Pui prajit by Jamie Oliver

de anca_rm in Pui, 23 Noi 2015 | 9005 vizualizari

 

O minunatie de pulpe de pui mi-au iesit. Reteta pe care vi-o aduc azi este o reteta care necesita timp pentru marinarea carnii ,in rest nu este mult de lucru cu ea,iar rezultatul este yammmmyyyyyyyyyy.

O reteta pentru #gatescpentruocarte

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (eu am folosit 3 pulpe intregi)
  • 2 crengute rozmarin
  • 100 gr sare
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 3 frunze dafin
  • 1 catel usturoi
  • 500 ml lapte batut
  • 150 gr faina
  • 2 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit by Jamie Oliver:

Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui )punem 100 gr sare , crengutele de rozmarin, piper, o lingurita boia , catelul de usturoi feliat, frunzele de dafin si 0.5 litri de apa . Punem pe foc si lasam sa dea in clocot. Mai punem o cana de apa si lasam sa se raceasca.

Pana se raceste apa cu condimentele curatam carnea , o spalam in apa rece si o lasam la scurs putin .

O punem in marinata , si mai adaugam putina apa daca mai trebuie. Carnea trebuie sa fie acoperita. Punem capacul si dam la frigider pentru 10-12 ore.

Dupa 10-12 ore luam carnea de pui din marinata si o punem intr-un alt vas . Turnam peste ea laptele batut si o amestecam bine astfel incat sa fie peste tot cu lapte batut. Mai lasam in vas acoperita inca 4-8 ore.

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu pudra de usturoi si boia (se mai pot adauga aici condimentele preferate) .

Pe foc punem la incins un vas mai mare cu ulei , trebuie sa avem ulei mult si sa fie incins cand vom pune carnea.

Mai pregatim o tava pe care o putem pune in cuptor si pornim cuptorul la 180 grade .

Luam bucatile de carne le dam prin faina si le prajim pana se rumenesc in ulei incins . scurgem de ulei si asezam in tava .

Dam tava la cuptor pentru 30-40 minute .

Serviti calde cu garniture si salata .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui la oala de lut