Pui aromat la cuptor

de anca_rm in Pui, 9 Sep 2015 | 3168 vizualizari

 

In loc sa cumparam pui rotisat care este tinut in tot felul de marinate la supermarket mai bine facem unul acasa acasa aromat cu ierburi proaspete.

 

INGREDIENTE

  • -1 pui cam de 1kg
  • -3 cepe
  • -o mana buna frunze cimbru
  • -cateva ramurele rozmarin
  • -sare
  • -50 g unt
  • -piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromat la cuptor:

Puiul  decongelat il spalam in apa rece foarte bine si il asezam pe un prosop curat ca sa se usuce. Cand este uscat il facem un masaj bine meritat cu sare atat pe exterior cat si in interior. Puneti sare cat credeti ca trebuie. Lasam putin sa stea asa.

Intre timp spalam frunzele si curatam ceapa. Ceapa trebuie taiata rondele. Intoarcem puiul pe spate si desprindem pielea de pe piept. Intre piele si carne presaram putina sare, indesam cateva felii de ceapa , crengute de rosmarin si cimbru. Cu jumate din cantitatea de unt il masam pe piept .

Pe fundul tavi in care il vom coace punem restul de fruze de rozmarin si cimbru si rondelele de ceapa. Asezam puiul peste ierburi cu pieptul in jos. Cu cantitatea ramasa de unt ii masam bine si spatele, presaram sare grunjoasa (putina) si dam la cuptorul incins pana este patruns si rumenit. Dureaza aproximativ 1 ora.

Serviti cu un sos si cu garniture de orez, cartofi sau, de ce nu, cu o salata de lugume .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi