Ouale se spala bine, se sterg si se pun in apa la fiert cat sa acopere ouale. Nu am adaugat nimic in apa. Se fierb cca 7-10 minute. Se racesc. Se taie jumatati. Galbenusurile se pun intr-un bol, se adauga sare si se paseaza cu o furculita bine. Adaugam mustarul si smantana, ierburile aromate si...
Caramelul: intr-o cratita cu fund dublu am pus la topit zaharul. Cand incepe sa se topeasca adaugam frisca lichida, pe rand, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data. Lasam pe foc pana devine compozitia lichida, dupa care o transferam in tava in care urmeaza a se...
Aluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste. Adaugam zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le batem bine cu o furculita....
Muschiul de porc se curata de pielite, grasime nefolositoare etc. Cu varful cutitului realizam niste,, copci" in care introducem cate un catel de usturoi, Ungem bine muschiul cu sare, unt, cimbru. Intr-o tigaie punem putin ulei la incins. Cand este gata, punem carnea. Lasam carnea cate 2-3...
Blatul: biscuitii si untul se amesteca in robot bine, pana incep sa se lege. Se tapeteaza o forma rotunda cu marginile detasabile cu aceasta compozitie si se preseaza si se niveleaza bine.( eu am ales sa pun si hatie de copt intrucat forma mea are mici imperfectiuni). Se da tava la rece cca...
Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pus lingura cu lingura pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor. Partea uscata, cacao, faina, praf de copt se amesteca si se adauga peste partea...
Pentru blat, intr-un bol se amesteca untul, faina, sarea, praful de copt. Se adauga smantana, apa si oregano. Se amesteca bine pana rezulta un aluat nelipicios. Se tine la rece cca juma' de ora. Dupa acest timp se scoate, se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu putin...
Mod de pregatire: Foi : Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Din aceasta rezulta 4 foi coapte pe tava de aragaz.
Crema :...
Mod de pregatire:
Intr-o cratita punem frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati pe foc si lasam pana se topeste ciocolata, fara a se infierbanta foarte tare. Adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam. Apoi adaugam biscuitii rupti cu mana sau zdrobiti la robot (cum va este mai usor),...
Preparare: Intr-un vas amestecam faina, sare, margarina, praful de copt si omogenizam. Adaugam apa si amesteca pana rezulta un aluat nelipicios pe care-l punem intr-o folie la rece. Lasam cca 1/2 ora. Se scoate aluatul, se intinde bine ( eu l-am intins cam dezordonat, fapt pentru care am...
Batem alusurile impreuna cu un praf de sare foarte bine. Apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat in 3-4 etape mixand foarte bine, pana la o topire completa. Va rezulta o bezea lucioasa, frumoasa. Adaugam uleiul putin cate putin si mixam la o viteza inceata. Scoatem telurile si cu o lingura...
Blatul: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura pana ajunge la o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le adaugam albusurilor. Mixam usor sa se omogenizeze. Scoatem telurile mixerului si continuam...
Aluatul: intr-un bol amestecam faina cu untul, praful de sare, praful de copt, zaharul. Adaugam galbenusurile, apa. Amestecam pana la omogenizare .Va rezulta un aluat pe care-l vom tine la rece cca 20 minute.
Piersicile despicate sunt usor crestate si pudrate cu zahar pudra.
Crema de...
Fasolea se alege , se spala si se pune la fiert cu sare. Am pus-o la oala sub presiune, in 3/4 de ora cel mult a fost gata. In lipsa acestei oale, se fierbe de doua ori, prima apa se arunca.
Legumele se curata. Intr-un tuci se pune la incins un litru de ulei. Cand incepe sa sfaraie, se adauga...
Siropul pentru piscoturi: 3 linguri zahar, esenta vanilie, 200 ml apa. Toate se amesteca, se pun la fiert si se lasa la racit.
Cremea de ciocolata ( ganache): frisca ( 300ml) se pune la incalzit, se adauga cicolata rupta in bucati, se omogenizeaza si pana ce compozitia...
Ardeii copti pe jar au fost curatati :), i-am spalat si i-am pus la scurs. Am folosit atat ardei intregi cat si fasii de ardei. Usturoiul l-am zdrobit cu ciocanul din dotare, am pus sare, am omogenizat. Am pus uleiul putin cate putin ( ca la maioneza), am amestecat intr-un singur sens pana ce...
