Multumesc Laura :* .. pentru inspiratie. Tare bun!
Intr-un bol amestecam apa cu zaharul pana ce se topeste, se adauga uleiul, romul si coaja si sucul de portocala.
Intr-un alt bol se amesteca partea uscata, adica fiana, praful de copt si cacaoa. Adaugam peste partea lichida, partea uscata, omogenizam incet. Partea uscata se pune treptat. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec, se toarna compozitia , o parte, se pune feliile de banana si se adauga restul compozitiei. Se pune la copt pentru cca 25 minute la foc mediu. Te face testul scobitorii.
Cand este gata, se lasa in aragaz cu usa intredeschisa ( eu asa am procedat).
Cand checul este racit bine se adauga glazura. Intr-o craticioara se pune apa si zaharul se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga uleiul si cacaoa. Compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se leaga ca un sos mai gros.
Aceasta compozitie se pune peste chec.