Articole

Usturoiul

Postat de: miha in Condimente

Este foarte aromat si din acest motiv este foarte des folosit la gatit. In functie de cum este gatit poate da mancarii o aroma dulce subtila sau una puternica, aproape copleşitoare.Citeste continuarea

Cura de struguri

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Consumă până la 1 kg, împărţiţi în 3 porţii, dacă ţii cura fără reducerea dietei de bază, sau 3 kg, dacă strugurii reprezintă singura hrană zilnică. În primul caz, durata curei...Citeste continuarea

Festival gastronomic dedicat Deltei

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

„D’ale Gurii Dunării” e un festival culinar în cadrul căruia şase echipe concurează pentru finanțarea unor proiecte importante pentru comunitățile lor. Intenționăm ca în edițiile...Citeste continuarea

Mazare

Postat de: Bucataras in Legume

Mazărea, leguma preferată a copilăriei noastre nu numai că este foarte gustoasă, dar are şi o combinaţie inedită de elemente nutritive. Datorită amestecului de vitamine B1, B2, B6 şi C...Citeste continuarea

Jurnalul ofera din 16 octombrie, in fiecare vineri, supliment culinar Jamie Oliver

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Din 16 octombrie, Jurnalul Naţional şi Editura Curtea Veche vor edita o serie de douăzeci de cărţi ale cunoscutului bucătar Jamie Oliver, volume care n-au mai fost publicate în România.Citeste continuarea

TimeOut a facut lista celor mai bune restaurante din Bucuresti

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

A doua ediţie este mai bogată pentru că şi Bucureştiul culinar este mai ofertant. And the winners are...Citeste continuarea

Good food are blog!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Good Food, poate cea mai buna revista culinara din Romania, are blog! Fresh, cu multe lucruri interesante, va fi probabil locul de intilnire al pasionatilor in domeniu.Citeste continuarea

La multi ani, bucataras Catalin!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Catalin nu scrie retete, dar e cu sufletul alaturi de noi mereu. Reportajele sale sint delicioase fie ca-s scrise de pe vase de croaziera, fie din restaurantul Sangria ...Citeste continuarea

Mititei

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Un blog culinar extraordinar este cevabun.ro. Am gasit aici povestea mititeilor. De retinut!Citeste continuarea

Superconcurs, faza finala!

Postat de: Bucataras in Concurs

Peste 330 de bucatarasi au cont. Sa vedem citi vor intra in concurs pentru a avea sansa de a cistiga un premiu excelent: un aparat foto de 10 Mp. Hutzanca a spart gheata!Citeste continuarea

Agricola Bacau lanseaza "Puiul familist"

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Avicola Bacau a lansat un produs nou, numit "Puiul familist", care are in ambalaj 2 pulpe in plus, la un pret mediu de 9,99 ron/kg ...Citeste continuarea

Miha a implinit ... o virsta: La multi ani!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Bucatarasi! Aliniati-va frumos si strigati in cor: La multi ani, Miha! Dulcesa, cum imi place mie s-o alint datorita retetelor sale dulci si a rafinamentului cu care le pune in practica, Miha este...Citeste continuarea

Montignac, dieta in functie de indicele glicemic

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Dieta Montignac are doua faze: una de slabire, alta de mentinere. Alimentele se diferentiaza in functie de INDICELE GLICEMIC. Daca vreti sa slabiti, trebuie IG < 35...Citeste continuarea

La multi ani, Bucataras Oana!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Mamica fericita, Bucataras Oana a implinit pe 15 august o virsta :). Frumoasa. Ca ea si sufletul ei. Ii uram un La multi ani! din tot sufletul. Sa aiba grija de baietii ei frumosi, Vladuc si...Citeste continuarea

Inghetata bucuria copiilor

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Bucataras in oras. Inghetata la cornet acasa, Dorna a lansat laptele "Casa buna"Citeste continuarea

159 de bloguri in catalogul Bucataras

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Am ajuns la 159 de bloguri culinare inscrise in Catalog. O comunitate extraordinara strinsa intr-un singur loc de Bucataras....Citeste continuarea

The winner is Klausenburger!!!

Postat de: Bucataras in Concurs

Bunicile. Toti le iubim. Pentru vorba lor blinda si buna. Pentru grija cu care-si ocrotesc neopteii si nepotelele. Pentru felul in care-i rasfata. Ce mincare buna buna iti pregatea bunicuta ta cind...Citeste continuarea

We have a winner: Meosiris a cistigat premiul de 150 RON!