Cartofii, ceapa, morcovul ( eu am avut pus de la congelator) de curata, spala si toaca. Patrunjelul si cimbrul se spala si se pun la scurs. Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste. Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare si se taie cubulete.
Ardeii au fost copti...
Faina, împreună cu tărâţele de grâu, drojdia, sare, măslinele curăţate ( pulpa acestora) le amestecăm într-un bol. Adaugăm apa călduţă puţin câte puţin şi omogenizăm până ajunge la un aluatul dorit Adăugăm uleiul de măsline puţin...
Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa, ardeiul, ardeiul iute, usturoiul si rosiile. Le-am spalat si tocat si le-am lasat deoparte. Am spalat...
Rosiile le spalam si le curatam de coaja si cotoare. Le taiem cuburi. Curatam ceapa, spalam si tocam marunt. Firele dep atrunjel si cimbru spalate, le punem la scurs. Usturoiul curatat, se toaca.
Intr-o tigaie punem ulei la incins. Adaugam ceapa si 2 graunti...
Rosiile se spala si se curata de cotoare. Intr-o cratita mai mica ( eu am folosit una de 2 l)punem rosiile taiate jumatati ( sau in 3) . Adaugam sare piper si busuioc, 1 l apa si punem la foc. Cand rosiile s-au fiert le pasam bine cu blenderul. Adaugam uleiul de masline ( cat inca mai...
Cartofii i-am curatat de coaja, i-am spalat si i-am taiat bucati mici. I-am pus la fiert cu sare, dupa care i-am pus la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie am pus ulei la incins peste care am pus la calit ceapa si ardeiul maruntite si feliile de salam. Am adaugat sare, piper. Cand s-au...
Pentru ca am folosit visine congelate, incepem prin a le scoate din congelator. Le punem intr-un bol si punem zahar peste ele.
Aluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul...
Intr-un bol se amesteca uleiul cu faina si un praf de sare, se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se amesteca pentru inceput cu un tel, cand aluatul s-a ingrosat, se transfera pe planseta si se framanta cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, nelipicios. Se...
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat lingura cu lingura. Se adauga apa, se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile si uleiul putin cate putin si se continua mixarea. La final se adauga faina si nuca. Se amesteca cu o...
Intr-un bol amestecam apa cu zaharul pana ce se topeste, se adauga uleiul, romul si coaja si sucul de portocala.
Intr-un alt bol se amesteca partea uscata, adica fiana, praful de copt si cacaoa. Adaugam peste partea lichida, partea uscata, omogenizam incet. Partea uscata se pune treptat. Se...
Intai de toate se pregateste pieptul de pui.
Se spala, se pune la scurs si se taie fasii subtiri. Se trage la tigaie inainte ( cum am optat eu) sau chiar in vasul multicooker-ului. Deci, in vasul aparatului se pune ulei la incins si se selecteaza din meniu functia fry a aparatului.
Cand...
Cum se prepara Mancare de spanac - Reteta simpla si gustoasa de post
Zarzavatul de curata si se toaca dupa inspiratie. Spanacul se spala, se opareste, se pune la scurs dupa care se toaca.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Cand este gata infirbantat se adauga ceapa verde, alba,...
Intr-un bol amestecam faina, margarina,mierea, sarea si coaja de lamaie. Se framanta bine. Adaugam apa minerala, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Va rezulta un aluat nelipicios, omogen.
Din acest aluat portionam gramajoare in care formam mici adancituri, in care punem gem...
Pieptul de pui se portioneaza. Intr-o tigaie se pune la incins ulei, cand este gata se aseaza pipetul de pui. Adaugam un graunte de usturoi semispart. Pieptul de pui se lasa cateva minute pe o parte si cateva minute pe alta pana prinde o crusta. Se adauga vinul si se lasa la inabusit cateva...
Oua umplute
Ouale se spala bine, se sterg si se pun in apa la fiert cat sa acopere ouale. Nu am adaugat nimic in apa. Se fierb cca 7-10 minute. Se racesc. Se taie jumatati. Galbenusurile se pun intr-un bol, se adauga sare si se paseaza cu o furculita bine. Adaugam mustarul si smantana, ierburile aromate si...
Prajitura cu mere caramelizate si crema cu mascarpone
Caramelul: intr-o cratita cu fund dublu am pus la topit zaharul. Cand incepe sa se topeasca adaugam frisca lichida, pe rand, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data. Lasam pe foc pana devine compozitia lichida, dupa care o transferam in tava in care urmeaza a se...
