In loc sa cumparam pui rotisat care este tinut in tot felul de marinate la supermarket mai bine facem unul acasa acasa aromat cu ierburi proaspete.
Puiul decongelat il spalam in apa rece foarte bine si il asezam pe un prosop curat ca sa se usuce. Cand este uscat il facem un masaj bine meritat cu sare atat pe exterior cat si in interior. Puneti sare cat credeti ca trebuie. Lasam putin sa stea asa.
Intre timp spalam frunzele si curatam ceapa. Ceapa trebuie taiata rondele. Intoarcem puiul pe spate si desprindem pielea de pe piept. Intre piele si carne presaram putina sare, indesam cateva felii de ceapa , crengute de rosmarin si cimbru. Cu jumate din cantitatea de unt il masam pe piept .
Pe fundul tavi in care il vom coace punem restul de fruze de rozmarin si cimbru si rondelele de ceapa. Asezam puiul peste ierburi cu pieptul in jos. Cu cantitatea ramasa de unt ii masam bine si spatele, presaram sare grunjoasa (putina) si dam la cuptorul incins pana este patruns si rumenit. Dureaza aproximativ 1 ora.
Serviti cu un sos si cu garniture de orez, cartofi sau, de ce nu, cu o salata de lugume .