Mustarul pasta
Postat de: miha in AlimenteExista mai multe tipuri de mustar: dulce, iute sau foarte iute.Citeste continuarea
Concurs fabulos cistigat de Miha!
Postat de: Bucataras in ConcursAtentiune bucatarasi. Premiul de 250 lei pentru bucatarasul care scrie reteta cu numarul 2.500 a fost adjudecat de Miha!Citeste continuarea
Mustarul
Postat de: miha in CondimentePlanta de mustar este originara din regiunea mediteraneeana. Este cultivata in toata Europa, in special in Germania si Franta.Citeste continuarea
Testam forumul?
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasHaideti sa testam impreuna forumul Bucataras.roCiteste continuarea
Susan
Postat de: miha in CondimenteSusanul este printre cele mai vechi plante cultivate din lume. Este originar din Mesopotamia, dar si din India si Africa. astazi este cultivat in Turcia, India, China.Citeste continuarea
Sarea
Postat de: miha in CondimenteMulta vreme sarea a fost considerata o substanta foarte pretioasa, fiind denumita si "aurul alb". Cuvantul "salariu" provine din latinescul "salarium", pentru ca romanii isi primeau salariul sub...Citeste continuarea
Leustean
Postat de: miha in CondimenteForma si gustul frunzelor de leustean sunt asemanatoare telinei si se consuma proaspat sau uscat.Citeste continuarea
Curcuma
Postat de: miha in CondimenteCurcuma miroase ca ghimbirul si are un gust picant.Citeste continuarea
Chili
Postat de: miha in CondimenteEste un condiment popular in bucataria asiatica, mai ales in cea thailandeza. dar este foarte des folosit si in America Latina si Mexic.Citeste continuarea
Piersici
Postat de: miha in FructePiersicile contin o cantitate mare de vitamina A si C si potasiu.Citeste continuarea
Radu Popovici, Ginger si Timofti
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasAroma lui Radu Popovici, bunul gust a la Ginger si farmecul lui Marian Timofti sint ingredientele unui seminar culinar foarte reusit. O seara reconfortanta petrecuta alaturi de oameni deosebiti ...Citeste continuarea
Idei de condimentare a legumelor
Postat de: Irina in TipsuriPlantele aromate si condimentele dau savoare preparatelor culinare. Tot calatorind printre cartile de bucate, am descoperit un ghid al condimentarii legumelor si vreau sa vi-l impartasesc si voua.Citeste continuarea
Nuca
Postat de: miha in FructePe langa toate acestea este bogata in calciu (intareste sistemul osos), fosfor, clor, sodiu, fier, cupru,zinc (prevenine osteoporoza) si celuloza.Citeste continuarea
Idei de pregatire a legumelor
Postat de: Irina in TehniciCu siguranta, toti am auzit de cele cinci legume pe care trebuie sa le consumam zilnic, de vitaminele, mineralele si alte substante pe care le contin, cu rol in buna functionare a organismului....Citeste continuarea
Ghid de fierbere a legumelor la aburi
Postat de: Bucataras in TehniciPrincipalul avantaj al pregatirii alimentelor pe aburi este acela ca aceasta metoda e foarte sanatoasa si nu are nevoie de grasimi, iar gustul si aroma se pastreaza mai bine.Citeste continuarea
Tehnica fierberii
Postat de: Bucataras in TehniciFierberea este cea mai obisnuita metoda prin care sint pregatite legumele verzi. Trebuie facuta cu atentie, iar timpul trebuie masurat exactCiteste continuarea
Concurs "Cel mai activ bucataras al saptaminii"
Postat de: Bucataras in ConcursIonix, Miha si Luminita20_2006 au fost cei mai activi 3 bucatarasi ai saptaminii 19.10 - 25.10, cistigind cite o carte din colectia Jamie Oliveroferita de Jurnalul national. Incepe cursa pentru...Citeste continuarea
Oua
Postat de: Bucataras in AlimenteExpertul nutritionist Natalie Sevona a vorbit pentru Good Food despre oua ...Citeste continuarea
Ananas
Postat de: miha in FructeAnanasul este un fruct de forma cilindrica, cu o coaja maro solzoasa, cu o coroana de frunze verzi si miez fibros galben.Citeste continuarea
Banane
Postat de: miha in FructeSunt fructe lungi, de culoare galbena atunci cand sunt coapte.Citeste continuarea
Chimenul
Postat de: Irina in CondimenteEste unul din cele mai vechi condimente europene. Stimuleaza digestia si este folosit impotriva balonarii. Citeste continuarea
Pere
Postat de: miha in FructeEste foarte bogata in vitamina C, vitamina ce ajuta la protejarea celulelor din organism. Vitamina C stimuleaza celulele albe impotriva infectiilor, regenereaza si Vitamina E.Citeste continuarea
Kiwi
Postat de: miha in FructeFructul de kiwi este mai bogat in vitamina C decit portocala ...Citeste continuarea
12 sucuri pe 12 teme
Postat de: Bucataras in BauturiLibertatea pentru femei a publicat 12 bauturi naturale cu tema ...Citeste continuarea
Concurs : Vezi notele juriului
Postat de: msyc in ConcursAtentie, a inceput notarea! Pe 15 seara vom sti marele cistigator!Citeste continuarea
Patrunjelul
Postat de: miha in CondimenteEste o planta aromata cu un depozit mare de substante nutritive, ce se poate gasi in stare proaspata pe tot parcursul anului, foarte apreciata si in medicina populara. Patrunjelul contine...Citeste continuarea