Tort cu crema de ciocolata si gem de coacaze
Aluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste. Adaugam zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le batem bine cu o furculita....
Muschi de porc la tava
Muschiul de porc se curata de pielite, grasime nefolositoare etc. Cu varful cutitului realizam niste,, copci" in care introducem cate un catel de usturoi, Ungem bine muschiul cu sare, unt, cimbru. Intr-o tigaie punem putin ulei la incins. Cand este gata, punem carnea. Lasam carnea cate 2-3...
Cheesecake cu aroma de portocale si gem de coacaze
Blatul: biscuitii si untul se amesteca in robot bine, pana incep sa se lege. Se tapeteaza o forma rotunda cu marginile detasabile cu aceasta compozitie si se preseaza si se niveleaza bine.( eu am ales sa pun si hatie de copt intrucat forma mea are mici imperfectiuni). Se da tava la rece cca...
Amandine
Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pus lingura cu lingura pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor. Partea uscata, cacao, faina, praf de copt se amesteca si se adauga peste partea...
Placinta cu mozzarella si rosii
Pentru blat, intr-un bol se amesteca untul, faina, sarea, praful de copt. Se adauga smantana, apa si oregano. Se amesteca bine pana rezulta un aluat nelipicios. Se tine la rece cca juma' de ora. Dupa acest timp se scoate, se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu putin...
Prajitura cu foi si ciocolata
Mod de pregatire: Foi : Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Din aceasta rezulta 4 foi coapte pe tava de aragaz. Crema :...
Prajitura in foi de napolitana
Mod de pregatire: Intr-o cratita punem frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati pe foc si lasam pana se topeste ciocolata, fara a se infierbanta foarte tare. Adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam. Apoi adaugam biscuitii rupti cu mana sau zdrobiti la robot (cum va este mai usor),...
Pizza cu ton ( reteta simpla)
Preparare: Intr-un vas amestecam faina, sare, margarina, praful de copt si omogenizam. Adaugam apa si amesteca pana rezulta un aluat nelipicios pe care-l punem intr-o folie la rece. Lasam cca 1/2 ora. Se scoate aluatul, se intinde bine ( eu l-am intins cam dezordonat, fapt pentru care am...
Chec din albusuri cu cacao
Batem alusurile impreuna cu un praf de sare foarte bine. Apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat in 3-4 etape mixand foarte bine, pana la o topire completa. Va rezulta o bezea lucioasa, frumoasa. Adaugam uleiul putin cate putin si mixam la o viteza inceata. Scoatem telurile si cu o lingura...
Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata
Blatul: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura pana ajunge la o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le adaugam albusurilor. Mixam usor sa se omogenizeze. Scoatem telurile mixerului si continuam...
Tarta cu crema de vanilie si piersici
Aluatul: intr-un bol amestecam faina cu untul, praful de sare, praful de copt, zaharul. Adaugam galbenusurile, apa. Amestecam pana la omogenizare .Va rezulta un aluat pe care-l vom tine la rece cca 20 minute. Piersicile despicate sunt usor crestate si pudrate cu zahar pudra. Crema de...
Zacusca de fasole cu ardei copt
Fasolea se alege , se spala si se pune la fiert cu sare. Am pus-o la oala sub presiune, in 3/4 de ora cel mult a fost gata. In lipsa acestei oale, se fierbe de doua ori, prima apa se arunca. Legumele se curata. Intr-un tuci se pune la incins un litru de ulei. Cand incepe sa sfaraie, se adauga...
Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)
Siropul pentru piscoturi: 3 linguri zahar, esenta vanilie, 200 ml apa. Toate se amesteca, se pun la fiert si se lasa la racit. Cremea de ciocolata ( ganache): frisca ( 300ml) se pune la incalzit, se adauga cicolata rupta in bucati, se omogenizeaza si pana ce compozitia...
Salata de ardei copti cu usturoi
Ardeii copti pe jar au fost curatati :), i-am spalat si i-am pus la scurs. Am folosit atat ardei intregi cat si fasii de ardei. Usturoiul l-am zdrobit cu ciocanul din dotare, am pus sare, am omogenizat. Am pus uleiul putin cate putin ( ca la maioneza), am amestecat intr-un singur sens pana ce...
Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt
Cartofii, ceapa, morcovul ( eu am avut pus de la congelator) de curata, spala si toaca. Patrunjelul si cimbrul se spala si se pun la scurs. Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste. Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare si se taie cubulete. Ardeii au fost copti...
Pâine cu tarâţe de grâu şi măsline
Faina, împreună cu tărâţele de grâu, drojdia, sare, măslinele curăţate ( pulpa acestora) le amestecăm într-un bol. Adaugăm apa călduţă puţin câte puţin şi omogenizăm până ajunge la un aluatul dorit Adăugăm uleiul de măsline puţin...
Şakşuka
Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa, ardeiul, ardeiul iute, usturoiul si rosiile. Le-am spalat si tocat si le-am lasat deoparte. Am spalat...
Mancare de rosii cu ciuperci
Rosiile le spalam si le curatam de coaja si cotoare. Le taiem cuburi. Curatam ceapa, spalam si tocam marunt. Firele dep atrunjel si cimbru spalate, le punem la scurs. Usturoiul curatat, se toaca. Intr-o tigaie punem ulei la incins. Adaugam ceapa si 2 graunti...
Supa de rosii simpla cu crutoane
Rosiile se spala si se curata de cotoare. Intr-o cratita mai mica ( eu am folosit una de 2 l)punem rosiile taiate jumatati ( sau in 3) . Adaugam sare piper si busuioc, 1 l apa si punem la foc. Cand rosiile s-au fiert le pasam bine cu blenderul. Adaugam uleiul de masline ( cat inca mai...
Tortilla de cartofi
Cartofii i-am curatat de coaja, i-am spalat si i-am taiat bucati mici. I-am pus la fiert cu sare, dupa care i-am pus la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie am pus ulei la incins peste care am pus la calit ceapa si ardeiul maruntite si feliile de salam. Am adaugat sare, piper. Cand s-au...
Prajitura pufoasa cu visine
Pentru ca am folosit visine congelate, incepem prin a le scoate din congelator. Le punem intr-un bol si punem zahar peste ele. Aluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul...
Prajitura cu foi si crema de gris cu lamaie (de post)
Intr-un bol se amesteca uleiul cu faina si un praf de sare, se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se amesteca pentru inceput cu un tel, cand aluatul s-a ingrosat, se transfera pe planseta si se framanta cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, nelipicios. Se...
Prajitura cu nuca si ganache de ciocolata
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat lingura cu lingura. Se adauga apa, se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile si uleiul putin cate putin si se continua mixarea. La final se adauga faina si nuca. Se amesteca cu o...
Chec cu cacao si banane ( de post)
Intr-un bol amestecam apa cu zaharul pana ce se topeste, se adauga uleiul, romul si coaja si sucul de portocala. Intr-un alt bol se amesteca partea uscata, adica fiana, praful de copt si cacaoa. Adaugam peste partea lichida, partea uscata, omogenizam incet. Partea uscata se pune treptat. Se...
Pilaf cu pui si spanac
Intai de toate se pregateste pieptul de pui. Se spala, se pune la scurs si se taie fasii subtiri. Se trage la tigaie inainte ( cum am optat eu) sau chiar in vasul multicooker-ului. Deci, in vasul aparatului se pune ulei la incins si se selecteaza din meniu functia fry a aparatului. Cand...
Mancare de spanac - Reteta simpla si gustoasa de post
Cum se prepara Mancare de spanac - Reteta simpla si gustoasa de post Zarzavatul de curata si se toaca dupa inspiratie. Spanacul se spala, se opareste, se pune la scurs dupa care se toaca. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Cand este gata infirbantat se adauga ceapa verde, alba,...
Fursecuri cu gem de prune ( de post)
Intr-un bol amestecam faina, margarina,mierea, sarea si coaja de lamaie. Se framanta bine. Adaugam apa minerala, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Va rezulta un aluat nelipicios, omogen. Din acest aluat portionam gramajoare in care formam mici adancituri, in care punem gem...
Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana
Pieptul de pui se portioneaza. Intr-o tigaie se pune la incins ulei, cand este gata se aseaza pipetul de pui. Adaugam un graunte de usturoi semispart. Pieptul de pui se lasa cateva minute pe o parte si cateva minute pe alta pana prinde o crusta. Se adauga vinul si se lasa la inabusit cateva...