18 martie 2010, www.bucataras.ro a intrat cu...Citeste continuarea

Idei de sandwich-uri de la Harrods Londra :)

Postat de: Bucataras in Bucataras hai hui

Deci, daca esti in pana de idei pentru sandwich-ul de dimineata, te poti inspira din fotografiile realizate in Food Halls a celebrului Harrods din LondraCiteste continuarea

Ce se pune pe masa de Craciun in Polonia

Postat de: Bucataras in Craciun

Adinuta ne scrie din Varosovia citeva detalii despre masa de Craciun a plonezilorCiteste continuarea

Portocale luminarele

Postat de: Bucataras in Tipsuri

Daca vrei sa-ti infrumusetezi masa de Craciun, atunci portocalele luminarele iti vor fi de mare ajutor ...Citeste continuarea

El Mir, restaurantul libanez de la Marriott

Postat de: Bucataras in Restaurante

Intr-una din seri am vrut sa testam mincarea libaneza de la unul dintre restaurantele din Bucuresti. Am ales "El Mir" din incinta hotelului Marriott.Citeste continuarea

Mmmm! Sau cum a fost la restaurantul "Bazar" (Amsterdam)

Postat de: Catalin in Bucataras hai hui

Amsterdam nu inseamna doar canale, Rembrandt, biciclete, Red Light District si coffe-shop-uri. Inseamna si mincare excelenta. N-am tinut sa testam bucataria locala pentru ca pusesem deja ochii pe o...Citeste continuarea

Cum folosim citricele

Postat de: miha in Tipsuri

Daca ai nevoie doar de cateva picaturi dintr-o lamaie n-o taia in doua, ci doar strapunge coaja cu un bat de chibrit sau cu o scobitoare. Dupa ce storci picaturile de care ai nevoie "sigileaza"...Citeste continuarea

Ketchup

Postat de: miha in Alimente

Se spune ca lui Richard Brigg, un bucatar englez, i-a venit ideea de a inlocui pestele cu rosii. De atunci a inceput sa se fabrice ketchupul de rosii si fiecare companie pastreaza secreta metoda de...Citeste continuarea

Sos Worcestershire

Postat de: miha in Alimente

In anul 1835, lorul Sandys a dat comanda unor farmacisti sa prepare un sos asemanator cu acelea gutate de el in timpul sederii in India.Citeste continuarea

Produsele Zepter Home Art

Postat de: Bucataras in Ustensile de bucatarie

In vasele Zepter gatesti fara grasime si fara adaos de apa ...Citeste continuarea

Cum preparam cu vasele Zepter?

Postat de: Bucataras in Ustensile de bucatarie

Vasele Zepter sint vestite pentru modul sanatos in care se prepara la ele mincarurile. Impartasiti din experienta voastra de lucru cu vase Zepter si bucatarasilor ...Citeste continuarea

Excalibur, locul cavalerilor

Postat de: Bucataras in Restaurante

Prin mijloc de iulie, cind inserarea se lupta cu arsita zilei, am purces la drum, 3 cavaleri si 3 domnitze, catre Excalibur. Locul ospatzului!Citeste continuarea

Hanu' berarilor

Postat de: Bucataras in Restaurante

Un restaurant cochet, intr-o casa veche superba, in care te simti foarte bine in clipele in care chelnerii isi fac meseria cum trebuie. Sint insa si momente in care acestia rateaza ...Citeste continuarea

Aranjarea meselor festive

Postat de: miha in Tipsuri

Asezarea mesei se face in functie de tipul mesei, numarul musafirilor si importanta (obisnuita sau festiva), spatiul disponibil.Citeste continuarea

Sosul de soia

Postat de: miha in Alimente

Dateaza de multi ani in bucataria asiatica. In afara de sosul de soia chinezesc si japonez, aproape orice tara din Asia are sortimentul sau de sos.Citeste continuarea

Alcatuirea meniurilor

Postat de: miha in Tipsuri

La intocmirea meniului se va avea in vedere valoarea nutritiva a alimentelor, numarul si varsta persoanelor ce vor servi masa, timpul de preparare al retetei, costul ingredientelor.Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]