Usturoiul
Postat de: miha in CondimenteEste foarte aromat si din acest motiv este foarte des folosit la gatit. In functie de cum este gatit poate da mancarii o aroma dulce subtila sau una puternica, aproape copleşitoare.Citeste continuarea
Cura de struguri
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasConsumă până la 1 kg, împărţiţi în 3 porţii, dacă ţii cura fără reducerea dietei de bază, sau 3 kg, dacă strugurii reprezintă singura hrană zilnică. În primul caz, durata curei...Citeste continuarea
Festival gastronomic dedicat Deltei
Postat de: Bucataras in Bucataras in oras„D’ale Gurii Dunării” e un festival culinar în cadrul căruia şase echipe concurează pentru finanțarea unor proiecte importante pentru comunitățile lor. Intenționăm ca în edițiile...Citeste continuarea
Mazare
Postat de: Bucataras in LegumeMazărea, leguma preferată a copilăriei noastre nu numai că este foarte gustoasă, dar are şi o combinaţie inedită de elemente nutritive. Datorită amestecului de vitamine B1, B2, B6 şi C...Citeste continuarea
Jurnalul ofera din 16 octombrie, in fiecare vineri, supliment culinar Jamie Oliver
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasDin 16 octombrie, Jurnalul Naţional şi Editura Curtea Veche vor edita o serie de douăzeci de cărţi ale cunoscutului bucătar Jamie Oliver, volume care n-au mai fost publicate în România.Citeste continuarea
TimeOut a facut lista celor mai bune restaurante din Bucuresti
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasA doua ediţie este mai bogată pentru că şi Bucureştiul culinar este mai ofertant. And the winners are...Citeste continuarea
Good food are blog!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasGood Food, poate cea mai buna revista culinara din Romania, are blog! Fresh, cu multe lucruri interesante, va fi probabil locul de intilnire al pasionatilor in domeniu.Citeste continuarea
La multi ani, bucataras Catalin!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasCatalin nu scrie retete, dar e cu sufletul alaturi de noi mereu. Reportajele sale sint delicioase fie ca-s scrise de pe vase de croaziera, fie din restaurantul Sangria ...Citeste continuarea
Mititei
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasUn blog culinar extraordinar este cevabun.ro. Am gasit aici povestea mititeilor. De retinut!Citeste continuarea
Superconcurs, faza finala!
Postat de: Bucataras in ConcursPeste 330 de bucatarasi au cont. Sa vedem citi vor intra in concurs pentru a avea sansa de a cistiga un premiu excelent: un aparat foto de 10 Mp. Hutzanca a spart gheata!Citeste continuarea
Agricola Bacau lanseaza "Puiul familist"
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasAvicola Bacau a lansat un produs nou, numit "Puiul familist", care are in ambalaj 2 pulpe in plus, la un pret mediu de 9,99 ron/kg ...Citeste continuarea
Miha a implinit ... o virsta: La multi ani!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasBucatarasi! Aliniati-va frumos si strigati in cor: La multi ani, Miha! Dulcesa, cum imi place mie s-o alint datorita retetelor sale dulci si a rafinamentului cu care le pune in practica, Miha este...Citeste continuarea
Montignac, dieta in functie de indicele glicemic
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasDieta Montignac are doua faze: una de slabire, alta de mentinere. Alimentele se diferentiaza in functie de INDICELE GLICEMIC. Daca vreti sa slabiti, trebuie IG < 35...Citeste continuarea
La multi ani, Bucataras Oana!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasMamica fericita, Bucataras Oana a implinit pe 15 august o virsta :). Frumoasa. Ca ea si sufletul ei. Ii uram un La multi ani! din tot sufletul. Sa aiba grija de baietii ei frumosi, Vladuc si...Citeste continuarea
Inghetata bucuria copiilor
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasBucataras in oras. Inghetata la cornet acasa, Dorna a lansat laptele "Casa buna"Citeste continuarea
159 de bloguri in catalogul Bucataras
Postat de: Bucataras in BucatarasiiAm ajuns la 159 de bloguri culinare inscrise in Catalog. O comunitate extraordinara strinsa intr-un singur loc de Bucataras....Citeste continuarea
The winner is Klausenburger!!!
Postat de: Bucataras in ConcursBunicile. Toti le iubim. Pentru vorba lor blinda si buna. Pentru grija cu care-si ocrotesc neopteii si nepotelele. Pentru felul in care-i rasfata. Ce mincare buna buna iti pregatea bunicuta ta cind...Citeste continuarea
We have a winner: Meosiris a cistigat premiul de 150 RON!
