Chili

Postat de Miha in Condimente pe 27 Oct 2009, 12:55

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Chili

In functie de forma sa chili este iute sau cu un gust picant distinctiv.

Fructele de chili sunt rotunde sau ascutite, verzi cand nu sunt coapte, galbene sau rosii.

Contin capsaicina (o substanta ce ucide celulele canceroase), vitamina C si A. Stimuleaza circulatia sangelui, are proprietati antibacteriene, iar daca e consumat in cantitati mari ajuta in procesul de transpiratie.

Persoanele care au rani deschise in zona faringelui sau a tractului gastrointestinal trebuie sa evite consumul de chili.

Ardeii chili pot fi cumparati proaspati,uscati sau murati. Daca ii cumparati proaspeti, se pastreaza la frigider. Ardeii chili uscati, daca sunt pastrati la loc uscat pot ramane aromati ani intregi.

Cu cat sunt mai mici, cu atat au un gust pregnant de iute, datorita semintelor mici. Aceste seminte se pot indeparta daca doriti un gust mai putin iute.

Retete recomandate:

Supa rece cu avocado

Crochete picante de pui

Supa de creveti

Salata de oua umplute

 

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia