Carnea de porc este foarte buna la cuptor, si merge de minute cu un sos dulceag , sa incercati candva
Carnea o spalam in jet de apa rece si o svantam putin cu servetele .
Pornim cuptorul la 200 grade.
Pe un fund de lemn punem sare mare si piper si rulam carnea peste ele , condimentele se vor lipi de carne .
Intr-o tigaie antiaderenta incinsa punem carnea cu grasimea in jos si o lasam sa se rumeneasca. In acest fel grasimea se va topi , carnea va prinde o crusta , si toate sucurile din carne vor ramane acolo la coacere.
Rumenim carnea pe toate partile , si o dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru 15 minute .
Turnam peste carne vinul si acoperim cu o folie de aluminiu .
Tinem cam 1 ora la cuptor .
Intre timp preparam sosul : punem intr-o cratita mica siropul de afine si sosul de soia la fiert . Punem si anasonul stelat si il lasam sa fiarba pana cand se ingroasa .
Cand carnea este gata o taiem in felii , punem peste ea sosul dulce sarat , si servim alaturi de o salata proaspata , sau de garnitura preferata .