Sustine si tu blogosfera culinara!
Postat de: Bucataras in BucatarasiiBucataras.ro continua campania de sustinere a blogosferei culinare printr-un widget prin care poti cauta orice mincare doresti printre retetele din blogosfera culinara!Citeste continuarea
Intrebuintarea aspicului
Postat de: miha in TehniciCu aspic se orneaza preparatele de carne, peste, oua, salate. Se pastreaza la rece timp de 2-3 zile. In cazul in care prinde pojghita, se spala cu apa calda, dupa care se trece usor prin apa rece....Citeste continuarea
Remontarea maionezei taiate
Postat de: miha in TipsuriSe intampla deseori ca maioneaza sa se taie la inceputul operatiei sau dupa ce a stat cateva ore. In acest caz se poate remonta in mai multe feluri.Citeste continuarea
Sarbatorile religioase
Postat de: Bucataras in CraciunCraciunul, Sfintul Vasile, Boboteaza sau Sfintul Ioan sint Sarbatori religioase importante in jurul anului nou.Citeste continuarea
Sosurile in bucataria moderna
Postat de: miha in TehniciSosurile sunt una din componentele importante ale mancarurilor si au rolul de a desavarsi gustul mancarurilor.Citeste continuarea
Traditii si superstitii de Craciun
Postat de: miha in CraciunLuna decembrie este o luna plina de sarbatoare si bucurie.Citeste continuarea
Mos Nicolae
Postat de: Bucataras in CraciunLegenda spune că trei surori, fetele unui nobil sărac, nu se puteau mărita datorită situaţie financiare precare. Se spune ca atunci când fata cea mare a ajuns la vremea măritişului,...Citeste continuarea
Moş Crăciun în alte ţări
Postat de: Bucataras in CraciunNoi l-am cunoscut ca Mos Gerila. Apoi, dupa revolutie, a devenit Mos Craciun ...Citeste continuarea
Craciunita
Postat de: Bucataras in CraciunExista un obicei: de Craciun este frumos sa daruiesti o ... Craciunita ...Citeste continuarea
Traditia viscului
Postat de: Bucataras in CraciunDe Craciun se agata la usa crengute de visc, care, conform legendei, are puterea de a transforma ura in iubire.Citeste continuarea
Carnea de porc, la ce?
Postat de: Bucataras in TipsuriVa intrebati ce carne din porc ar merge la un gratar sau la o tocanita. Iata raspunsurile ...Citeste continuarea
Despre condimente
Postat de: Bucataras in TipsuriCondimentele dau o savoare deosebita mincarurilor. Nemacinate, isi pastreaza aroma mai bine decit cele macinate. De aceea, este bine sa le cumperi intregi si sa le macini intr-o risnita mica doar...Citeste continuarea
Acasa la Mos Craciun
Postat de: Bucataras in CraciunI se spune Lappi, in finlandeza, tinutului magic care porneste din Rovaniemi si se opreste în Oceanul Arctic si care il gazduieste, de secole, pe Mos Craciun. Acolo se afla si fabrica lui de...Citeste continuarea
Cum sa faci friptura frageda
Postat de: Bucataras in CraciunFestinurile copioase si gustoase din zilele de Craciun si de Revelion nu vor ramane fara urmari asupra siluetei daca nu veti avea grija ce si cum mincati.Citeste continuarea
Mos Craciun, inceputurile
Postat de: Bucataras in CraciunMos Craciun. Legendarul Mos Craciun. Simpaticul batrinel care mingiie sufletul copiilor, care ne face pe noi adultii sa mai credem in vise. Are o poveste interesanta, iar in lumina de acum a fost...Citeste continuarea
La multi ani bucataras Nyana!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasIn week end, bucataras Nyana a implinit "o virsta". Sa-i uram la multi ani si sa-i dorim tot ce-si doreste!Citeste continuarea
Tips pentru rinichii de porc preparati de Craciun
Postat de: Bucataras in CraciunInainte de a-i prepara trebuie sa-i curatati de grasime si sa-i tineti 30 minute in apa cu otet (sau cu lamiie) pentru a-si lasa mirosul…Citeste continuarea
