Mie imi place combinatie de dulce cu carne asa ca am pus in practica o reteta de pui cu topinambur, varza de bruxelles si portocale .
Aceasta reteta vine si ca raspuns la provocarea din Cutia Misterelor propusa de Simona Georgescu http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html.
Pieptul de pui l-am spalat si l-am fiert timp de 5 minute in apa cu putina sare.
Varza de bruxelles am curatat-o de frunzele vestede si am fiert-o si pe ea putin in apa cu sare (cam 3 minute).
Ceapa si usturoiul le-am taiat solzisor, ghimbirul l-am razuit, portocala am curatat-o de coaja si am taiat-o cubulete iar topinamburul l-am spalat, curatat si facut cubulete.
Intr-un castron am pus ceapa, usturoiul, topinamburul, ghimbirul, portocala si pieptul de pui. Deasupra am pus bucatele de unt, sare si piper si le-am amestecat putin.
Punem totul intr-un vas termorezistent si adaugam varza scursa de apa.
Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute maxim.
Serviti cald cu smantana sau branzeturi deasupra.
1
in loc de topinambur se pot pune cartofi