anca_rm

5

Bucataras
senzational

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI317
Retete / Mancaruri cu carne

Drob de miel

In Oaie la 12 Mai 2021

Organele de miel spalate foarte bine, tinute cam 15-20 minute in apa rece le fierbem in apa multa cu o lingura de sare si un fir de leustean verde. Aveti grija sa le spumiti pentru ca vor face multa spuma. Cand sunt fierte le scoatem pe o tava sau intr-un vas si le lasam la racit. Cand putem...

Friptura de miel

In Oaie la 12 Mai 2021

Intr-un vas mic (500ml) punem ingredientele pentru marinada : sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie, vinul alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat si am lasat cateva frunze intregi pe care le-am batut putin cu muchia cutitului pentru a elibera aroma. Amestecam...

Gulas

In Vita la 18 Iul 2017

Carnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa. Boiaua o amestecam cu otetul de vin alb si le punem in oala. Punem carnea si lasam sa fiarba la foc...

Drob de miel cu carne tocata amestec

In Oaie la 30 Mai 2017

Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului. Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert,  pentru 40-50 minute. Le lasam sa se raceasca si, de aceasta data, le-am taiat in bucati mici. Ceapa verde, usturoiul si frunzele de...

Friptura de miel aromata la cuptor

In Oaie la 11 Mai 2017

Carnea o spalam bine, in apa rece. Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea. Acest amestec poate fi folosit si la alte tipuri de carne, chiar si la cea de...

Drob de miel

In Oaie la 11 Mai 2017

Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute, in apa rece cu otet, pentru a scoate din ei mirosul. De obicei, folosesc organele de la...

Pui cu alune si apio

In Pui la 20 Ian 2017

Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea foarte bine, astfel incat condimentele sa ajunga pe fiecare bucatica. Acoperim castronul cu o folie...

Pui la cuptor cu gutui

In Pui la 14 Oct 2016

Carnea o spalam bine (eu spal carnea in apa multa rece si pe cea cumparata chiar o tin putin in apa rece cu bicarbonat de sodiu ) Intr-un castron  amestecam sosul de soia , mierea, ghimbirul si o lingura de ulei . Cu acest amestecam ungem carnea pe toate partile si lasam deoparte , o...

Pulpe de pui cu castane

In Pui la 12 Oct 2016

Carnea am spalat-o in  apa rece si am curatat-o bine . Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia , putina pudra de ghimbir  si putin piper proaspat rasnit . Le-am amestecat si am pus pulpele. Le-am amestecat bine astfel incat sa fie sos pe fiecare pulpa , pe toata suprafata ....

Pulpa de miel la CrockPot

In Oaie la 12 Iul 2016

Carnea de miel o spalam bine in apa rece si o lasam sa se scurga si sa se usuce. Intr-un bol punem pudra de curcuma ,50 ml vin rosu, boia , sare,piper si mustarul si omogenizam . Cu aceasta marinata frecam bine carnea (ii facem un masaj bun ) pe toate partile . Punem carnea intr-o punga si...

Pui cu sparanghel si cartofi

In Pui la 25 Apr 2016

Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de pui din magazine procesul de gatire va fi mult mai scurt . Am spalat carnea si am lasat-o sa se usuce putin . Intr-o oala am pus uleiul la incins si am calit ceapa usor . Am asezat bucatile de...

Paste cu pui si brocoli la cuptor

In Pui la 6 Apr 2016

Pregatim mai intai carnea pentru ca trebuie sa stea putin cu condimente. Pieptul de pui il spalam bine in apa rece si il taiem bucati mici . Intr-un castron asezam carnea, peste ea punem sosul de soia, sare, piper (atentie mare la sare, nu trebuie multa deoarece sosul de soia este sarat; sarea...

Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde

In Rata la 17 Mar 2016

Pieptul de rata il taiam fara sa desprindem bucatile una de alta pentru a obtine o bucata mare. Cu batatorul de carne o batem o usor pentru a intinde putin si penru a se fragezi. Condimentam cu sare si piper si cu coaja razuita de lamaie. Lasam deoparte carnea si incepem sa ne  ocupam de...

Piept de rata cu ananas

In Rata la 16 Feb 2016

Pieptul de rata il uscam bine cu prosoape de hartie. Il crestam usor pe partea cu pielea,fara sa taiem carnea. Condimentam cu sare si piper. Pornim cuptorul la 180 grade si pregatim un vas termorezistent nu foarte mare ,doar atat cat sa incapa carnea. Intr-o tigaie sau gril incins punem...

Pui cu legume si portocale

In Pui la 9 Feb 2016

Pieptul de pui l-am spalat si l-am fiert timp de 5 minute in apa cu putina sare. Varza de bruxelles am curatat-o de frunzele vestede si am fiert-o si pe ea putin in apa cu sare (cam 3 minute). Ceapa si usturoiul le-am taiat solzisor, ghimbirul l-am razuit, portocala am curatat-o de coaja si...

Pui prajit by Jamie Oliver

In Pui la 23 Noi 2015

Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui )punem 100 gr sare , crengutele de rozmarin, piper, o lingurita boia , catelul de usturoi feliat, frunzele de dafin si 0.5 litri de apa . Punem pe foc si lasam sa dea in clocot. Mai punem o cana de apa si lasam sa se raceasca. Pana se...