Bucataras, cel mai activ si eficient site culinar din .ro!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasProfilul demografic al bucatarasilor este pe masura. Studiul a fost realizat de www.trafic.ro, cel mai vechi sistem de monitorizare din .ro. Incepind cu 18 martie 2010, www.bucataras.ro a intrat cu...Citeste continuarea
Idei de sandwich-uri de la Harrods Londra :)
Postat de: Bucataras in Bucataras hai huiDeci, daca esti in pana de idei pentru sandwich-ul de dimineata, te poti inspira din fotografiile realizate in Food Halls a celebrului Harrods din LondraCiteste continuarea
Ce se pune pe masa de Craciun in Polonia
Postat de: Bucataras in CraciunAdinuta ne scrie din Varosovia citeva detalii despre masa de Craciun a plonezilorCiteste continuarea
Portocale luminarele
Postat de: Bucataras in TipsuriDaca vrei sa-ti infrumusetezi masa de Craciun, atunci portocalele luminarele iti vor fi de mare ajutor ...Citeste continuarea
El Mir, restaurantul libanez de la Marriott
Postat de: Bucataras in RestauranteIntr-una din seri am vrut sa testam mincarea libaneza de la unul dintre restaurantele din Bucuresti. Am ales "El Mir" din incinta hotelului Marriott.Citeste continuarea
Mmmm! Sau cum a fost la restaurantul "Bazar" (Amsterdam)
Postat de: Catalin in Bucataras hai huiAmsterdam nu inseamna doar canale, Rembrandt, biciclete, Red Light District si coffe-shop-uri. Inseamna si mincare excelenta. N-am tinut sa testam bucataria locala pentru ca pusesem deja ochii pe o...Citeste continuarea
Cum folosim citricele
Postat de: miha in TipsuriDaca ai nevoie doar de cateva picaturi dintr-o lamaie n-o taia in doua, ci doar strapunge coaja cu un bat de chibrit sau cu o scobitoare. Dupa ce storci picaturile de care ai nevoie "sigileaza"...Citeste continuarea
Ketchup
Postat de: miha in AlimenteSe spune ca lui Richard Brigg, un bucatar englez, i-a venit ideea de a inlocui pestele cu rosii. De atunci a inceput sa se fabrice ketchupul de rosii si fiecare companie pastreaza secreta metoda de...Citeste continuarea
Sos Worcestershire
Postat de: miha in AlimenteIn anul 1835, lorul Sandys a dat comanda unor farmacisti sa prepare un sos asemanator cu acelea gutate de el in timpul sederii in India.Citeste continuarea
Produsele Zepter Home Art
Postat de: Bucataras in Ustensile de bucatarieIn vasele Zepter gatesti fara grasime si fara adaos de apa ...Citeste continuarea
Cum preparam cu vasele Zepter?
Postat de: Bucataras in Ustensile de bucatarieVasele Zepter sint vestite pentru modul sanatos in care se prepara la ele mincarurile. Impartasiti din experienta voastra de lucru cu vase Zepter si bucatarasilor ...Citeste continuarea
Excalibur, locul cavalerilor
Postat de: Bucataras in RestaurantePrin mijloc de iulie, cind inserarea se lupta cu arsita zilei, am purces la drum, 3 cavaleri si 3 domnitze, catre Excalibur. Locul ospatzului!Citeste continuarea
Hanu' berarilor
Postat de: Bucataras in RestauranteUn restaurant cochet, intr-o casa veche superba, in care te simti foarte bine in clipele in care chelnerii isi fac meseria cum trebuie. Sint insa si momente in care acestia rateaza ...Citeste continuarea
Aranjarea meselor festive
Postat de: miha in TipsuriAsezarea mesei se face in functie de tipul mesei, numarul musafirilor si importanta (obisnuita sau festiva), spatiul disponibil.Citeste continuarea
Sosul de soia
Postat de: miha in AlimenteDateaza de multi ani in bucataria asiatica. In afara de sosul de soia chinezesc si japonez, aproape orice tara din Asia are sortimentul sau de sos.Citeste continuarea
Alcatuirea meniurilor
Postat de: miha in TipsuriLa intocmirea meniului se va avea in vedere valoarea nutritiva a alimentelor, numarul si varsta persoanelor ce vor servi masa, timpul de preparare al retetei, costul ingredientelor.Citeste continuarea