Placinta cu mozzarella si rosii

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2016 | 3245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g unt,
  • 300 g faina ( in functie de tipul de faina, mai poate fi adaugata),
  • 3 linguri smantana,
  • 2 linguri apa,
  • sare,
  • oregano,
  • o jumatate plic praf copt
  • Umplutura:
  • o cutie mozzarella mica ( cca 15-20 de mingiute) ,
  • 200 g cascaval,
  • 4 rosii,
  • o lingurita ulei masline,
  • sare,
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mozzarella si rosii:

Pentru blat, intr-un bol se amesteca untul, faina, sarea, praful de copt. Se adauga smantana, apa si oregano. Se amesteca bine pana rezulta un aluat nelipicios. Se tine la rece cca juma' de ora.  Dupa acest timp se scoate, se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Se pun rosiile taiate felii, mozzarella si cascavalul taiat bucati mici. Se presara putina sare, ulei de masline si oregano. Se da la cuptor pentru 30 minute, cel mult ( cand marginile placintei devin aurii sunt semne ca aceasta este coapta). Se scoate din aragaz si se da la rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mozzarella si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

miki_a 1

04.01.2016, 10:21

O mare bunatate!!!

Panacris 1

04.01.2016, 16:07

alilianaa 1

04.01.2016, 20:21

multumesc!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bagheta cu spanac, ciuperci si mozzarella