Eu sunt fan mancaruri gatite la cuptor si nu scap ocazia sa incerc tot felul de combinatii posibile. De data asta am facut o pulpa de curcan cu cartofi , fenicul , morcovi si ceapa toate stopite cu un vin alb si date la cuptor.
Pulpa de curcan o spalam in apa rece si o crestam pe partea cu piele . Punem sare si piper dupa gust si stropim cu zeama de lamaie din plin. Cu mainile o frecam bine si o lasam la macerat cam o jumate de ora .
In acest timp avem timp sa curatam morcovii , ceapa si cartofii . Spalam legumele bine si le punem la scurs.
Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade .
Intr-o tava antiaderenta asaezam pulpa de curcan sip e langa ea punem restul legumelor . Deasupra lor asezam fenelul taiat in sferturi .
De la fenel trebuie sa tatiati partea de jos sis a improspatati coditele , adica sa taiati din ele cat sa nu mai fie uscate.
Peste cartofi , morcovi, ceapa punem putina sare …stropim cu putin ulei de masline si acoperim cu o folie de aluminiu. In folie facem gauri pentru a putea iesi aburul .
Dam la cuptor . Va trebui sa stea in cuptor cam o ora , dar pe la jumatea timpului turnam vinul alb si descoperim tava .
1
carnea se poate inlocui cu carne de pui sau de porc , este la fel de bun
2
de asemenea o puteti lasa la macerat de pe o zi pe alta