Postat de: Bucataras in Concurs

Ultimul concurs al bucataras.ro a fost cistigat de Meosiris, care a postat astazi 72 de retete!Citeste continuarea

Coca Cola Blak

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Daca la Londra am intilnit Coca Cola Cherry, iata ca in Bulgaria am gasit un alt sortiment de Coca Cola care inca n-a aparut pe piata din Romania Coca Cola BlakCiteste continuarea

Hreanul

Postat de: Oana in Legume

Radacina hreanului contine foarte multa vitamina C si minerale precum fier, potasiu, calciu si magneziu.Citeste continuarea

Tarhon

Postat de: Bucataras in Condimente

Tarhonul este o planta aromata frantuzeasca, avind aroma asemanatoare cu anasonul. Se potriveste cu mincarurile ce contin morcovi, fructe de mare si ouaCiteste continuarea

Sofran

Postat de: Bucataras in Condimente

Sofranul este cel mai scump dintre condimente. Se obtine din staminele unei singure varietati de crocus (sofran). Se foloseste la parfumarea si colorarea orezului, supelor de legume, a mincarurilor...Citeste continuarea

Scortisoara

Postat de: Bucataras in Condimente

Scortisoara poate fi sub forma de betisoare (potrivite pentru condimentarea bauturilor fierbinti) sub forma macinata (amestecata cu zahar). Scortisoara se adauga la rulade dulci, prajituri si...Citeste continuarea

Salvie

Postat de: Bucataras in Condimente

Salvia are un parfum de pamint, aromatizat. Este foarte des intilnita in bucataria italiana, combinindu-se foarte bine cu usturoiul si cu rosiile. De asemenea, se potriveste cu ceapa, cu legume, cu...Citeste continuarea

Rozmarin

Postat de: Bucataras in Condimente

Rozmarin are un parfum intens, pamintos, potrivindu-se foarte bine cu carnea marinata si preparata apoi la gratar, cum ar fi cea de miel. Se foloseste cu cumpatare, fiind extrem de puternic aromat....Citeste continuarea

Piper negru

Postat de: Bucataras in Condimente

Piperul negru este foarte iute si aromat. proaspat macinat emana o aroma foarte puternicaCiteste continuarea

Paprika

Postat de: Bucataras in Condimente

La fel ca si piperul de Cayenne, este un amestec de ardei iuti de culoare rosie, uscati, care poate fi iute sau dulce. Varianta ungureasca este una dintre cele mai apreciate, gustoasa si delicioasa.Citeste continuarea

Oregano

Postat de: Bucataras in Condimente

Oregano este versiunea mai puternica a aromei maghiranului. Se presara peste rosii, varza, carne de pasare, vita sau mielCiteste continuarea

Nucsoara

Postat de: Bucataras in Condimente

Nucsoara se poate macina sau nu, folosindu-se drept condiment, in ambele variante. Este mult mai iute si mai putin subtila decit nucsoara pulpa. Este un condiment clasic, folosit la prepararea unor...Citeste continuarea

Mustar

Postat de: Bucataras in Condimente

Semintele de mustar macinate sint iuti si usturatoare, fiind un ingredient important in prepararea "in casa" a maionezelor sau a altor sosuri servite alaturi de carnea de peste, pui, porc sau vita.Citeste continuarea

Menta

Postat de: Bucataras in Condimente

Menta are un gust proaspat, racoros, care insufleteste sucurile de fructe, cum ar fi limonadele si salatele de fructe. De asemenea, imbunatateste gustul carnii de miel sau al carnii de peste.Citeste continuarea

Marar

Postat de: Bucataras in Condimente

Mararul, fie proaspat tocat, fie uscat, da o aroma proaspata sfeclei, morcovilor, castravetilor, legumelor murate, cartofilor si fructelor de mare. Semintele si planta uscata se folosesc la muraturi.Citeste continuarea

Maghiran

Postat de: Bucataras in Condimente

Maghiranul are o aroma iute, proaspata, ce se asorteaza legumelor. Se foloseste mai ales in bucataria mexicana, in cea greceasca si cea italiana.Citeste continuarea

Hasmatuchi

Postat de: Bucataras in Condimente

Este un patrunjel mai parfumat, aduce cu aroma de anason. Se potriveste la preparatele cu oua, pasare, creveti si salata.Citeste continuarea

Fenicul

Postat de: Bucataras in Condimente

Are o aroma asemanatoare cu anasonul, care se potriveste foarte bine cu carnea de peste sau de porc.Citeste continuarea

Enibahar

Postat de: Bucataras in Condimente

Desi este un condiment de sine statator, dupa gust pare a fi un amestec de scortisoara, nucsoara, ghimbir si piper. Se adauga in mincaruri pentru a le face picanteCiteste continuarea

Dafin

Postat de: Bucataras in Condimente

Are o aroma intensa, lemnoasa, ce se asorteaza cu carnea, supele si tocanele. Frunzele se adauga la inceputul gatirii mincarurilor, ca sa-si raspindeasca aroma. La sfirsit se scot din mincare.Citeste continuarea

Cuisoare

Postat de: Bucataras in Condimente

Se folosesc in impanarea jambonului inainte de preparare. Se adauga la punch, alaturi de cidru. Cuisoarele pisate se adauga in prajituri sau budinciCiteste continuarea

Coriandru

Postat de: Bucataras in Condimente

Coriandru sau cilantro (varianta mexicana). Frunzele verzi, proaspete, sint foarte aromate. Sint folosite in bucataria mexicana si cea orientala. Semintele macinate se folosesc in mincaruri cu...Citeste continuarea

Cimbru

Postat de: Bucataras in Condimente

Are o aroma discreta, picanta, care se asorteaza cu morcovii, ciupercile, salata, carnea de porc, miel, vita, pasare si peste gras. Este foarte gustos in supe si tocaneCiteste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]