Desert tort in doua culori

de alilianaa in Torturi, 2 Ian 2019 | 3298 vizualizari

 

Trebuie sa va spun ca  reteta este pentru o tava mare *( 30cm*25cm) , foile taindu-le in trei. Astfel ca au iesit trei tortulete dreptunghiulare ca cel pe care-l prezint mai jos, doua din acestea fiind daruite. 

 

INGREDIENTE

  • Blat de vanilie ( 2 foi)- pentru fiecare foaie:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • esenta vanilie
  • Blat de cacao ( o foaie):
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri rase cacao
  • 1/2 plic de praf de copt
  • esenta de rom si esenta de cafea
  • Crema vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 3-4 linguri rase amidon
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte
  • un pachet de unt
  • esenta vanilie
  • crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie ( peste 70 % cacao)
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • jeleu de visine:
  • 300 g visine
  • 6 linguri zahhar
  • o lingura amidon
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort in doua culori:

Blatul de vanilie ( 2 foi). Pregatitul foilor se face separat. Pregatirea pentru o foaie: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se adauga albusurilor si se incorporeaza. La final se adauga faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza cu o spatula de jos in sus. La final se adauga esenta de vanilie. O tava dreptunghiulara ( 30*25) se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se pune la copt pana ce trece testul scobitorii. Similiar se procedeaza si cu cea de a doua foaie de vanilie. 

Blatul de cacao: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se adauga albusurilor si se incorporeaza. La final se adauga faina impreuna cu praful de copt  si cacaua si se incorporeaza cu o spatula de jos in sus. La final se adauga esenta de rom si cafea. O tava dreptunghiulara ( 30*25) se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se pune la copt pana ce trece testul scobitorii

Crema de vanilie: galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si zaharul pana isi maresc volumul si capata o culoare albicioasa. Se adauga in fir laptele si la final se adauga amidonul si esenta de vanilie. Compozitia se pune pe foc si se fierbe pana ce devine o crema. La final se pune la rece. Cand s-a racit complet se mixeaza cu untul care este lasat la temperatura camerei. 

Crema de ciocolata: frisca lichida se pune la fiert, fara sa clocoteasca. Cand s-a infierbantat bine se adauga ciocolata si zaharul pudra si se amesteca bine. Se da la rece. La final se mixeaza cu o cutie de mascarpone.

Jeleu de visine: visinele congelate impreuna cu zaharul se pun la fiert. La final se adauga o lingura de amidon dizolvata in apa rece peste compozitie, Se lasa pe foc pana ce aceasta se leaga. 

Siropul: se pune la caramelizat zaharul, peste care se adauga apa. Se lasa pe foc pana la dizolvare completa. 

Asamblare: la baza se aseaza un blat de vanilie, se insiropeaza, se adauga crema de vanilie, jeleu de visine, blat de cacao, se insiropeaza, crema de ciocolata, jeleu de vanilie, urmeaza blat de vanilie se insiropeaza si la final crema de vanilie. Peste aceasta, la final, se pune ciocolata si se decoreaza dupa cum avem inspiratie. Eu, de cele mai multe ori, duc lipsa :)

TIPS-URI

1

In functie de tipul de faina, blatul mai poate , cere” faina in plus, cca o jumatate de lingura pana la o lingura;

2

in functie de cat dorim de dulce cremele, mai poate fi adaugat zahar;

3

jeleul de visine poate fi inlocuit cu orice tip de jeleu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise