Amandine

de alilianaa in Dulciuri, 3 Ian 2016 | 5024 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 200 g zahar,
  • 4 linguri apa,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri cacao,
  • 9 linguri faina,
  • praf de copt,
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta de rom - o lingura,
  • un plic capuccino
  • Crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 250 ml lapte,
  • 5 linguri cacao,
  • 2 linguri amidon,
  • 100 ciocolata amaruie,
  • 170 g zahar,
  • 200 g unt,
  • esenta rom
  • Fondant:
  • 100 ml apa,
  • 200 g zahar,
  • 200 g ciocolata amaruie
  • Pentru ornare:
  • crema + 2 linguri frisca,
  • cireste confiate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pus lingura cu lingura pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor. Partea uscata, cacao, faina, praf de copt se amesteca si se adauga peste partea lichida, lingura cu lingura, incorporandu-se cu o lingura de lemn de jos in sus. Se tapeteaza o forma dpretunghiulara cu foaie de copt, se toarna aluatul si se pune la copt pentru 30 min. Se face testul scobitorii. 

Siropul: apa, zaharul si romul se pun la fiert. Dupa ce au fiert se inlatura de pe foc si se toarna plicul de capuccino. Se da la rece. 

Crema: galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana devin o crema si cresc ca volum, se adauga amidonul , cacaua si laptele putin cate putin. Se aseaza pe foc. Cand compozitia devine ca o budinca se adauga ciocolata, romul si la final, untul.

Fondant: din zahar si apa se obtine un sirop pe care-l fierbem pe foc pana se leaga ca un sirop, la final adaugand ciocolata rupta bucati. Amestecam pana la topirea completa a ciocolatei si dam la rece. Acest fondant se face la final, dupa ce prajitura este asamblata si taiata. 

Asamblare: blatul de amandina este taiat in doua. Pe prima foaie se pune sirop, crema si a doua foaie, se insiropeaza si se da la rece pentru jumatate de ora. Se portioneaza, se toarna fondantul si la final se orneaza cu moate facute din 3-4 linguri crema si 2 linguri frisca. In fiecare mot am pus cate o bucatica de cireasa confiata. Rezulta o amandina foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
prajitura de post cu nuca de cocos