Aluatul: intr-un bol amestecam faina cu untul, praful de sare, praful de copt, zaharul. Adaugam galbenusurile, apa. Amestecam pana la omogenizare .Va rezulta un aluat pe care-l vom tine la rece cca 20 minute.
Piersicile despicate sunt usor crestate si pudrate cu zahar pudra.
Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca putin. Adaugam amidonul,un praf de sare, zahar vanilat. Dupa ce acestea au fost amestecate bine, adaugam putin cate putin lapte si omogenizam. Punem compozitia pe foc la fiert. Va rezulta o crema de consistenta unei smantani. Lasam la racit.
Intr-o tava de tarta intindem bine o foaie din aluatul scos de la frigider. Adaugam crema de vanilie ( dupa ce s-a racorit considerabil), asezam dupa preferinta piersicile si introducem tarta la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am adaugat si putine,, zdrente" de aluat de-asupra. Cand tarta este gata ( eu observ marginile rumenite frumos) este scoasa si se pudereaza cu zahar vanilat