Postat de: Bucataras in ConcursUltimul concurs al bucataras.ro a fost cistigat de Meosiris, care a postat astazi 72 de retete!Citeste continuarea
Coca Cola Blak
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasDaca la Londra am intilnit Coca Cola Cherry, iata ca in Bulgaria am gasit un alt sortiment de Coca Cola care inca n-a aparut pe piata din Romania Coca Cola BlakCiteste continuarea
Hreanul
Postat de: Oana in LegumeRadacina hreanului contine foarte multa vitamina C si minerale precum fier, potasiu, calciu si magneziu.Citeste continuarea
Tarhon
Postat de: Bucataras in CondimenteTarhonul este o planta aromata frantuzeasca, avind aroma asemanatoare cu anasonul. Se potriveste cu mincarurile ce contin morcovi, fructe de mare si ouaCiteste continuarea
Sofran
Postat de: Bucataras in CondimenteSofranul este cel mai scump dintre condimente. Se obtine din staminele unei singure varietati de crocus (sofran). Se foloseste la parfumarea si colorarea orezului, supelor de legume, a mincarurilor...Citeste continuarea
Scortisoara
Postat de: Bucataras in CondimenteScortisoara poate fi sub forma de betisoare (potrivite pentru condimentarea bauturilor fierbinti) sub forma macinata (amestecata cu zahar). Scortisoara se adauga la rulade dulci, prajituri si...Citeste continuarea
Salvie
Postat de: Bucataras in CondimenteSalvia are un parfum de pamint, aromatizat. Este foarte des intilnita in bucataria italiana, combinindu-se foarte bine cu usturoiul si cu rosiile. De asemenea, se potriveste cu ceapa, cu legume, cu...Citeste continuarea
Rozmarin
Postat de: Bucataras in CondimenteRozmarin are un parfum intens, pamintos, potrivindu-se foarte bine cu carnea marinata si preparata apoi la gratar, cum ar fi cea de miel. Se foloseste cu cumpatare, fiind extrem de puternic aromat....Citeste continuarea
Piper negru
Postat de: Bucataras in CondimentePiperul negru este foarte iute si aromat. proaspat macinat emana o aroma foarte puternicaCiteste continuarea
Paprika
Postat de: Bucataras in CondimenteLa fel ca si piperul de Cayenne, este un amestec de ardei iuti de culoare rosie, uscati, care poate fi iute sau dulce. Varianta ungureasca este una dintre cele mai apreciate, gustoasa si delicioasa.Citeste continuarea
Oregano
Postat de: Bucataras in CondimenteOregano este versiunea mai puternica a aromei maghiranului. Se presara peste rosii, varza, carne de pasare, vita sau mielCiteste continuarea
Nucsoara
Postat de: Bucataras in CondimenteNucsoara se poate macina sau nu, folosindu-se drept condiment, in ambele variante. Este mult mai iute si mai putin subtila decit nucsoara pulpa. Este un condiment clasic, folosit la prepararea unor...Citeste continuarea
Mustar
Postat de: Bucataras in CondimenteSemintele de mustar macinate sint iuti si usturatoare, fiind un ingredient important in prepararea "in casa" a maionezelor sau a altor sosuri servite alaturi de carnea de peste, pui, porc sau vita.Citeste continuarea
Menta
Postat de: Bucataras in CondimenteMenta are un gust proaspat, racoros, care insufleteste sucurile de fructe, cum ar fi limonadele si salatele de fructe. De asemenea, imbunatateste gustul carnii de miel sau al carnii de peste.Citeste continuarea
Marar
Postat de: Bucataras in CondimenteMararul, fie proaspat tocat, fie uscat, da o aroma proaspata sfeclei, morcovilor, castravetilor, legumelor murate, cartofilor si fructelor de mare. Semintele si planta uscata se folosesc la muraturi.Citeste continuarea
Maghiran
Postat de: Bucataras in CondimenteMaghiranul are o aroma iute, proaspata, ce se asorteaza legumelor. Se foloseste mai ales in bucataria mexicana, in cea greceasca si cea italiana.Citeste continuarea
Hasmatuchi
Postat de: Bucataras in CondimenteEste un patrunjel mai parfumat, aduce cu aroma de anason. Se potriveste la preparatele cu oua, pasare, creveti si salata.Citeste continuarea
Fenicul
Postat de: Bucataras in CondimenteAre o aroma asemanatoare cu anasonul, care se potriveste foarte bine cu carnea de peste sau de porc.Citeste continuarea
Enibahar
Postat de: Bucataras in CondimenteDesi este un condiment de sine statator, dupa gust pare a fi un amestec de scortisoara, nucsoara, ghimbir si piper. Se adauga in mincaruri pentru a le face picanteCiteste continuarea
Dafin
Postat de: Bucataras in CondimenteAre o aroma intensa, lemnoasa, ce se asorteaza cu carnea, supele si tocanele. Frunzele se adauga la inceputul gatirii mincarurilor, ca sa-si raspindeasca aroma. La sfirsit se scot din mincare.Citeste continuarea
Cuisoare
Postat de: Bucataras in CondimenteSe folosesc in impanarea jambonului inainte de preparare. Se adauga la punch, alaturi de cidru. Cuisoarele pisate se adauga in prajituri sau budinciCiteste continuarea
Coriandru
Postat de: Bucataras in CondimenteCoriandru sau cilantro (varianta mexicana). Frunzele verzi, proaspete, sint foarte aromate. Sint folosite in bucataria mexicana si cea orientala. Semintele macinate se folosesc in mincaruri cu...Citeste continuarea
Cimbru
Postat de: Bucataras in CondimenteAre o aroma discreta, picanta, care se asorteaza cu morcovii, ciupercile, salata, carnea de porc, miel, vita, pasare si peste gras. Este foarte gustos in supe si tocaneCiteste continuarea