Prepelite cu unt aromat

In Mancaruri cu carne la 17 Noi 2015

Prepelitele le spalam bine in apa rece si le uscam in prosop de bucatarie curat . Untul impreuna cu ,sare, piper,nucsoara,usturoi si frunze tocate de rosmarin le amestecam bine pana obtinem o pasta. Luam cate o prepelita si desprindem foarte usor pielea de pe piept , sub ea punem putina...

Pui aromat la cuptor

In Pui la 9 Sep 2015

Puiul  decongelat il spalam in apa rece foarte bine si il asezam pe un prosop curat ca sa se usuce. Cand este uscat il facem un masaj bine meritat cu sare atat pe exterior cat si in interior. Puneti sare cat credeti ca trebuie. Lasam putin sa stea asa. Intre timp spalam frunzele si...

Mancare de limba cu masline verzi

In Porc la 22 Iul 2015

Limba o spalam in apa rece si o punem intr-un vas impreuna cu apa rece, sare si frunze de dafin. O punem pe foc si lasam sa fiarba pana cand este moale . Scurgem apa si lasam la racit bucatile de limba. Acum va trebui sa curatam limbile de partile albe si o taiem in bucati cat doriti de mari ....

Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

In Porc la 5 Mar 2015

Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute . Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este incinsa asezam bucatile de carne si le rumenim putin pe fiecare parte , fara a adauga grasime . Daca...

Legume cu aripioare la cuptor

In Pui la 28 Ian 2015

Aripioarele de pui le spalam in apa rece si curatam eventualele resturi de pene . Le asezonam cu sare si piper , si le stropim cu zeama de la o lamaie . Morcovul si ceapa le curatam de coaja si le taiem rondele subtiri. Intr-o tava antiaderenta incepem sa asezam legumele : punem porumbul ,...

Pastitsada- Pui cu paste

In Pui la 26 Noi 2014

Carnea de pui , se poate folosi orice parte doriti, o curatam , o spalam in apa rece , o uscam si o punem la prajit in uleiul de masline incins pana cand se rumeneste bine pe toate partile . Adaugam ceapa taiata cubulete sau pestisori si o lasam sa se caleasca putin . Adaugam , apoi restul...

Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar

In Pui la 5 Iun 2014

Pornim cuptorul pentru ca tot ce pregatim aici in afara de sos facem la cuptor. Ne mai trebuie doua tavi una pentru aripioare si una pentru cartofi . Aripioarele le spalam si curatam. Le lasam sa se zvinte putin si le asezam pe tava . Presaram sare si piper si ketkhup ( eu am folosit ketkup...

Piept de pui cu paste si sos de hribi

In Pui la 30 Apr 2014

Punem in apa rece la hidratat hribii. Pieptul de pui il taiem fasii nu subtiri, cam de 2 cm grosime si il condimentam cu sare, piper si ghimbirul razuit. Punem la fiert intr-o oala apa cu sare (pentru a fierbe pastele) Intr-o tigaie incinsa punem pieptul de pui la prajit ( eu nu am...

Frigarui la cuptor

In Pui la 8 Apr 2014

Pieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem cubulete , mai groase . Il asezonam cu sare , piper si alte arome (eu am folosit ierburi de provence) , si ulei de masline . Il amestecam bine de tot si il lasam sa stea cel putin o jumate de ora. In acest timp curatam ceapa si o taiem in 4 sau...

Cartofi cu cascaval si snitele din piept de curcan

In Curcan la 2 Apr 2014

Carnea de curcan o taiem in fasii subtiri si o batem cu batatorul de snitele , asezonam cu sare si piper si lasam cel putin 1 ora . Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare . Cand intra furculita in ei sunt gata . O sa ii strecuram si intr-un castron ii facem...

Antricot de porc cu sos de afine

In Porc la 18 Mar 2014

Carnea o spalam in jet de apa rece si o svantam putin cu servetele . Pornim cuptorul la 200 grade. Pe un fund de lemn punem sare mare si piper si rulam carnea peste ele , condimentele se vor lipi de carne . Intr-o tigaie antiaderenta incinsa punem carnea cu grasimea in jos si o lasam sa...

Curcan cu morcovi si varza la cuptor

In Curcan la 10 Mar 2014

Curatam legumele si le spalam in jet de apa rece . Morcovii ii lasam intregi , la fel si cartofii . Varza o taiem felii cu cotor cu tot si nu foarte subtiri. Trebuie ca frunzele de varza sa se tina de cotor. Carnea o spalam si pe ea si o crestam pe partea cu piele . Presaram bine sare si piper...

Friptura de curcan cu fenicul si cartofi

In Curcan la 25 Feb 2014

Pulpa de curcan o spalam in apa rece si o crestam pe partea cu piele . Punem sare si piper dupa gust si stropim cu zeama de lamaie din plin. Cu mainile o frecam bine si o lasam la macerat cam o jumate de ora . In acest timp avem timp sa curatam morcovii , ceapa si cartofii . Spalam legumele...

Piept de pui cu mandarine, ciupercute si salata de sfecla rosie

In Pui la 24 Ian 2014

Ciupercile le spalam si le taiem in bucati mai mari , daca sunt mici se pot lasa intregi . Usturoiul il curatam si in zdrobim Pieptul de pui il spalam in apa rece si il taiem fasii sau cubulete Punem o tigaie pe foc si adaugam uleiul si usturoiul ( atentie sa nu se arda usturoiul ),...

Afisate 1 - 30 din 43 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]